Commercieel Directeur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Commercieel Directeur worden: Opleidingen tot Commercieel Directeur

Wil je Commercieel Directeur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Commercieel Directeur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Commercieel Directeur.

Hoe word je een Commercieel Directeur? 

Om Commercieel Directeur te worden heeft men over het algemeen een HBO of WO opleiding nodig in Bedrijfskunde, Economie of een dergelijke richting. Vooral een Universitaire opleiding in Economics & Business biedt goede mogelijkheden om als Commercieel Directeur aan de slag te kunnen. Werkervaring wordt vaak geeist en in de praktijk is een uitgebreid netwerk onontbeerlijk. Vanuit de professioneel educatie bieden opleidingen als Nima-B en Nima-C alsmede de MBA (Master of Business Administration) een goede basis om te kunnen doorstromen naar een functie als Commercieel Directeur.

De 5 best beoordeelde opleidingen Commercieel Directeur

bijgewerkt op 30-11-2021

MBA Master of Business Administration
NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration.  Waarom deze opleiding volgen? Specialistische Business School met volledige integratie van werken en leren (professionele masters). Als kleine gespecialiseerde Business School maximale persoonlijke aandacht …
MBA Master of Business Administration
Executive MBA Sports & Health (Master of Business Administration)
De aandacht voor gezondheid en sport is branche overschrijdend. Gezondheid, met sport als niet meer weg te denken fenomeen, is een maatschappelijke aangelegenheid geworden waar eigentijds management bij hoort. De …
Executive MBA Sports & Health (Master of Business Administration)
MBA Schoolleiders
NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration voor Schoolleiders. Waarom deze opleiding volgen? Veel schoolleiders hebben in het dynamische heden behoefte aan een geschikt kompas voor de toekomst. Deze Master in …
MBA Schoolleiders
Executive MBA
Geef richting aan je carrière en haal je Executive Master of Business Administration (EMBA) Als senior of executive manager is een flinke dosis ambitie en drive jou niet vreemd. Leiderschap …
Executive MBA
MBA in 3 maanden (MBA Basics)
MBA staat voor Master of Business Administration en geeft aan dat iemand beschikt over bedrijfskundige kennis op topniveau. In deze thuisstudie krijg je in slechts 3 maanden een zeer compleet …
MBA in 3 maanden (MBA Basics)

Is het verstandig om Commercieel Directeur te worden?

Voordat je aan een opleiding Commercieel Directeur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Commercieel Directeur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Commercieel Directeur?

Er is slechts een beperkt aantal functies van Commercieel Directeur beschikbaar, waarvoor animo en concurrentie groot zijn. Met de nodige relevante ervaring en een degelijk netwerk zou het echter mogelijk moeten zijn om als Commercieel Directeur ergens aan de slag te gaan. Vanuit de functie van Commercieel Directeur, op zich al een van de hogere functie in de bedrijfshiërarchie, kan men doorgroeien naar de positie van algemeen directeur of  naar een groter bedrijf met grotere afdeling en/of verantwoordelijkheden overstappen.

De actuele kans op werk voor een Commercieel Directeur

Het beroep Commercieel Directeur is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

64

Baankans Commercieel Directeur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Commercieel Directeur

Als je je wilt omscholen tot Commercieel Directeur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Commercieel Directeur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Commercieel Directeur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Commercieel Directeur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Commercieel Directeur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Commercieel Directeur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Commercieel Directeur

Als je Commercieel Directeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Commercieel Directeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Commercieel Directeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Commercieel Directeur?

Competenties en Vaardigheden Commercieel Directeur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Commercieel Directeur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Commercieel Directeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Commercieel Directeur

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Commercieel Directeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Commercieel Directeur. Als Commercieel Directeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Commercieel Directeur:


zie volledige beschrijving persoonstype Commercieel Directeur

Vakkennis voor een Commercieel Directeur

Het is voor een Commercieel Directeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Commercieel Directeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Commercieel Directeur


Werkervaring Commercieel Directeur

Het is voor een startend Commercieel Directeur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Commercieel Directeur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Commercieel Directeur, maar iets anders?

Is een opleiding Commercieel Directeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Commercieel Directeur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Commercieel Directeur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Commercieel Directeur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Commercieel Directeur te worden?

Zou je graag Commercieel Directeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Commercieel Directeur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Commercieel Directeur

Global Executive MBA

Global Executive MBA

Onze International Executive Master of Business Administration geeft toegang tot een wereldwijd netwerk van actuele kennis en ervaring. Als modern leider moet u voortdurend boven uzelf uitstijgen. Organisaties moeten steeds meer innoveren en zaken worden steeds internationaler. Daarom moet u …

 • Onderwerp opleiding Commercieel Directeur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 75.000,00
 • Duur 18 maanden
MBA Culture, Heritage & Citizenship

MBA Culture, Heritage & Citizenship

NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration. Waarom deze opleiding volgen? De opleiding MBA Culture, Heritage & Citizenship (CHC) is een coproductie van NBA en de Amsterdam Summer University (AMSU) in samenwerking met Genootschap Felix Meritis/Felix Meritis Foundation. De opleiding is …

 • Onderwerp opleiding Commercieel Directeur
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 30.930,10
 • Duur 30 maanden
MBA – Marketing Management

MBA – Marketing Management

Master of Business Administration (MBA) Specialisatie Marketing-Management Deze brede Engelstalige masteropleiding met Nederlands- of Engels handleiding leidt u op voor de internationaal hoog aangeschreven masteropleiding. De opleiding biedt u een diepgaand inzicht in integraal management en strategische bedrijfsadministratie. De MBA …

 • Onderwerp opleiding Commercieel Directeur
 • Lesmethode Thuisstudie
 • Prijs € 6.842,98
MBA – General Management

MBA – General Management

Master of Business Administration (MBA) General Management Deze brede Engelstalige masteropleiding met Nederlands-of Engelstalige handleiding leidt u op voor het internationaal hoog aangeschreven masterdiploma. De opleiding biedt u een diepgaand inzicht in integraal management en strategische bedrijfskunde. De MBA General …

 • Onderwerp opleiding Commercieel Directeur
 • Lesmethode Thuisstudie
 • Prijs € 6.842,98
MBA – HR-Management

MBA – HR-Management

Master of Business Administration (MBA) Specialisatie HR-Management Deze brede Engelstalige masteropleiding met Nederlands- of Engelstalige handleiding leidt u op voor het internationaal hoog aangeschreven masterdiploma. De opleiding biedt u een diepgaand inzicht in integraal management en strategische bedrijfskunde. Deze Masteropleiding …

 • Onderwerp opleiding Commercieel Directeur
 • Lesmethode Thuisstudie
 • Prijs € 6.842,98

Ga direct naar