Cardioloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cardioloog? Lees de functieomschrijving.

Een Cardioloog is een specialist in hart- en vaatziekten en behandelt patiënten met hartproblemen. Zo kan de Cardioloog problemen tegenkomen als dichtgeslibde aderen, hartaanvallen en -infarcten, hartritmestoornissen en hartspierafwijkingen. Het is afhankelijk van de specialisatie met welke patiënten een Cardioloog in aanraking komt; kinderen of patiënten boven de 16 jaar. Veel patiënten die worden behandeld zijn doorverwezen door een huisarts.

De Cardioloog onderzoekt zijn patiënten door bijvoorbeeld de polsslag op te nemen, bloeddrukmetingen, echografie van het hart of hartkatheterisatie. Aan de hand van de uitslagen van de onderzoeken wordt er een diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld. Deze wordt besproken met de patiënt en met familie. Ter behandeling kan een Cardioloog medicijnen voorschrijven, de patiënt dotteren of opereren. In acute situaties moet een Cardioloog snel een besluit nemen en in praktijk brengen. Ook geeft een Cardioloog advies en uitleg over de behandeling en over de levensstijl van de patiënt. Ten slotte is het nog belangrijk dat een Cardioloog de administratie van zijn patiënten bijhoudt en dat hij verplichte managementtaken uitvoert.

Een Cardioloog moet stressbestendig zijn aangezien hij regelmatig met moeilijke, levensbedrijgende situaties en reanimaties te maken krijgt en verschillende patiënten zullen overlijden. Een Cardioloog moet hiermee kunnen omgaan en zo nodig de familie opvangen (bijvoorbeeld door uitleg te geven). Een Cardioloog kan werkzaam zijn op de afdeling Cardiologie, de Eerste Hulp, in de operatiekamer en de polikliniek.

Hij kan lange werkdagen hebben en moet regelmatig ’s avonds, ’s nachts of in het weekend werken.

Wil je werken als Cardioloog?

Werk je al als Cardioloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cardioloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Cardioloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Cardioloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Radioloog
 • Internist
 • Hart- en Vaatchirurg
 • Huisarts
 • Verpleegkundige

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cardioloog

Wat verdient een Cardioloog?

Het salaris van een Cardioloog ligt tussen de €5833 en €10833 per maand. Dit salaris is echter wel afhankelijk van CAO schalen, van werkervaring en precieze functieinhoud.

Voor een zelfstandig Cardioloog ligt het salaris tussen de €150.000 en €250.000 bruto per jaar.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Bereikbaarheidstoeslagen

Salarisschaal Cardioloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Cardioloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Cardioloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cardioloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cardioloog vacatures

Arts diagnostische onderzoeken 24 uur (in overleg) per week
Star-shl
Star-shl is als eerstelijns diagnostisch centrum een stichting zonder winstoogmerk. Zij levert met ruim 1.300 professionals in het werkgebied Zuidwest-Nederland snelle en betrouwbare hoogwaardige medische diagnostiek aan zorgverleners. Daarnaast geeft …
ANIOS Cardiologie regio Nijmegen
TMI
Vacature ANIOS Cardiologie omgeving Nijmegen Ben jij cardioloog in de dop of ben jij voornemens je verder te specialiseren tot spoedeisende hulp arts, specialist ouderengeneeskunde of huisarts? Dan is deze …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cardioloog

Hoe goed is de toekomst voor de Cardioloog? 

Door de veranderende levensstijl van mensen en doordat men steeds ouder wordt neemt de vraag naar Cardiologen toe.

Doorgroeimogelijkheden zijn het starten van een eigen onderneming of als je in loondienst werkt het vergaren van bestuurs- of leidinggevende taken of functies.

Baankans Cardioloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cardioloog worden: Opleidingen tot Cardioloog

Hoe word je een Cardioloog? 

Om Cardioloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben gevolgd. Deze opleiding duurt zes jaar. Hierna moet je je opleiding vervolgen aan een academisch ziekenhuis. Hier moet je op de afdeling Cardiologie nog zes jaar doorstuderen. De opleiding tot Cardioloog duurt dus in totaal twaalf jaar.

Een Cardioloog moet zich verplicht registreren.

Een Cardioloog moet regelmatig vakliteratuur lezen en na- en bijscholingen volgen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de cardiologie. Elke vijf jaar vindt er een controle plaats van zijn vaardigheden om te kijken of hij nog voldoet aan de eisen voor een werkzaam Cardioloog.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cardioloog

Meer opleidingen Cardioloog

Weet je nog niet of je Cardioloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cardioloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Cardioloog

Met wie werkt een Cardioloog samen? 

Een Cardioloog werkt samen met verschillende specialisten als radiologen en internisten die met dezelfde patiënten werken en voert hij overleg met verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Daarnaast werkt hij tijdens operaties samen met een hart- en vaatchirurg en operatieassistenten.  


 • Radioloog
 • Internist
 • Hart- en Vaatchirurg
 • Huisarts
 • Verpleegkundige
Cardioloog


Organisaties waar een Cardioloog werkzaam is

Waar werkt een Cardioloog meestal? 
 • Algemeen ziekenhuis
 • Academisch ziekenhuis
 • Eigen onderneming

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Cardioloog

Waar kun je het beste werken als Cardioloog? Hieronder vindt je de best door de Cardioloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cardioloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cardioloog:

Welke competenties heeft een een Cardioloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Cardioloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Cardioloog nodig? 

De Cardioloog moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat hij vertrouwelijk om moet gaan met de gegevens van cliënten (Loyalist).

Verder is hij analytisch en inzichtelijk en werkt hij erg nauwkeurig (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Cardioloog


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cardioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cardioloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cardioloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cardioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cardioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cardioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cardioloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cardioloog iets voor je?

Zou je graag Cardioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cardioloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cardioloog

Luc velhuizen

Wat een mooi beroep en wat betreft de opmerking van mijn voor hanger onzin het lijkt me voor u beter eens zelf de spiegel voor te houden alvorens met zulke onvolwassen reactie deze beroepsgroep te beoordelen

w.bakker

De ene cardioloog was behulpzaam en de andere was een hork. Verschil is dus eg groot. Cardologen denken dat ze onder god staan en de patient 50 treden lager. Jammer.

Frans

Gelukkig zijn de horken ver in de minderheid.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar