Cardioloog Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Cardioloog worden: Opleidingen tot Cardioloog

Wil je Cardioloog worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Cardioloog, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Cardioloog.

Hoe word je een Cardioloog? 

Om Cardioloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben gevolgd. Deze opleiding duurt zes jaar. Hierna moet je je opleiding vervolgen aan een academisch ziekenhuis. Hier moet je op de afdeling Cardiologie nog zes jaar doorstuderen. De opleiding tot Cardioloog duurt dus in totaal twaalf jaar.

Een Cardioloog moet zich verplicht registreren.

Een Cardioloog moet regelmatig vakliteratuur lezen en na- en bijscholingen volgen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cardiologie. Elke vijf jaar vindt er een controle plaats van zijn vaardigheden om te kijken of hij nog voldoet aan de eisen voor een werkzaam Cardioloog.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Cardioloog

Er zijn geen opleidingen Cardioloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Cardioloog in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Cardioloog te worden?

Voordat je aan een opleiding Cardioloog begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Cardioloog worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Cardioloog?

Door de veranderende levensstijl van mensen en doordat men steeds ouder wordt neemt de vraag naar Cardiologen toe.

Doorgroeimogelijkheden zijn het starten van een eigen onderneming of als je in loondienst werkt het vergaren van bestuurs- of leidinggevende taken of functies.

De actuele kans op werk voor een Cardioloog

Het beroep Cardioloog is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Cardioloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Cardioloog

Als je je wilt omscholen tot Cardioloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Cardioloog door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Cardioloog zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Cardioloog

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Cardioloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Cardioloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Cardioloog

Als je Cardioloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Cardioloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Cardioloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Cardioloog?

Competenties en Vaardigheden Cardioloog

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Cardioloog nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Cardioloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Cardioloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Cardioloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Cardioloog. Als Cardioloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Cardioloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Cardioloog

Vakkennis voor een Cardioloog

Het is voor een Cardioloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Cardioloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Cardioloog


Werkervaring Cardioloog

Het is voor een startend Cardioloog die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Cardioloog is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Cardioloog, maar iets anders?

Is een opleiding Cardioloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Cardioloog

Als je Cardioloog wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Cardioloog


Weten hoe het is om als Cardioloog te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Cardioloog te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Cardioloog te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Cardioloog te worden?

Zou je graag Cardioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Cardioloog voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar