Caissiere Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Caissiere worden: Opleidingen tot Caissiere

Wil je Caissiere worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Caissiere, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Caissiere.

Hoe word je een Caissiere? 

Iedere vrouw ouder dan 16 jaar kan caissiere worden. Er zijn geen opleidingsvereisten voor dit beroep. Wel eisen sommige winkeliers minimaal een MBO werk-/ of denkniveau.

Vaak zijn caissieres scholieren die een bijbaantje zoeken. Maar in de meeste (grote) winkels loopt minimaal één ervaren fulltime volwassen caissiere rond.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Caissiere

Er zijn geen opleidingen Caissiere aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Caissiere in werkt

Bekijk meer opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Is het verstandig om Caissiere te worden?

Voordat je aan een opleiding Caissiere begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Caissiere worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Caissiere?

De carrièremogelijkheden van een caissiere zijn beperkt. Wel hangt het af van de winkel waar de caissiere werkt. In een grote supermarkt bestaan doorgroeimogelijkheden, naar bijvoorbeeld hoofdkassamedewerker of een andere eventueel leidinggevende functie. Hiervoor moet de caissiere wel een interne opleidingen of externe opleiding volgen.

Voor tieners is het arbeidsperspectief goed, er is voldoende werk voor jonge kassamedewerkers. Het perspectief voor volwassenen is iets minder omdat zij duurder zijn.

De actuele kans op werk voor een Caissiere

Het beroep Caissiere is onderdeel van de beroepsfamilie Kassamedewerkers en kaartverkopers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Kassamedewerkers en kaartverkopers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

468

Baankans Caissiere

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Caissiere

Als je je wilt omscholen tot Caissiere is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Caissiere door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Caissiere zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Caissiere

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Caissiere dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Kassamedewerker BBL
PLUS
PLUS Van Limbeek Plaats: Almelo Type baan: Parttime Uren: 12 - 32 uur Beschikbaarheid: Doordeweeks Zaterdag Zondag 's Avonds Werkervaring: geen specifieke werkervaring nodig Wat ga je doen? Ben jij …
Vacature Kassamedewerker BBL
PLUS
PLUS Stam Plaats: Ruurlo Type baan: Fulltime Uren: 20 - 32 uur Beschikbaarheid: Doordeweeks Zaterdag 's Avonds Werkervaring: geen specifieke werkervaring nodig Wat ga je doen? De kassa is veel …
Vacature Verkoop/ Kassamedewerker in opleiding, BBL niveau 2
Nijverdal Portlandweg
Ben jij altijd vrolijk? Hou je van afwisseling? En ben je een pietje-precies? Dan zoekt Coop jou Als verkoop- en kassamedewerker ben jij van alle markten thuis. Je staat klanten …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Caissiere

Als je Caissiere wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Caissiere zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Caissiere

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Caissiere?

Competenties en Vaardigheden Caissiere

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Caissiere nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Caissiere nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Caissiere

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Persoonlijkheid van een Caissiere

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Caissiere. Als Caissiere wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Caissiere:


zie volledige beschrijving persoonstype Caissiere

Vakkennis voor een Caissiere

Het is voor een Caissiere ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Caissiere zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Caissiere


Werkervaring Caissiere

Het is voor een startend Caissiere die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Caissiere is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Caissiere, maar iets anders?

Is een opleiding Caissiere het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Caissiere te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Caissiere te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Caissiere te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Caissiere te worden?

Zou je graag Caissiere willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Caissiere voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar