Cartograaf Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Cartograaf worden: Opleidingen tot Cartograaf

Wil je Cartograaf worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Cartograaf, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Cartograaf.

Hoe word je een Cartograaf? 

Als cartograaf is het belangrijk dat je kennis hebt van de omgeving die je in kaart moet brengen. Vanuit verschillende opleidingen kun je de functie van cartograaf gaan vervullen. Passende opleidingen zijn bijvoorbeeld de opleiding bos- en natuurbeheer, de opleiding geodesie of de opleiding tuin- en landschapsinrichting.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Cartograaf

Er zijn geen opleidingen Cartograaf aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Cartograaf in werkt

Bekijk meer opleidingen Architectuur & Design

Is het verstandig om Cartograaf te worden?

Voordat je aan een opleiding Cartograaf begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Cartograaf worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Cartograaf?

Er zijn maar weinig die gespecialiseerd zijn in het maken van bijvoorbeeld landkaarten of wegenkaarten. Het arbeidsmarktperspectief voor een cartograaf is relatief goed aangezien het een specialistisch beroep is.

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen een cartograaf werkzaam is, heb je als cartograaf verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan binnen een organisatie mogelijk doorgroeien naar management- of bestuursfuncties of je kan een eigen zaak opzetten.

De actuele kans op werk voor een Cartograaf

Het beroep Cartograaf is onderdeel van de beroepsfamilie Cartografen en landmeetkundigen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Cartografen en landmeetkundigen is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Cartograaf

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Cartograaf

Als je je wilt omscholen tot Cartograaf is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Cartograaf door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Cartograaf zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Cartograaf

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Cartograaf dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Cartograaf

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Cartograaf

Als je Cartograaf wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Cartograaf zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Cartograaf

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Cartograaf?

Competenties en Vaardigheden Cartograaf

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Cartograaf nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Cartograaf nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Cartograaf

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Cartograaf

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Cartograaf. Als Cartograaf wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Cartograaf:


zie volledige beschrijving persoonstype Cartograaf

Vakkennis voor een Cartograaf

Het is voor een Cartograaf ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Cartograaf zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Cartograaf


Werkervaring Cartograaf

Het is voor een startend Cartograaf die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Cartograaf is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Cartograaf, maar iets anders?

Is een opleiding Cartograaf het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Cartograaf

Als je Cartograaf wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Cartograaf


Weten hoe het is om als Cartograaf te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Cartograaf te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Cartograaf te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Cartograaf te worden?

Zou je graag Cartograaf willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Cartograaf voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar