Commercieel Directeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Commercieel Directeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep commercieel directeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je commercieel directeur wordt.

 

Wat is een Commercieel Directeur?

De Commercieel Directeur heeft de leiding over de commerciële activiteiten van een bedrijf. Als het bedrijf groot genoeg is, kan het zo zijn dat de Commercieel Directeur enkel over een afdeling de leiding heeft, maar meestal is hij verantwoordelijk voor de verkoopstrategie van het gehele bedrijf.

Om goed in te kunnen spelen op de behoeftes van (potentiële) klanten is het nodig om onderzoek te doen naar de markt, potentiële nieuwe markten en (de) relevante verkoopcijfers. De Commercieel Directeur zorgt ervoor dat dit onderzoek gedaan wordt en interpreteert de resultaten. Op basis van de conclusies gaat de Commercieel Directeur aan het werk om een nieuw verkoopplan te maken of een bestaand plan aan te passen.

Een Commercieel Directeur is zo veel bezig om steeds weer de markt in de gaten te houden en op veranderingen in te spelen. Een belangrijk onderdeel van dit werk is het opzetten van een netwerk, waardoor marktanalyses sneller gedaan kunnen worden en anderen sneller nieuwe producten oppikken. Contacten hebben buiten het bedrijf is essentieel om goed te kunnen werken.

Naast het product of de dienst zelf moet natuurlijk ook de marketing eromheen geregeld worden. Bij een groot bedrijf worden deze details door een ander afgehandeld, maar bij kleinere bedrijven betekent dit dat de Commercieel Directeur ook moet bepalen hoe het product gepresenteerd wordt. Ook hierbij is het van belang een goed commercieel inzicht te hebben, omdat de uitstraling van een product belangrijker kan zijn dat het product zelf. Creatief inzicht gecombineerd met een scherp commercieel instinct bepaalt het succes van de Commercieel Directeur.Wil je werken als Commercieel Directeur?

Werk je al als Commercieel Directeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Commercieel Directeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Commercieel Directeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Commercieel Directeur in één oogopslag


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Commercieel Directeur

Wat verdient een Commercieel Directeur?

Het salaris van een Commercieel Directeur loopt sterk uiteen en ligt ongeveer tussen de €5295 per maand bij een klein bedrijf, tot wel €16.025 per maand bij een grote commerciële organisatie. Naast de omvang van het bedrijf worden werkervaring en opleiding ook meegewogen in de salarisbepaling. Het salaris wordt aangevuld door arbeidsvoorwaarden die over het algemeen zeer aantrekkelijk zijn, als auto's, laptops en mobiele telefoons van de zaak.

Salarisschaal Commercieel Directeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Commercieel Directeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Commercieel Directeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Commercieel Directeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Commercieel Directeur vacatures

Commercieel Directeur - Ibens
Dixon Sales & Marketing
Voor Ibens, specialist in zorghuisvesting en deel van de Nederlandse familiale ASVB Bouwgroep, zijn we op zoek naar een Commercieel Directeur. Naast woonzorgcentra, behoren ook scholen en sociale huisvesting tot …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Commercieel Directeur

Wat is de toekomst van Commercieel Directeur?

Er is slechts een beperkt aantal functies van Commercieel Directeur beschikbaar, waarvoor animo en concurrentie groot zijn. Met de nodige relevante ervaring en een degelijk netwerk zou het echter mogelijk moeten zijn om als Commercieel Directeur ergens aan de slag te gaan. Vanuit de functie van Commercieel Directeur, op zich al een van de hogere functie in de bedrijfshiërarchie, kan men doorgroeien naar de positie van algemeen directeur of  naar een groter bedrijf met grotere afdeling en/of verantwoordelijkheden overstappen.

Baankans Commercieel Directeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Commercieel Directeur worden: Opleidingen tot Commercieel Directeur

Wil je commercieel directeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Commercieel Directeur? 

Om Commercieel Directeur te worden heeft men over het algemeen een HBO of WO opleiding nodig in Bedrijfskunde, Economie of een dergelijke richting. Vooral een Universitaire opleiding in Economics & Business biedt goede mogelijkheden om als Commercieel Directeur aan de slag te kunnen. Werkervaring wordt vaak geeist en in de praktijk is een uitgebreid netwerk onontbeerlijk. Vanuit de professioneel educatie bieden opleidingen als Nima-B en Nima-C alsmede de MBA (Master of Business Administration) een goede basis om te kunnen doorstromen naar een functie als Commercieel Directeur.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Commercieel Directeur

MBA Luxury Brand Management
NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration. Waarom deze opleiding volgen? De MBA Luxury Brand Management is opgezet voor bedrijven die bestaan van de exclusiviteit van hun merk en producten. Studenten …
MBA Master of Business Administration
NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration.  Waarom deze opleiding volgen? Specialistische Business School met volledige integratie van werken en leren (professionele masters). Als kleine gespecialiseerde Business School maximale persoonlijke aandacht …
MBA Culture, Heritage & Citizenship
NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration. Waarom deze opleiding volgen? De opleiding MBA Culture, Heritage & Citizenship (CHC) is een coproductie van NBA en de Amsterdam Summer University (AMSU) in …
MBA Schoolleiders
NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration voor Schoolleiders. Waarom deze opleiding volgen? Veel schoolleiders hebben in het dynamische heden behoefte aan een geschikt kompas voor de toekomst. Deze Master in …
MBA – General Management
Master of Business Administration (MBA) General Management Deze brede Engelstalige masteropleiding met Nederlands-of Engelstalige handleiding leidt u op voor het internationaal hoog aangeschreven masterdiploma. De opleiding biedt u een diepgaand …
Meer opleidingen Commercieel Directeur

Weet je nog niet of je Commercieel Directeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Commercieel Directeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Commercieel Directeur

Met wie werkt een Commercieel Directeur samen? 

De Commercieel Directeur stelt de verkoopplannen op waarmee het (marketing)personeel aan de slag moet. Tijdens het analyseren van de markt werkt de Commercieel Directeur veel met know-how en medewerkers van zijn eigen en soms ook een andere afdeling, vooral met marktanalisten. Buiten het eigen bedrijf kan de Commercieel Directeur contact hebben met klanten, om zo nieuwe ideëen op te doen of vragen te beantwoorden. Hiernaast besteedt de Commercieel Directeur ook veel tijd aan het onderhouden van zijn contacten, zodat zijn netwerk up-to-date blijft en de producten of diensten die de Commercieel Directeur aanbiedt verkocht blijven worden.


  • Marktanalist
  • Klant
  • Manager
Commercieel Directeur


Organisaties waar een Commercieel Directeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Commercieel Directeur meestal werkt.

Waar werkt een Commercieel Directeur?

Een Commercieel Directeur is nodig bij organisaties die afhankelijk zijn van de markt, wat voor bijna elk commercieel bedrijf geldt.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Commercieel Directeur

Waar kun je het beste werken als Commercieel Directeur? Hieronder vind je de best door de Commercieel Directeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Commercieel Directeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Commercieel Directeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Commercieel Directeur.

Welke competenties heeft een Commercieel Directeur nodig?

Een Commercieel Directeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Commercieel Directeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Commercieel Directeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Commercieel Directeur nodig? 

De Commercieel Directeur heeft de leiding over de marketingafdeling -en medewerkers  van het bedrijf, die goed aangestuurd moeten worden. Hiervoor is het belangrijk om zelf een sterke visie te hebben en die duidelijk over te kunnen brengen (Baas). Om verder commercieel succesvol te zijn en blijven is het belangrijk dat de Commercieel Directeur doelen en targets haalt, waardoor het bedrijf winstgevend blijft (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Commercieel Directeur


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Commercieel Directeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Commercieel Directeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Commercieel Directeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Commercieel Directeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Commercieel Directeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Commercieel Directeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Commercieel Directeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Commercieel Directeur iets voor je?

Zou je graag Commercieel Directeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Commercieel Directeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Commercieel Directeur

van der Wiel

Ik heb er niet zo veel aan en toch heb ik er weer wat van opgestoken.M.vr.gr.

Klaasen

heel interessant stukje ik heb er iets aan gehad en heel leerzaam voor mijn leerlingen, bedankt! xxxx KLAASSEN

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar