Beveiligingsmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Beveiligingsmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep beveiligingsmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je beveiligingsmonteur wordt.

 

Wat is een Beveiligingsmonteur?

Een beveiligingsmonteur installeert en onderhoudt diverse soorten beveiligingssystemen. Beveiligingssystemen zijn systemen ten behoeve van de algemene veiligheid en hierbij valt te denken aan anti inbraak systemen, toegangscontrole systemen, camera systemen en brandmeldinstallaties. Een beveiligingsmonteur bezoekt particulieren en bedrijven die behoefte hebben aan een van de eerder genoemde beveiligingsystemen. Hierbij valt de denken aan vermogende particulieren, winkel of horeca panden of andere instellingen die extra beveiligt dienen te worden.

De beveiligingsmonteur bezoekt de klant en analyseert de veiligheidssituatie van de klant. Aan de hand van deze situatie geeft de beveiligingsmonteur enkele veiligheidsadviezen en bij akkoord van de klant installeert de beveiligingsmonteur de desbetreffende beveiligingssystemen. Naast het installeren is een beveiligingsmonteur ook verantwoordelijk voor het onderhoud  van de systemen.

Een beveiligingsmonteur is doorgaands in dienst van beveiligingsbureau. Bepaalde instanties zoals de politie en het gevangeniswezen kunnen ook zelf beveiligingsmonteurs in dienst hebben. In deze gevallen is de beveiligingsmonteur meer bezig met het onderhoud dan de installatie van de beveiligingssystemen.

 
 


Wil je werken als Beveiligingsmonteur?

Werk je al als Beveiligingsmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Beveiligingsmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Beveiligingsmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Beveiligingsmonteur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

137


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Beveiligingsmonteur

Wat verdient een Beveiligingsmonteur?

Een beveiligingsmonteur verdient doorgaands hetzelfde als andere monteurs. En dit bedrag ligt tussen de 1500 en 3000 euro. Op het moment dat een beveiligingsmonteur zich specialiseert dan ligt dit bedrag hoger. Hierbij valt te denken aan kluismonteurs bij bijvoorbeeld banken etc. 

 

 
 

Salarisschaal Beveiligingsmonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Beveiligingsmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Beveiligingsmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Beveiligingsmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Beveiligingsmonteur vacatures

Vacature Beveiligingsmonteur
JMW Horeca Uitzendbureau
Functieomschrijving Als beveiligingsmonteur ga je werken aan mooie projecten bij kleine bedrijven en klanten om te werken aan technische beveiligingsoplossingen. Je bent werkzaam in de regio Arnhem/Nijmegen en gaat op …
Vacature Beveiligingsmonteur elektro
Randstad
Functieomschrijving Als beveiligingsmonteur maak je onderdeel uit van een contractteam. Je bent verantwoordelijk voor het monitoren en bewaken van de beveiling- en elektrotechnische installatie(s). Ook het tijdig oplossen van storingen …
Vacature Beveiligingsmonteur
Personal Selection Recruitment B.V.
BeveiligingsmonteurWil je met jouw kennis en expertise binnen de CCTV en beveiligingstechniek, op een vernieuwende wijze een bijdrage leveren aan een veiligere maatschappij? Wij zoeken voor 40 uur een …
Vacature Junior Allround Beveiligingsmonteur
Zevenhoek beveiliging
Ervaren Allround Beveiligingsmonteur Jouw rol Wij zoeken een allround beveiligingsmonteur, die tevens affiniteit met techniek heeft. Uitvoerende taken zijn het zelfstandig en/of in samenwerking met een collega installeren, opleveren en …
Vacature Ervaren Allround Beveiligingsmonteur
Zevenhoek beveiliging
Ervaren Allround Beveiligingsmonteur Jouw rol Wij zoeken een allround beveiligingsmonteur, die tevens affiniteit met techniek heeft. Uitvoerende taken zijn het zelfstandig en/of in samenwerking met een collega installeren, opleveren en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Beveiligingsmonteur

Wat is de toekomst van Beveiligingsmonteur?

Het arbeidsperspectief van een beveiligingsmonteur is redelijk tot goed te noemen. Er zal altijd behoefte zijn aan beveiligingsystemen zodoende dus ook aan de mensen die ze installeren en onderhouden. Aangezien veel algemene technische MBO opleidingen kunnen opleiden tot beveiligingsmonteur is het niet erg moeilijk om beveiligingsmonteur te worden. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands niet voor een beveiligingsmonteur. 

 
 

Baankans Beveiligingsmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

137


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Beveiligingsmonteur worden: Opleidingen tot Beveiligingsmonteur

Wil je Beveiligingsmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Beveiligingsmonteur.

Hoe word je een Beveiligingsmonteur? 

Een beveiligingsmonteur moet beschikken over MBO werk- en denkniveau. Beveiligingsmonteur is een technisch beroep en veel beveiligingssystemen zijn daarnaast tegenwoordig elektronisch. Opleidingen zoals MBO service monteur of MBO elektro techniek zijn dan ook veel voorkomende vooropleidingen voor het worden van beveiligingsmonteur. Een belangrijk aspect van het werk van een beveiligingsmonteur is dat de beveiligingsmonteur van onbesproken gedrag is. Omdat een beveiligingsmonteur veel weet over de beveiliging van bepaalde particulieren en bedrijven mag deze geen crimineel verleden te hebben. Veel werkgevers vragen daarom ook naar een verklaring van goed gedrag van een beginnend beveiligingsmonteur. 

 

 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Beveiligingsmonteur

Er zijn geen opleidingen Beveiligingsmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Beveiligingsmonteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Beveiliging

Omscholen of doorgroeien tot Beveiligingsmonteur

Als je Beveiligingsmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Beveiligingsmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Beveiligingsmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Beveiligingsmonteur?

Competenties en Vaardigheden Beveiligingsmonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Beveiligingsmonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Beveiligingsmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Beveiligingsmonteur

Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Beveiligingsmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Beveiligingsmonteur. Als Beveiligingsmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Beveiligingsmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Beveiligingsmonteur

Vakkennis voor een Beveiligingsmonteur

Het is voor een Beveiligingsmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Beveiligingsmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Beveiligingsmonteur


Werkervaring Beveiligingsmonteur

Het is voor een startend Beveiligingsmonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Beveiligingsmonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Brandwacht .

Iets anders leren?

Is Beveiligingsmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Beveiligingsmonteur

Met wie werkt een Beveiligingsmonteur samen? 

Een beveiligingsmonteur is vaak op locatie om beveiligingssystemen te installeren of te onderhouden. Zodoende heeft een beveiligingsmonteur veel extern klant contact. Een beveiligingsmonteur werkt doorgaands alleen maar bij grote projecten kunnen meerdere beveiligingsmonteurs actief zijn.

 

 
 

Beveiligingsmonteur


Organisaties waar een Beveiligingsmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Beveiligingsmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Beveiligingsmonteur?

Een beveiligingsmonteur kan in dienst van een beveilingsbedrijf zijn (profit) of in dienst zijn van een overheidinstantie zoals de politie of een gevangenis (non profit). 

 
 

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Beveiligingsmonteur

Waar kun je het beste werken als Beveiligingsmonteur? Hieronder vind je de best door de Beveiligingsmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Brinkman Beveiligingen BV

Locatie: Limburg

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Beveiligingsmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Beveiligingsmonteur.

Welke competenties heeft een Beveiligingsmonteur nodig?

Een Beveiligingsmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Beveiligingsmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Beveiligingsmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Beveiligingsmonteur nodig? 

Een beveiligingsmonteur moet goed de veiligheidssituatie kunnen inschatten bij een klant. Een goed waarnemend vermogen is dan ook een vereiste van een beveiligingsmonteur. Dit is een eigenschap die past bij het persoonstype de waarnemer. Verder heeft de beveiligingsmonteur een grote verantwoordelijkheid omdat de beveiligingsmonteur gaat over de veiligheid. Een beveiligingsmonteur moet daarom plichtsgetrouw zijn wat vervolgens een eigenschap is die past bij het persoonstype de loyalist.

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Beveiligingsmonteur


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Beveiligingsmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Beveiligingsmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Beveiligingsmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Beveiligingsmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Beveiligingsmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Beveiligingsmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Beveiligingsmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Beveiligingsmonteur iets voor je?

Zou je graag Beveiligingsmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Beveiligingsmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Beveiligingsmonteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Beveiligingsmonteur

Vacature Allround Beveiligingsmonteur
Zevenhoek beveiliging
Ervaren Allround Beveiligingsmonteur Jouw rol Wij zoeken een allround beveiligingsmonteur, die tevens affiniteit met techniek heeft. Uitvoerende taken zijn het zelfstandig en/of in samenwerking met een collega installeren, opleveren en …
Vacature Beveiligingsmonteur
Elsenga Installatietechniek
Zoek je een nieuwe uitdaging binnen de beveiligingstechniek? Wil je met jouw kennis en kunde bijdragen aan de realisatie van uiteenlopende projecten? Elsenga zoekt een gedreven beveiligingsmonteur. Is dit jouw …
Vacature Zelfstandig Beveiligingsmonteur, Hoofddorp
VNOM
Wat ga je doen? Wij zijn op zoek naar een ervaren Beveiligingsmonteur in de regio van Hoofddorp. In deze uitdagende functie zal jij verantwoordelijk zijn voor het onderhoud aan diverse …
Vacature Beveiligingsmonteur Inbraak, Gouda
VNOM
Wat ga je doen? Heb jij kennis en ervaring van de beveiligingstechniek en spreekt de inbraakbeveiliging jou aan? Lees dan vooral verder, want bij VNOM hebben wij een uitdagende functie …
Vacature Beveiligingsmonteur, Utrecht
VNOM
Wat ga je doen? Als Elektronisch Beveiligingsmonteur ben jij na een inwerkperiode verantwoordelijk voor het zelfstandig installeren en later ook programmeren van de beveiligingsinstallaties. Dit betreffen technische beveiligingssystemen zoals inbraakdetectie-, …

Actuele blogposts


reacties op Beveiligingsmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar