Commercieel Directeur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Commercieel Directeur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Commercieel Directeur. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Commercieel Directeur nodig heeft.Wat doet een Commercieel Directeur? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Commercieel Directeur?

De Commercieel Directeur heeft de leiding over de commerciële activiteiten van een bedrijf. Als het bedrijf groot genoeg is, kan het zo zijn dat de Commercieel Directeur enkel over een afdeling de leiding heeft, maar meestal is hij verantwoordelijk voor de verkoopstrategie van het gehele bedrijf.

Om goed in te kunnen spelen op de behoeftes van (potentiële) klanten is het nodig om onderzoek te doen naar de markt, potentiële nieuwe markten en (de) relevante verkoopcijfers. De Commercieel Directeur zorgt ervoor dat dit onderzoek gedaan wordt en interpreteert de resultaten. Op basis van de conclusies gaat de Commercieel Directeur aan het werk om een nieuw verkoopplan te maken of een bestaand plan aan te passen.

Een Commercieel Directeur is zo veel bezig om steeds weer de markt in de gaten te houden en op veranderingen in te spelen. Een belangrijk onderdeel van dit werk is het opzetten van een netwerk, waardoor marktanalyses sneller gedaan kunnen worden en anderen sneller nieuwe producten oppikken. Contacten hebben buiten het bedrijf is essentieel om goed te kunnen werken.

Naast het product of de dienst zelf moet natuurlijk ook de marketing eromheen geregeld worden. Bij een groot bedrijf worden deze details door een ander afgehandeld, maar bij kleinere bedrijven betekent dit dat de Commercieel Directeur ook moet bepalen hoe het product gepresenteerd wordt. Ook hierbij is het van belang een goed commercieel inzicht te hebben, omdat de uitstraling van een product belangrijker kan zijn dat het product zelf. Creatief inzicht gecombineerd met een scherp commercieel instinct bepaalt het succes van de Commercieel Directeur.

Past het beroep Commercieel Directeur bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Commercieel Directeur

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Sales en Marketing Directeur, directeur commerciële zaken, Sales and Marketing Director, Sales Director, Business Development Director, Commercial Director, Chief Commercial Officer, Commercieel Manager


Vacatures Commercieel Directeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Commercieel Directeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Commercieel Directeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Commercieel Directeur per ervaringsniveau

junior Commercieel Directeur vacatures startend Commercieel Directeur vacatures senior Commercieel Directeur vacatures beginnend Commercieel Directeur vacatures trainee Commercieel Directeur vacatures leidinggevend Commercieel Directeur vacatures medior Commercieel Directeur vacatures aankomend Commercieel Directeur vacatures ervaren Commercieel Directeur vacatures leerling Commercieel Directeur vacatures vacatures omscholen tot Commercieel Directeur vacatures opleiding tot Commercieel Directeur

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Commercieel Directeur

Wat verdient een Commercieel Directeur?

Het salaris van een Commercieel Directeur loopt sterk uiteen en ligt ongeveer tussen de €5295 per maand bij een klein bedrijf, tot wel €16.025 per maand bij een grote commerciële organisatie. Naast de omvang van het bedrijf worden werkervaring en opleiding ook meegewogen in de salarisbepaling. Het salaris wordt aangevuld door arbeidsvoorwaarden die over het algemeen zeer aantrekkelijk zijn, als auto's, laptops en mobiele telefoons van de zaak.

Salarisschaal Commercieel Directeur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Commercieel Directeur

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Commercieel Directeur


Bekijk het salaris Commercieel Directeur per ervaringsniveau

Salaris junior Commercieel Directeur Wat verdient een startend Commercieel Directeur? Wat is het loon senior Commercieel Directeur? beginnend Commercieel Directeur salaris Maximaal salaris trainee Commercieel Directeur Hoeveel verdient een leidinggevend Commercieel Directeur? Wat is het salaris van een medior Commercieel Directeur? Salaris aankomend Commercieel Directeur Wat verdient een ervaren Commercieel Directeur? Welk salaris krijgt een leerling Commercieel Directeur?


Commercieel Directeur worden: Opleidingen tot Commercieel Directeur

Wil je Commercieel Directeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Commercieel Directeur.

Hoe word je een Commercieel Directeur? 

Om Commercieel Directeur te worden heeft men over het algemeen een HBO of WO opleiding nodig in Bedrijfskunde, Economie of een dergelijke richting. Vooral een Universitaire opleiding in Economics & Business biedt goede mogelijkheden om als Commercieel Directeur aan de slag te kunnen. Werkervaring wordt vaak geeist en in de praktijk is een uitgebreid netwerk onontbeerlijk. Vanuit de professioneel educatie bieden opleidingen als Nima-B en Nima-C alsmede de MBA (Master of Business Administration) een goede basis om te kunnen doorstromen naar een functie als Commercieel Directeur.

Opleidingen Commercieel Directeur

MBA Master of Business Administration
NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration.  Waarom deze opleiding volgen? Als goede general manager ben je van alle markten thuis. Je beschikt over een helikopterview. Naast algemene kennis, vraagt de managersrol ook …
MBA Master of Business Administration
Master of Business Administration (60 ECTS)
Start je Online MBA - Als je professionele ervaring hebt in je sector en op zoek bent naar een diploma dat je naar nieuwe functies, verantwoordelijkheden en voordelen zal tillen, …
Master of Business Administration (60 ECTS)
Master of Business Administration (MBA 60 or 90 ECTS)
Flexibel studeren en doorgroeien met een online MBA! Ben jij klaar voor een nieuwe stap in je carrière? Ontwikkel jezelf tot op het hoogste niveau en behaal je Master of
Master of Business Administration (MBA 60 or 90 ECTS)
MBA Schoolleiders
NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration.  Waarom deze opleiding volgen? Als goede general manager ben je van alle markten thuis. Je beschikt over een helikopterview. Naast algemene kennis, vraagt de managersrol ook …
MBA Schoolleiders
Executive MBA
Geef richting aan je carrière en haal je Executive Master of Business Administration (EMBA) Als senior of executive manager is een flinke dosis ambitie en drive jou niet vreemd. Leiderschap …
Executive MBACommercieel Directeur worden: Omscholen tot Commercieel Directeur

Als je je wilt omscholen tot Commercieel Directeur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Commercieel Directeur zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Commercieel Directeur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Commercieel Directeur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Commercieel Directeur

Als je Commercieel Directeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Commercieel Directeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Commercieel Directeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Commercieel Directeur?


Competenties en Vaardigheden Commercieel Directeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Commercieel Directeur.

Welke competenties heeft een Commercieel Directeur nodig?

Een Commercieel Directeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Ambitie
Ambitie

Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf

Omschrijving

Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.

Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Ondernemerschap
Ondernemerschap

Steekwoorden: ambitieus, doorzettingsvermogen, durf, kansrijk

Omschrijving

Deze mensen hebben kennis op veel verschillende gebieden. Zij zien nieuwe kansen en bedreigingen van de markt en durven nieuwe producten op de markt te lanceren. Zij nemen hierbij risico’s en proberen zakelijke voordelen te behalen. Zij spelen in op ‘gaten’ in de markt. Hierbij proberen zij zowel hun eigen belangen als de belangen van eventuele gebruikers goed in de gaten te houden. Deze ondernemers doen onderzoek naar haalbaarheid, klantvriendelijkheid en proberen hierop te anticiperen.  

Sterke punten
Mensen die over deze competentie beschikken zien overal mogelijkheden. Zij creëren kansen en nemen gedurfde besluiten. Deze mensen kunnen hun producten goed verkopen en weten zakelijke contracten binnen te halen. Daarnaast zijn deze mensen echte doorzetters, zij willen graag hun eigen gestelde doelen behalen. Goed kunnen netwerken valt ook onder de competentie ondernemerschap. Deze mensen zijn goed in het contact leggen en houden met mensen.

Zwakke punten
Een valkuil kan zijn dat deze ondernemer teveel risico’s neemt. Daarnaast kan de ondernemer zich ook opdringen aan de kopers. Het ondernemerschap brengt ook een risico met zich mee, deze mensen zetten zich voor 150% in voor de onderneming, hierdoor is de kans groter dat ze overspannen raken van het harde werken.

Overtuigen
Overtuigen

Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.

Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.

Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Visie
Visie

Steekwoorden: toekomst, zelfontwikkeling, resultaatgericht, zelfkennis

Omschrijving

Deze mensen hebben een duidelijk toekomstbeeld. Hierbij houden ze rekening met de verschillende mogelijkheden en wegen die zij kunnen bewandelen. Deze mensen kunnen zaken vanaf een afstand bekijken en objectieve besluiten nemen. Verder onderzoeken deze mensen vaak nieuwe dingen en willen ze graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen.

Sterke punten
Deze mensen hebben een duidelijke visie, die ze goed onder woorden kunnen brengen. Ze willen dit toekomstbeeld bereiken en zijn dus resultaatgericht. Bovendien hebben ze vaak een goede zelfkennis en zelfontwikkeling. 

Zwakke punten
Mensen kunnen een te abstracte of onrealistische visie hebben. Ze hebben dan niet helder in hun hoofd waar ze naar toe willen en hoe ze dit moeten bereiken. Ook kunnen ze koppig en eigenwijs overkomen omdat ze teveel aan hun visie vasthouden. Ze zijn er dan van overtuigd dat hun visie de beste is.

 

Vaardigheden Commercieel Directeur

 • Doelgericht
 • Zelfmotivatie
 • Toekomstgericht
 • Probleem oplossen
 • Wilskracht
 • Initiatief
 • Durf
 • Improvisatie
 • Enthousiasme
 • Effectief communiceren
 • Prioriteiten stellen
 • Methodisch werken
 • Voorbereiden
 • Argumenteren
 • Resultaatgerichtheid
 • Luisteren
 • Ambitie
 • Voorspellen
 • Kansen zien
 • Analytisch vermogen
 • Plannen
 • Leiding geven
 • Verbeeldingskracht
 • Creatief denken
 • Verbanden leggen
 • Zelfvertrouwen
 • Keuzes maken
 • Beslissen
 • Motiveren
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Commercieel Directeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Commercieel Directeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Commercieel Directeur nodig? 

De Commercieel Directeur heeft de leiding over de marketingafdeling -en medewerkers  van het bedrijf, die goed aangestuurd moeten worden. Hiervoor is het belangrijk om zelf een sterke visie te hebben en die duidelijk over te kunnen brengen (Baas). Om verder commercieel succesvol te zijn en blijven is het belangrijk dat de Commercieel Directeur doelen en targets haalt, waardoor het bedrijf winstgevend blijft (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Commercieel Directeur


Eigenschappen Commercieel Directeur

 • Zelfverzekerd
 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Enthousiast
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Commercieel Directeur

Wat zijn de baankansen voor een Commercieel Directeur?

Er is slechts een beperkt aantal functies van Commercieel Directeur beschikbaar, waarvoor animo en concurrentie groot zijn. Met de nodige relevante ervaring en een degelijk netwerk zou het echter mogelijk moeten zijn om als Commercieel Directeur ergens aan de slag te gaan. Vanuit de functie van Commercieel Directeur, op zich al een van de hogere functie in de bedrijfshiërarchie, kan men doorgroeien naar de positie van algemeen directeur of  naar een groter bedrijf met grotere afdeling en/of verantwoordelijkheden overstappen.

De actuele kans op werk voor een Commercieel Directeur

Het beroep Commercieel Directeur is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

67

Baankans Commercieel Directeur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Commercieel Directeur

Je kunt als Commercieel Directeur een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Commercieel Directeur is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Commercieel Directeur


Organisaties waar een Commercieel Directeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Commercieel Directeur meestal werkt.

Waar werkt een Commercieel Directeur?

Een Commercieel Directeur is nodig bij organisaties die afhankelijk zijn van de markt, wat voor bijna elk commercieel bedrijf geldt.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Netwerk Commercieel Directeur

Met wie werkt een Commercieel Directeur samen? 

De Commercieel Directeur stelt de verkoopplannen op waarmee het (marketing)personeel aan de slag moet. Tijdens het analyseren van de markt werkt de Commercieel Directeur veel met know-how en medewerkers van zijn eigen en soms ook een andere afdeling, vooral met marktanalisten. Buiten het eigen bedrijf kan de Commercieel Directeur contact hebben met klanten, om zo nieuwe ideëen op te doen of vragen te beantwoorden. Hiernaast besteedt de Commercieel Directeur ook veel tijd aan het onderhouden van zijn contacten, zodat zijn netwerk up-to-date blijft en de producten of diensten die de Commercieel Directeur aanbiedt verkocht blijven worden.


 • Marktanalist
 • Klant
 • Manager
Commercieel Directeur

Interview met een Commercieel Directeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Commercieel Directeur:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Commercieel Directeur verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Commercieel Directeur?

De beroepen die verwant zijn aan Commercieel Directeur zijn:
Manager
Salaris: €2800 tot €6500
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO WO Postdoc MBA
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Marketing Manager
Salaris: €3700 tot €6500
Opleiding: HBO WO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Directeur
Salaris: €4500 tot €6500
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO WO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Commercieel Directeur in één oogopslagGa direct naar