Civieltechnisch Medewerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Civieltechnisch Medewerker worden: Opleidingen tot Civieltechnisch Medewerker

Wil je Civieltechnisch Medewerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Civieltechnisch Medewerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Civieltechnisch Medewerker.

Hoe word je een Civieltechnisch Medewerker? 

Een Civieltechnisch Medewerker heeft een HBO- of Universitaire opleiding civiele techniek (ing.) / civiel ingenieur (ir.) gedaan. Het is een technische of toegepast natuurwetenschappelijke opleiding. De universitaire opleidingen tot civiel ingenieur duren vijf jaar (uitzonderngen daargelaten). Op het HBO duurt de opleiding civiele techniek vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Civieltechnisch Medewerker

Er zijn geen opleidingen Civieltechnisch Medewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Civieltechnisch Medewerker in werkt

Bekijk meer opleidingen Bouw

Is het verstandig om Civieltechnisch Medewerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Civieltechnisch Medewerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Civieltechnisch Medewerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Civieltechnisch Medewerker?

Op dit moment (2014) gaat het slecht met de bouwsector en de markt heeft veel invloed op het financiële resultaat. Als het economisch gezien goed gaat, zullen inschrijfbegrotingen veel groter zijn dan de ontwerpbegrotingen. Als de economie tegen zit, is dat omgekeerd en moet daarmee verlies op de koop toe worden genomen.

Een andere ontwikkeling die van belang is voor het perspectief op de arbeidsmarkt is de Europese Unie. Het wegvallen van grenzen betekent dat buitenlandse aannemers de markt betreden waardoor de concurrentie groter en de winstmarges kleiner worden.

De doorgroeimogelijkheden zijn goed voor een Civieltechnisch Medewerker. De Civieltechnisch Medewerker kan binnen de eigen organisatie doorgroeien naar een hogere of senior functie. Daarnaast kan de Civieltechnisch Medewerker buiten de organisatie doorgroeien naar bijvoorbeeld hoofd van de technische dienst of een andere leidinggevende functie. Bovendien kan de Civieltechnisch Medewerker altijd voor zichzelf beginnen en zich door bedrijven laten inhuren.

De actuele kans op werk voor een Civieltechnisch Medewerker

Het beroep Civieltechnisch Medewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Onderzoekers, ontwerpers en constructeurs civiele techniek. De kans op werk voor de beroepsfamilie Onderzoekers, ontwerpers en constructeurs civiele techniek is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

90

Baankans Civieltechnisch Medewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Civieltechnisch Medewerker

Als je je wilt omscholen tot Civieltechnisch Medewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Civieltechnisch Medewerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Civieltechnisch Medewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Civieltechnisch Medewerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Civieltechnisch Medewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures

Vacature Traineeship civiele techniek (MBO)
Eminent Groep
Als je nog niet exact weet wat je wilt, is een traineeship een hele goede keus! Elk traineeship is op maat gemaakt. Waar bij de ene kandidaat de nadruk ligt …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Civieltechnisch Medewerker

Als je Civieltechnisch Medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Civieltechnisch Medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Civieltechnisch Medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Civieltechnisch Medewerker?

Competenties en Vaardigheden Civieltechnisch Medewerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Civieltechnisch Medewerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Civieltechnisch Medewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Civieltechnisch Medewerker

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Civieltechnisch Medewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Civieltechnisch Medewerker. Als Civieltechnisch Medewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Civieltechnisch Medewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Civieltechnisch Medewerker

Vakkennis voor een Civieltechnisch Medewerker

Het is voor een Civieltechnisch Medewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Civieltechnisch Medewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Civieltechnisch Medewerker


Werkervaring Civieltechnisch Medewerker

Het is voor een startend Civieltechnisch Medewerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Civieltechnisch Medewerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Civieltechnisch Medewerker, maar iets anders?

Is een opleiding Civieltechnisch Medewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Civieltechnisch Medewerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Civieltechnisch Medewerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Civieltechnisch Medewerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Civieltechnisch Medewerker te worden?

Zou je graag Civieltechnisch Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Civieltechnisch Medewerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar