Beveiligingsmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Beveiligingsmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep beveiligingsmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je beveiligingsmonteur wordt.

Wat is een Beveiligingsmonteur?

Een beveiligingsmonteur installeert en onderhoudt diverse soorten beveiligingssystemen. Beveiligingssystemen zijn systemen ten behoeve van de algemene veiligheid en hierbij valt te denken aan anti inbraak systemen, toegangscontrole systemen, camera systemen en brandmeldinstallaties. Een beveiligingsmonteur bezoekt particulieren en bedrijven die behoefte hebben aan een van de eerder genoemde beveiligingsystemen. Hierbij valt de denken aan vermogende particulieren, winkel of horeca panden of andere instellingen die extra beveiligt dienen te worden.

De beveiligingsmonteur bezoekt de klant en analyseert de veiligheidssituatie van de klant. Aan de hand van deze situatie geeft de beveiligingsmonteur enkele veiligheidsadviezen en bij akkoord van de klant installeert de beveiligingsmonteur de desbetreffende beveiligingssystemen. Naast het installeren is een beveiligingsmonteur ook verantwoordelijk voor het onderhoud  van de systemen.

Een beveiligingsmonteur is doorgaands in dienst van beveiligingsbureau. Bepaalde instanties zoals de politie en het gevangeniswezen kunnen ook zelf beveiligingsmonteurs in dienst hebben. In deze gevallen is de beveiligingsmonteur meer bezig met het onderhoud dan de installatie van de beveiligingssystemen.

 
 

Wil je werken als Beveiligingsmonteur?

Werk je al als Beveiligingsmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Beveiligingsmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Beveiligingsmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Beveiligingsmonteur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

69


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Beveiligingsmonteur

Wat verdient een Beveiligingsmonteur?

Een beveiligingsmonteur verdient doorgaands hetzelfde als andere monteurs. En dit bedrag ligt tussen de 1500 en 3000 euro. Op het moment dat een beveiligingsmonteur zich specialiseert dan ligt dit bedrag hoger. Hierbij valt te denken aan kluismonteurs bij bijvoorbeeld banken etc. 

 

 
 

Salarisschaal Beveiligingsmonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Beveiligingsmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Beveiligingsmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Beveiligingsmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Beveiligingsmonteur vacatures

Beveiligingsmonteur | Elektro | 2.200 - 3.200
WR.nl Werving en Selectie
Organisatie: We houden ons met name bezig met het ontwerp, de aanleg van, inspectie en het onderhoud aan elektrotechnische installaties. Onze kracht ligt op het gebied van Design en Construct. …
Beveiligingsmonteur
R&J Elektrotechniek
Over R&J installatie en elektrotechniek R&J installatie en elektrotechniek is gespecialiseerd in de centrale verwarming, ketelvervanging, warmtepompen, gas, koeling, zink en koperwerken, sanitair, dakwerken, klimaatbeheersing, ventilatie, meet-regeltechniek, bedrijfs-(lucht)verwarming en alle …
Beveiligingsmonteur
Covebo Uitzendgroep
Als allround beveiligings monteur is afwisseling in je werk (en vooral in de locaties waar je werkt) meer regel dan uitzondering. Je rijdt van hot naar her en het is …
Leerling beveiligingsmonteur
WerkTalent Breda
Als beveiligingsmonteur ga jij bij zowel particulieren als zakelijke klanten, beveiligingsinstallaties monteren en in bedrijf stellen. Naast technische handelingen, sta je ook in contact met de klanten. Samen gaan jullie bepalen …
Installatiemonteur
WerkTalent
Als Installatiemonteur beveiligingstechniek ben je dagelijks bezig met het monteren en installeren van nieuwe beveiligingssystemen. Dit doe je in zowel binnen als buitenland. Onder beveiligingstechniek kun je denken aan beveiligingsinstallaties, brand …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Beveiligingsmonteur

Wat is de toekomst van Beveiligingsmonteur?

Het arbeidsperspectief van een beveiligingsmonteur is redelijk tot goed te noemen. Er zal altijd behoefte zijn aan beveiligingsystemen zodoende dus ook aan de mensen die ze installeren en onderhouden. Aangezien veel algemene technische MBO opleidingen kunnen opleiden tot beveiligingsmonteur is het niet erg moeilijk om beveiligingsmonteur te worden. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands niet voor een beveiligingsmonteur. 

 
 

Baankans Beveiligingsmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

69


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Beveiligingsmonteur worden: Opleidingen tot Beveiligingsmonteur

Wil je beveiligingsmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Beveiligingsmonteur? 

Een beveiligingsmonteur moet beschikken over MBO werk- en denkniveau. Beveiligingsmonteur is een technisch beroep en veel beveiligingssystemen zijn daarnaast tegenwoordig elektronisch. Opleidingen zoals MBO service monteur of MBO elektro techniek zijn dan ook veel voorkomende vooropleidingen voor het worden van beveiligingsmonteur. Een belangrijk aspect van het werk van een beveiligingsmonteur is dat de beveiligingsmonteur van onbesproken gedrag is. Omdat een beveiligingsmonteur veel weet over de beveiliging van bepaalde particulieren en bedrijven mag deze geen crimineel verleden te hebben. Veel werkgevers vragen daarom ook naar een verklaring van goed gedrag van een beginnend beveiligingsmonteur. 

 

 
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Beveiligingsmonteur

Meer opleidingen Beveiligingsmonteur

Weet je nog niet of je Beveiligingsmonteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Beveiligingsmonteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Beveiligingsmonteur

Met wie werkt een Beveiligingsmonteur samen? 

Een beveiligingsmonteur is vaak op locatie om beveiligingssystemen te installeren of te onderhouden. Zodoende heeft een beveiligingsmonteur veel extern klant contact. Een beveiligingsmonteur werkt doorgaands alleen maar bij grote projecten kunnen meerdere beveiligingsmonteurs actief zijn.

 

 
 

Beveiligingsmonteur


Organisaties waar een Beveiligingsmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Beveiligingsmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Beveiligingsmonteur?

Een beveiligingsmonteur kan in dienst van een beveilingsbedrijf zijn (profit) of in dienst zijn van een overheidinstantie zoals de politie of een gevangenis (non profit). 

 
 

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Beveiligingsmonteur

Waar kun je het beste werken als Beveiligingsmonteur? Hieronder vind je de best door de Beveiligingsmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Brinkman Beveiligingen BV

Locatie: Limburg

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Beveiligingsmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Beveiligingsmonteur.

Welke competenties heeft een Beveiligingsmonteur nodig?

Een Beveiligingsmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Beveiligingsmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Beveiligingsmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Beveiligingsmonteur nodig? 

Een beveiligingsmonteur moet goed de veiligheidssituatie kunnen inschatten bij een klant. Een goed waarnemend vermogen is dan ook een vereiste van een beveiligingsmonteur. Dit is een eigenschap die past bij het persoonstype de waarnemer. Verder heeft de beveiligingsmonteur een grote verantwoordelijkheid omdat de beveiligingsmonteur gaat over de veiligheid. Een beveiligingsmonteur moet daarom plichtsgetrouw zijn wat vervolgens een eigenschap is die past bij het persoonstype de loyalist.

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Beveiligingsmonteur


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Beveiligingsmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Beveiligingsmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Beveiligingsmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Beveiligingsmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Beveiligingsmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Beveiligingsmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Beveiligingsmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Beveiligingsmonteur iets voor je?

Zou je graag Beveiligingsmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Beveiligingsmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Beveiligingsmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar