Chief Risk Officer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chief Risk Officer? Lees de functieomschrijving.

Een Chief Risk Officer houdt toezicht op verscheidene bedrijfsrisico’s. Hij is verantwoordelijk voor het risicomanagement. De risico’s zijn onderverdeeld in onder andere de volgende categorieën: strategie, financiën, reputatie en wet- en regelgeving.

De Chief Risk Officer beheert en ontwikkelt een uitgebreide procedure voor bijvoorbeeld het identificeren, monitoren en verminderen van bedrijfsrisico’s die een gevaar vormen voor de doelstellingen van het bedrijf. Het is de taak van de Chief Risk Officer om ervoor te zorgen dat het interne operationele beleid, de procedures en de eventuele externe juridische bepalingen zo goed mogelijk worden nageleefd. De Chief Risk Officer moet ervoor zorgen dat er een balans is tussen het nemen van risico’s en de winst.

De Chief Risk Officer geeft leiding aan Risk Officers. Hij geeft hen opdrachten, houdt de ontwikkelingen in de gaten en stuurt bij. Ook kunnen de Risk Officers en andere werknemers bij de Chief Risk Officer terecht bij vragen en problemen. 

Wil je werken als Chief Risk Officer?

Werk je al als Chief Risk Officer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chief Risk Officer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Chief Risk Officer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Chief Risk Officer in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Chief Compliance Officer
 • Chief Financial Officer
 • Chief Operating Officer
 • Juridisch Medewerker
 • Directie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5000 tot €12500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chief Risk Officer

Wat verdient een Chief Risk Officer?

Een Chief Risk Officer kan rekenen op zo’n €5000,- tot €12.500,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt onder meer af van zijn leeftijd, ervaring en precieze taken.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden (meestal) onder andere diverse bonussen, vakantiegeld en een dertiende maand. 

Salarisschaal Chief Risk Officer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Chief Risk Officer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chief Risk Officer

Hoe goed is de toekomst voor de Chief Risk Officer? 

Er is een lange weg te gaan om Chief Risk Officer te worden. Veel mensen met deze functie hebben eerst minimaal tien jaar als Actuaris gewerkt. Een Actuaris houdt zich bezig met het doorrekenen en evalueren van risico’s. Na jaren ervaring als Risk Officer kan iemand uiteindelijk Chief Risk Officer worden. Veel bedrijven hebben een risicomanagmentteam, dus bij heel veel ervaring kan een Chief Risk Officer goed aan een baan komen.

Dit is een erg hoge functie, dus verder doorgroeien is bijna niet mogelijk. Eventueel kan de Chief Risk Officer een steeds groter takenpakket krijgen en de leiding over een steeds grotere groep krijgen. Ook kan hij voor steeds grotere bedrijven aan de slag.

Baankans Chief Risk Officer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Chief Risk Officer worden: Opleidingen tot Chief Risk Officer

Hoe word je een Chief Risk Officer? 

De meeste Chief Risk Officers hebben een drie- tot vijfjarige WO-opleiding Business Administration gedaan. Ook met de studies Economie, Liberal Arts en Rechten kan iemand Chief Risk Officer worden. Als een Chief Risk Officer werkzaam is in de publieke sector, dus bijvoorbeeld bij een universiteit, is het vaak van belang dat hij een master richting publiek bestuur heeft gedaan. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Chief Risk Officer

Certified Chief Information Security Officer (CCISO) - incl. examen
In deze officiële door EC-Council uitgegeven CCISO training leert u alles om een Certified Chief Information Security Officer (CCISO) te worden. CCISO combineert audit management, governance, IS controls, human capital …
Data Protection Officer (DPO) - Essentials
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : Unieke kenmerken van de opleiding: #Een uitgebalanceerde verhouding tussen theorie en praktijk. #Een praktijkgerichte opleiding, gekenmerkt door een hoge mate van interactiviteit, onder meer door …
DPIA & Privacy by Design (privacy/AVG)
DPIA & Privacy by Design In deze cursus leert u hoe u een Data Protection Impact Assessment (DPIA) doet en hoe u volgens het principe van Privacy by Design werkt.Deze cursus …
Data Governance: verwerkingenregister en inrichting privacybeleid (privacy/AVG)
Data Governance: verwerkingsregister en inrichting privacybeleid In deze training leert u om gegevensverwerkingen in kaart te brengen (data mapping) en een bijbehorend register van verwerkingen op te zetten. Ook leert u …
Data Privacy & Protectie Foundation
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : Unieke kenmerken van de opleiding: #Een uitgebalanceerde verhouding tussen theorie en praktijk. #Een praktijkgerichte opleiding, gekenmerkt door een hoge mate van interactiviteit, onder meer door …
Meer opleidingen Chief Risk Officer

Weet je nog niet of je Chief Risk Officer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Chief Risk Officer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Chief Risk Officer

Met wie werkt een Chief Risk Officer samen? 

Een Chief Risk Officer geeft leiding aan het risicomanagementteam, dus aan Risk Officers. Ook pleegt hij overleg met de Chief Officers die de leiding hebben over een bepaalde afdeling van het team, zoals de Chief Compliance Officer, de Chief Financial Officer en de Chief Operating Officer. De Chief Risk Officer komt tevens in contact met de andere medewerkers van het bedrijf, zoals Juridisch Medewerkers. Bovendien rapporteert de Chief Risk Officer aan de Directie. 


 • Collega’s
 • Chief Compliance Officer
 • Chief Financial Officer
 • Chief Operating Officer
 • Juridisch Medewerker
 • Directie
Chief Risk Officer


Organisaties waar een Chief Risk Officer werkzaam is

Waar werkt een Chief Risk Officer meestal? 

De meeste Chief Risk Officers werken bij een grote, financieel georiënteerde onderneming, zoals een bank of een verzekeringsbedrijf. In principe kan een Chief Risk Officer echter bij alle grote bedrijven die aanzienlijke risico’s lopen aan de slag.

De Chief Risk Officer kan zowel in de publieke als in de private sector werken. Hij kan werkzaam zijn in de non-profitsector, maar meestal werkt hij bij een bedrijf dat winst wil maken en dus hoort bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Chief Risk Officer

Waar kun je het beste werken als Chief Risk Officer? Hieronder vindt je de best door de Chief Risk Officer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chief Risk Officer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chief Risk Officer:

Welke competenties heeft een een Chief Risk Officer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Chief Risk Officer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Chief Risk Officer nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Chief Risk Officer zijn Baas en Succesvolle Werker.

Een Chief Risk Officer geeft leiding aan een team dat zich bezighoudt met het risicomanagement van het bedrijf. De Chief Risk Officer moet dus over goede leidinggevende capaciteiten beschikken. Hij kan goed beslissingen nemen, staat stevig in zijn schoenen, is zelfverzekerd en direct en kan goed delegeren. Tevens moet de Chief Risk Officer goed kunnen communiceren en problemen op kunnen lossen (Baas).

Daarnaast heeft de Chief Risk Officer veel energie, is motiverend en werkt efficiënt en doelgericht (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Chief Risk Officer


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Chief Risk Officer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chief Risk Officer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chief Risk Officer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chief Risk Officer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chief Risk Officer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chief Risk Officer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chief Risk Officer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chief Risk Officer iets voor je?

Zou je graag Chief Risk Officer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chief Risk Officer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar