Boekhoudkundig assistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Boekhoudkundig assistent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep boekhoudkundig assistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je boekhoudkundig assistent wordt.

 

Wat is een Boekhoudkundig assistent?

De Boekhoudkundig Assistent heeft zoals de functienaam al doet vermoeden een ondersteunende functie. Hij wordt aangesteld om boekhoudkundig medewerkers of boekhouders te ontlasten en verricht voornamelijk administratieve werkzaamheden. De functie wordt vaak part-time ingevuld, soms zelfs is er maar een paar maanden per jaar werk. 

De administratieve werkzaamheden behelzen het controleren en inboeken van kasstukken en bankafschriften en het verwerken van facturen. Incidenteel levert de Boekhoudkundig Assistent gegevens aan voor rapporten. Als Boekhoudkundig Assistent word je vaak aangesteld om de financiële afdeling in drukke periodes te ontlasten, door eenvoudige maar tijdrovende administratieve werkzaamheden over te nemen. Wil je werken als Boekhoudkundig assistent?

Werk je al als Boekhoudkundig assistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Boekhoudkundig assistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Boekhoudkundig assistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Boekhoudkundig assistent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Boekhoudkundig Medewerker
  • Boekhouder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1037 tot €2311

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Boekhoudkundig assistent

Wat verdient een Boekhoudkundig assistent?

Het salaris van een Boekhoudkundig Assistent ligt tussen de €1037 en €2311 bruto per maand.

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen, je precieze verantwoordelijkheden, werkervaring en werkgever.

Salarisschaal Boekhoudkundig assistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Boekhoudkundig assistent

Er zijn geen vacatures Boekhoudkundig assistent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Boekhoudkundig assistent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Boekhoudkundig assistent in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Boekhoudkundig assistent

Wat is de toekomst van Boekhoudkundig assistent?

Er zijn weinig posities beschikbaar voor Boekhoudkundig Assistenten. Zij werken bovendien part-time of maar een deel van het jaar.

Met voldoende werkervaring zou een Boekhoudkundig Assistent eventueel boekhoudkundig medewerker kunnen worden. Waarschijnlijk moet hij hiervoor wel een opleiding doen.

Baankans Boekhoudkundig assistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Boekhoudkundig assistent worden: Opleidingen tot Boekhoudkundig assistent

Wil je Boekhoudkundig assistent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Boekhoudkundig assistent.

Hoe word je een Boekhoudkundig assistent? 

De Boekhoudkundig Assistent moet een MBO diploma hebben. De voorkeur gaat uit naar een opleiding in economische of administratieve richting. Het volgen van cursussen in de richting van boekhouden is aanbevolen.
Er wordt bij veel vacatures ook specifiek gevraagd naar goede kennis van Office (met name Exel), omdat je veel achter de computer bezig bent en gegevens moet verwerken.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Boekhoudkundig assistent

Basiskennis Boekhouden (BKB)
Basiskennis Boekhouden (BKB) Met een goed cijfermatig inzicht ben je onmisbaar voor iedere organisatie. Met jouw kwaliteiten kun je zelfstandig werken als boekhoudkundig medewerker of junior boekhouder. Zelfstandig ondernemer of …
Basiskennis Boekhouden (BKB)
Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) opleiding incl. BKB & BKC
Ambieer je een financieel administratieve baan? Dit diploma biedt zeer veel mogelijkheden. Met dit PDB diploma heb je, vaktechnisch gezien, jezelf gekwalificeerd als assistent boekhouder/administrateur. Deze pragmatische beroepsopleiding is tegenwoordig …
Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) opleiding incl. BKB & BKC

Omscholen of doorgroeien tot Boekhoudkundig assistent

Als je Boekhoudkundig assistent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Boekhoudkundig assistent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Boekhoudkundig assistent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Boekhoudkundig assistent?

Competenties en Vaardigheden Boekhoudkundig assistent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Boekhoudkundig assistent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Boekhoudkundig assistent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Boekhoudkundig assistent

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Boekhoudkundig assistent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Boekhoudkundig assistent. Als Boekhoudkundig assistent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Boekhoudkundig assistent:


zie volledige beschrijving persoonstype Boekhoudkundig assistent

Vakkennis voor een Boekhoudkundig assistent

Het is voor een Boekhoudkundig assistent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Boekhoudkundig assistent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Boekhoudkundig assistent


Werkervaring Boekhoudkundig assistent

Het is voor een startend Boekhoudkundig assistent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Boekhoudkundig assistent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Boekhoudkundig assistent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Boekhoudkundig assistent

Met wie werkt een Boekhoudkundig assistent samen? 

De Boekhoudkundig Assistent assisteert medewerkers van de financiële afdeling bij het afhandelen van de administratie. Hij heeft daarbij contact met boekhoudkundig medewerkers en/of boekhouders, waarvan hij gegevens krijgt aangeleverd en door wie hij wordt aangestuurd.


  • Boekhoudkundig Medewerker
  • Boekhouder
Boekhoudkundig assistent


Organisaties waar een Boekhoudkundig assistent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Boekhoudkundig assistent meestal werkt.

Waar werkt een Boekhoudkundig assistent?

Boekhoudkundig Assistenten werken voornamelijk voor middelgrote tot grote bedrijven of organisaties. Alle organisaties die te maken hebben met de verwerking van financiële gegevens zouden in theorie Boekhoudkundig Assistenten in dienst kunnen hebben.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Boekhoudkundig assistent

Waar kun je het beste werken als Boekhoudkundig assistent? Hieronder vind je de best door de Boekhoudkundig assistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Boekhoudkundig assistent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Boekhoudkundig assistent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Boekhoudkundig assistent.

Welke competenties heeft een Boekhoudkundig assistent nodig?

Een Boekhoudkundig assistent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Boekhoudkundig assistent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Boekhoudkundig assistent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Boekhoudkundig assistent nodig? 

De Boekhoudkundig Assistent moet productief zijn, omdat hij vaak veel werk moet verzetten in drukke tijden. Hij verliest hierbij niet de kwaliteit uit het oog (Levensgenieter) Hij moet ook energiek zijn, omdat hij zijn werk binnen bepaalde tijd af moet hebben. Zijn werk kan dan ook behoorlijk stressvol zijn en hij moet onder druk secuur blijven werken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Boekhoudkundig assistent


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Boekhoudkundig assistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Boekhoudkundig assistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Boekhoudkundig assistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Boekhoudkundig assistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Boekhoudkundig assistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Boekhoudkundig assistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Boekhoudkundig assistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Boekhoudkundig assistent iets voor je?

Zou je graag Boekhoudkundig assistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Boekhoudkundig assistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Boekhoudkundig assistent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar