Communicatiedeskundige Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Communicatiedeskundige worden: Opleidingen tot Communicatiedeskundige

Wil je Communicatiedeskundige worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Communicatiedeskundige, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Communicatiedeskundige.

Hoe word je een Communicatiedeskundige? 

Een opleiding in de Communicatie is meestal een vereiste voor de Communicatiedeskundige. Deze worden vooral op HBO en WO niveau aangeboden. Er zijn diverse opleidingsrichtingen mogelijk. De opleidingen duren 3 tot 4 jaar. 

De 1 best beoordeelde opleidingen Communicatiedeskundige

bijgewerkt op 07-01-2022

Crisis Communicatie (Luchtvaart)
Leer effectief communiceren in een crisis Officiële woordvoerders van het bedrijf zijn in tijden van crisis zelden op de juiste plaats. In de 'gouden uren' na een groot incident wenden …
Crisis Communicatie (Luchtvaart)

Is het verstandig om Communicatiedeskundige te worden?

Voordat je aan een opleiding Communicatiedeskundige begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Communicatiedeskundige worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Communicatiedeskundige?

Er is veel vraag naar Communicatiedeskundigen, maar het aanbod is ook groot. Vaak heeft de deskundige veel algemene kennis van communicatie, maar kan zich ook specialiseren in een bepaalde richting zoals teksten schrijven of social media. Hiermee kan de deskundige zich onderscheiden.

De actuele kans op werk voor een Communicatiedeskundige

Het beroep Communicatiedeskundige is onderdeel van de beroepsfamilie Communicatie- en public relations adviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Communicatie- en public relations adviseurs is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Communicatiedeskundige

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Communicatiedeskundige

Als je je wilt omscholen tot Communicatiedeskundige is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Communicatiedeskundige door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Communicatiedeskundige zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Communicatiedeskundige

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Communicatiedeskundige dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Communicatiedeskundige

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Communicatiedeskundige

Als je Communicatiedeskundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Communicatiedeskundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Communicatiedeskundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Communicatiedeskundige?

Competenties en Vaardigheden Communicatiedeskundige

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Communicatiedeskundige nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Communicatiedeskundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Communicatiedeskundige

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Communicatiedeskundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Communicatiedeskundige. Als Communicatiedeskundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Communicatiedeskundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Communicatiedeskundige

Vakkennis voor een Communicatiedeskundige

Het is voor een Communicatiedeskundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Communicatiedeskundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Communicatiedeskundige


Werkervaring Communicatiedeskundige

Het is voor een startend Communicatiedeskundige die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Communicatiedeskundige is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Communicatiedeskundige, maar iets anders?

Is een opleiding Communicatiedeskundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Communicatiedeskundige

Als je Communicatiedeskundige wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Communicatiedeskundige


Weten hoe het is om als Communicatiedeskundige te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Communicatiedeskundige te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Communicatiedeskundige te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Communicatiedeskundige te worden?

Zou je graag Communicatiedeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Communicatiedeskundige voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar