Boeken Horeca Boeken Horeca

Boeken voor Horeca

Wil je verder verdiepen in de sector Horeca, dan vind je hieronder de beroepen die binnen deze beroepsgroep vallen en je kan per beroep boeken vinden die met dat beroep te maken hebben. Veel boeken over Horeca zullen voor meerdere beroepen relevant zijn, dus je kan een bepaald boek bij meerdere beroepen tegenkomen.

Horeca staat voor Hotel, Restaurant en Cafe (Ho-re-ca) en omvat alle gelegenheden die hieronder vallen: van de patatboer op de hoek tot het strerrenrestaurant van Sergio Herman in Sluis. Verschillende crises zorgden voor een behoorlijke daling in de omzet. Mensen kiezen ervoor om vaker thuis te eten en geven dus minder geld uit aan dure etentjes. De restaurants in het duurdere segment worden dan ook harder getroffen dan de plaatselijke snackbar. Ook de gemiddelde kroeg of bar heeft minder te klagen, zij behouden hun klanten en krijgen er soms zelfs nieuwe bij. Want een lekker biertje op vrijdagmiddag blijft voor veel mensen toch erg belangrijk. Onder treft u alle horeca, hotel en service functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures.

Wat wordt er verdiend in de sector Horeca?

Met een MBO- of HBO-diploma kan je een redelijk salaris verdienen binnen deze sector. Dit is wel sterk afhankelijk van de functie die je vervult. Kijkend naar andere sectoren liggen de salarissen binnen de horecasector een stuk lager. Ook maken bijvoorbeeld koks of serveersters lange dagen en leggen ze behoorlijk wat kilometers af. Hierdoor krijgt de sector Horeca vaak de stempel 'slecht betaald'. Maar naast het salaris krijgen mensen binnen deze sector vaak wel een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Deze sector wordt ook wel genoemd: horecasector, horecabranche, horecaindustrie, sector horeca, hotelwezen, cafébranche, restaurantbranche, werken in de horeca

2297 boeken voor Horeca

Actieve filters:
    • Verfijn op beroepsgroep
      • Meer
    • Verfijn op salaris niveau
      • Meer
    • Verfijn op studierichtingen
      • Meer
    • Verfijn op opleidingsniveaus
      • Meer
    • Verfijn op competenties
      • Meer
    Boeken voor Medewerker Housekeeping

    Persoonstype:

    Perfectionist, succesvolle werker
    Competenties: Flexibiliteit
    Beroepsgroep: Marketing & Product

    Huidige aantal boeken

    100
    Een Medewerker Housekeeping is werkzaam in een hotel en maakt daar de hotelkamers verblijfsgereed voor de gasten. Aan de hand van een vast schema en controlelijst worden de kamers klaargemaakt. Wan…
    Boeken voor Sommelier

    Persoonstype:

    Succesvolle werker, waarnemer
    Competenties: Accuratesse
    Beroepsgroep: Marketing & Product

    Huidige aantal boeken

    100
    Een Sommelier, ook wel Wijnkelner of Wijnmeester genoemd, is iemand die werkzaam is in een restaurant en zich heeft gespecialiseerd in wijn en wijn-spijscombinaties. Een Sommelier voorziet de …
    Boeken voor Barista

    Persoonstype:

    Levensgenieter, perfectionist
    Competenties: Accuratesse
    Beroepsgroep: Marketing & Product

    Huidige aantal boeken

    100
    Een Barista is iemand die zich toelegt op het maken van heerlijke espresso’s en gelijksoortige dranken, zoals cappuccino’s. De Barista heeft veel kennis over bonensoorten en kent alle b…
    Boeken voor Receptionist

    Persoonstype:

    Levensgenieter, succesvolle werker
    Competenties: Conflicten beheersen
    Beroepsgroep: Marketing & Product

    Huidige aantal boeken

    100
    Als Receptionist heb je een diversiteit aan dagelijkse werkzaamheden en kun je eigenlijk in vrijwel alle branches aan het werk. Vrijwel elk wat groter kantoor of bedrijf dat te maken heeft met klan…
    Boeken voor Keurmeester van Waren

    Persoonstype:

    Perfectionist, waarnemer
    Competenties: Analytisch
    Beroepsgroep: Marketing & Product

    Huidige aantal boeken

    100
    Een Keurmeester van Waren is in dienst bij de Voedsel en Waren Autoriteit. Hij controleert of voedsel en waren voldoen aan de wettelijke voorschriften zoals deze zijn vastgelegd in de Warenwet.&nbs…
    Boeken voor Cateraar

    Persoonstype:

    Gever, loyalist
    Competenties: Discipline
    Beroepsgroep: Marketing & Product

    Huidige aantal boeken

    100
    De Cateraar verzorgt de catering voor bedrijven, feesten en evenementen. Catering is een Engelse term voor de levering van maaltijden of maaltijdverzorging. Het houdt in dat de Cateraar het eten vo…
    Boeken voor Restaurant Manager

    Persoonstype:

    Baas, waarnemer
    Competenties: Analytisch
    Beroepsgroep: Marketing & Product

    Huidige aantal boeken

    100
      Een Restaurant Manager zorgt voor de praktische uitvoering van een vastgesteld beleid. Hij zorgt ervoor dat alle werkzaamheden positief bijdragen aan de uitgangspunten van het bedrijf. H…
    Boeken voor Afdelingsmanager Housekeeping

    Persoonstype:

    Baas, perfectionist
    Competenties: Kritisch
    Beroepsgroep: Marketing & Product

    Huidige aantal boeken

    100
    De Afdelingsmanager Housekeeping staat aan het hoofd van de huishoudelijke dienst van een hotel of congrescentrum. Een Afdelingsmanager is verantwoordelijk voor het commerciële, financiël…
    Boeken voor Docent hotelmanagement

    Persoonstype:

    Gever, waarnemer
    Competenties: Initiatief ontplooien
    Beroepsgroep: Marketing & Product

    Huidige aantal boeken

    100
    De docent hotelmanagement geeft les in het vak hotelmanagement. De docent hotelmanagement geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van hotelmanagement, horeca of soortgelijke beroep…
    Boeken voor Basiskok

    Persoonstype:

    Perfectionist, succesvolle werker
    Competenties: Creativiteit
    Beroepsgroep: Marketing & Product

    Huidige aantal boeken

    100
    Een Basiskok werkt in de keuken van een restaurant, eetcafé, hotel, cateringbedrijf of bijvoorbeeld verzorgingstehuis. De Basiskok begint overdag met de voorbereidende werkzaamheden voor het…
    per pagina
    Filter