Cartograaf Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cartograaf? Lees de functieomschrijving.

Als cartograaf hou je je bezig met de wetenschap en techniek om geografische en ruimtegebonden informatie in kaart te brengen. Je doet dit aan de hand van analoge en digitale middelen en maakt andere media aanschouwelijk. Als cartograaf ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van deze kaarten. Dit kunnen kaarten zijn waarop het wegennet of waterwegen in een bepaalde regio staan aangegeven, maar ook kaarten waarop de bevolkingssamenstelling van een stad is te zien.

 

 

Wil je werken als Cartograaf?

Werk je al als Cartograaf en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cartograaf worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Cartograaf, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Cartograaf in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cartograaf

Wat verdient een Cartograaf?

Als beginnend cartograaf verdien je ongeveer 2500 euro bruto per maand. Hoe meer ervaring je als cartograaf opdoet, hoe hoger je salaris uiteindelijk zal worden. Je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vooral afhankelijk van de organisatie waarbinnen je als cartograaf werkzaam bent.

Salarisschaal Cartograaf

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Cartograaf

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cartograaf

Hoe goed is de toekomst voor de Cartograaf? 

Er zijn maar weinig die gespecialiseerd zijn in het maken van bijvoorbeeld landkaarten of wegenkaarten. Het arbeidsmarktperspectief voor een cartograaf is relatief goed aangezien het een specialistisch beroep is.

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen een cartograaf werkzaam is, heb je als cartograaf verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan binnen een organisatie mogelijk doorgroeien naar management- of bestuursfuncties of je kan een eigen zaak opzetten.

Baankans Cartograaf

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cartograaf worden: Opleidingen tot Cartograaf

Hoe word je een Cartograaf? 

Als cartograaf is het belangrijk dat je kennis hebt van de omgeving die je in kaart moet brengen. Vanuit verschillende opleidingen kun je de functie van cartograaf gaan vervullen. Passende opleidingen zijn bijvoorbeeld de opleiding bos- en natuurbeheer, de opleiding geodesie of de opleiding tuin- en landschapsinrichting.

 

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cartograaf

Meer opleidingen Cartograaf

Weet je nog niet of je Cartograaf wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cartograaf of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Cartograaf

Met wie werkt een Cartograaf samen? 

Als cartograaf heb je voornamelijk contact met de opdrachtgever voor je wie je de kaart maakt. Je voert verschillende gesprekken met de opdrachtgever om te weten te komen wat de opdrachtgever precies wil. Na het verzamelen van de juist informatie ga je als cartograaf aan de slag met verschillende digitale tekenprogramma's en hou je contact met de opdrachtgever en leg je de vordering voor. Mogelijke opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld overheidsinstellingen zoals gemeenten of particuliere bedrijven zoals een uitgeverij van landkaarten en atlassen.

 

 


  • Opdrachtgevers
Cartograaf


Organisaties waar een Cartograaf werkzaam is

Waar werkt een Cartograaf meestal? 

Als cartograaf werk je voor private organisaties en je werkt dus in de profit sector. Het doel van het maken van de verschillende kaarten is het maken van winst.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Cartograaf

Waar kun je het beste werken als Cartograaf? Hieronder vindt je de best door de Cartograaf beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cartograaf.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cartograaf:

Welke competenties heeft een een Cartograaf nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Cartograaf

Wat voor persoonlijkheid heb je als Cartograaf nodig? 

Als cartograaf moet je een goed inzicht hebben in de omgeving en perfectionistisch te werk gaan. Je bent verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk in kaart brengen van de werkelijkheid en je moet dit als cartograaf zo perfect mogelijk doen. Je moet als cartograaf dus perfectionistisch en accuraat te werken gaan (Perfectionist).

Verder is het als cartograaf belangrijk dat je leergierig bent en dat je goede inzicht in de omgeving ervoor zorgt dat je veel mee krijgt van wat er in de omgeving speelt. Een analytische blik is dus van belang voor een cartograaf (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Cartograaf


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cartograaf

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cartograaf

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cartograaf

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cartograaf

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cartograaf dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cartograaf belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cartograaf. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cartograaf iets voor je?

Zou je graag Cartograaf willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cartograaf bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cartograaf

Willem

Maak al vele edits op google mapmaker en openstreetmap voor niks....  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar