Chef de Mission Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chef de Mission? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep chef de mission. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je chef de mission wordt.

 

Wat is een Chef de Mission?

De Chef de Mission heeft de leiding over een landenteam op de Olympische Spelen. Hierdoor heeft de Chef de Mission diverse topsporters onder zijn hoede die uitkomen op verschillende sporten en disciplines. De Chef de Mission zorgt ervoor dat alle sporters van één land zich één team voelen.

 

Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn een internationale sportmanifestatie. Aan de Olympische Spelen doen vele atleten aan uiteenlopende disciplines mee. De Olympische Spelen kent twee versies: de Zomerspelen en de Winterspelen. Beide worden om de vier jaar gehouden.

 

Taken

De belangrijkste taak van de Chef de Mission is om voor een optimale voorbereiding te zorgen en een gezonde en sportieve sfeer en motivatie in het team te behouden. Daarnaast is de Chef de Mission ook de spreekbuis en het boegbeeld van het team.

 

Benoeming

De Chef de Mission van het Nederlandse olympische team wordt door het bestuur van het NOC*NSF gekozen. Dit is de Nederlandse sportorganisatie die de (top)sport in Nederland bevordert en ook optreedt als Nationaal Olympisch Comité. De Chef de Mission kan slechts eenmaal het landenteam leiden, maar kan dit ook meerdere Olympische Spelen doen.Wil je werken als Chef de Mission?

Werk je al als Chef de Mission en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chef de Mission worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Chef de Mission, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Chef de Mission in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chef de Mission

Wat verdient een Chef de Mission?

Over het salaris van de Chef de Mission is maar weinig bekend. Omdat de Chef de Mission vooral in de voorbereiding op en tijdens de Olympische Spelen actief is, heeft de Chef de Mission vaak ook nog een andere baan waar de Chef de Mission hoofdzakelijk zijn geld mee verdient.

Salarisschaal Chef de Mission

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Chef de Mission

Er zijn geen vacatures Chef de Mission aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Chef de Mission in werkt.

Meer weten over de sector waar een Chef de Mission in werkt

Bekijk werken in Voeding & Beweging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chef de Mission

Wat is de toekomst van Chef de Mission?

De Olympische Spelen vinden elke vier jaar plaats, dit geldt voor zowel de Zomerspelen als de Winterspelen. Het werk van de Chef de Mission is dan ook geen fulltime aanstelling, maar de Chef de Mission moet zijn taken hoofdzakelijk uitvoeren in de voorbereiding op en tijdens de Olympische Spelen. Er is per land ook maar één Chef de Mission. Het arbeidsmarktperspectief en de doorgroeimogelijkheden zijn daarom nagenoeg niet aanwezig.

Baankans Chef de Mission

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Chef de Mission worden: Opleidingen tot Chef de Mission

Wil je Chef de Mission worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Chef de Mission.

Hoe word je een Chef de Mission? 

Er is geen opleiding tot Chef de Mission. De Chef de Mission wordt voor elke Olympische Spelen gekozen door het bestuur van het NOC*NSF. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Chef de Mission

Er zijn geen opleidingen Chef de Mission aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Chef de Mission in werkt

Bekijk alle opleidingen Voeding & Beweging

Omscholen of doorgroeien tot Chef de Mission

Als je Chef de Mission wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Chef de Mission zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Chef de Mission

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Chef de Mission?

Competenties en Vaardigheden Chef de Mission

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Chef de Mission nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Chef de Mission nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Chef de Mission

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Chef de Mission

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Chef de Mission. Als Chef de Mission wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Chef de Mission:


zie volledige beschrijving persoonstype Chef de Mission

Vakkennis voor een Chef de Mission

Het is voor een Chef de Mission ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Chef de Mission zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Chef de Mission


Werkervaring Chef de Mission

Het is voor een startend Chef de Mission die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Chef de Mission is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Chef de Mission het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Chef de Mission

Met wie werkt een Chef de Mission samen? 

De Chef de Mission heeft veel connecties en een groot netwerk in de sportwereld. De Chef de Mission kent de diverse sporters in uiteenlopende disciplines en kent ook de leden en het bestuur van het NOC*NSF. 


Chef de Mission


Organisaties waar een Chef de Mission werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Chef de Mission meestal werkt.

Waar werkt een Chef de Mission?

De Chef de Mission wordt gekozen door het NOC*NSF. Dit is de Nederlandse sportorganisatie. De Chef de Mission is werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Chef de Mission

Waar kun je het beste werken als Chef de Mission? Hieronder vind je de best door de Chef de Mission beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chef de Mission.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chef de Mission:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Chef de Mission.

Welke competenties heeft een Chef de Mission nodig?

Een Chef de Mission heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Chef de Mission

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Chef de Mission passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Chef de Mission nodig? 

De Chef de Mission moet mensen kunnen motiveren, een team kunnen binden en een boegbeeld en spreekbuis voor het team zijn. De Chef de Mission moet om deze reden aan de ene kant onafhankelijk werken en een leider zijn (Baas) en aan de andere kant een goede teamgeest hebben, kunnen samenwerken en een goede onderlinge sfeer creëren (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Chef de Mission


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Chef de Mission

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chef de Mission

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chef de Mission

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chef de Mission

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chef de Mission dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chef de Mission belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chef de Mission. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chef de Mission iets voor je?

Zou je graag Chef de Mission willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chef de Mission bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Chef de Mission

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar