Boomdeskundige Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Boomdeskundige worden: Opleidingen tot Boomdeskundige

Wil je Boomdeskundige worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Boomdeskundige, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Boomdeskundige.

Hoe word je een Boomdeskundige? 

Een mogelijke opleiding om Boomdeskundige te worden is Bos- en Natuurbeheer (MBO of HBO). Dit is echter niet de enige ‘groene’ opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Boomdeskundige

Er zijn geen opleidingen Boomdeskundige aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Boomdeskundige in werkt

Bekijk meer opleidingen Agrarisch & Milieu

Is het verstandig om Boomdeskundige te worden?

Voordat je aan een opleiding Boomdeskundige begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Boomdeskundige worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Boomdeskundige?

Er staan niet veel vacatures online voor Boomdeskundigen. Dat wil echter niet zeggen dat er geen werk is. Misschien wordt de baan aangeboden onder een andere naam (Boomtaxateur, Boomverzorger) of beslaan de werkzaamheden slechts een deel van je werk.
 
Bij goed functioneren krijg je wellicht steeds grotere klussen en belangrijkere verantwoordelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een team aan gaan sturen of mensen gaan opleiden.
 

De actuele kans op werk voor een Boomdeskundige

Het beroep Boomdeskundige is onderdeel van de beroepsfamilie Hoveniers en groenvoorzieners. De kans op werk voor de beroepsfamilie Hoveniers en groenvoorzieners is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

164

Baankans Boomdeskundige

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Boomdeskundige

Als je je wilt omscholen tot Boomdeskundige is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Boomdeskundige door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Boomdeskundige zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Boomdeskundige

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Boomdeskundige dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Omscholing vacatures

Vacature Omscholing hovenier
Actief Techniek
Een geweldige kans: leren in combinatie met werken! Als leerling hovenier assisteer je bij aanleg- en onderhoudswerkzaamheden in particuliere tuinen, op bedrijventerreinen of in het openbare groen.Jouw ontwikkeling staat centraal …

Leerling vacatures

Vacature Leerling Groenvoorziening
Intro Personeel
Werk je graag met je handen en vind je het heerlijk om buiten te zijn? Dan is deze functie echt iets voor jou! Als Leerling Groenvoorziening leer je alle kneepjes …
Vacature Leerling Groenvoorziening
Intro Personeel
Werk je graag met je handen en vind je het heerlijk om buiten te zijn? Dan is deze functie echt iets voor jou! Als Leerling Groenvoorziening leer je alle kneepjes …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Boomdeskundige

Als je Boomdeskundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Boomdeskundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Boomdeskundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Boomdeskundige?

Competenties en Vaardigheden Boomdeskundige

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Boomdeskundige nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Boomdeskundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Boomdeskundige

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Boomdeskundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Boomdeskundige. Als Boomdeskundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Boomdeskundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Boomdeskundige

Vakkennis voor een Boomdeskundige

Het is voor een Boomdeskundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Boomdeskundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Boomdeskundige


Werkervaring Boomdeskundige

Het is voor een startend Boomdeskundige die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Boomdeskundige is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Boomdeskundige, maar iets anders?

Is een opleiding Boomdeskundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Boomdeskundige te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Boomdeskundige te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Boomdeskundige te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Boomdeskundige te worden?

Zou je graag Boomdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Boomdeskundige voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar