Communicatiedeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Communicatiedeskundige? Lees de functieomschrijving.

Communicatie is het uitwisselen van informatie. Dit kan op veel manieren plaatsvinden en er kunnen veel kanalen voor gebruikt worden. Denk aan mondelinge communicatie, social media en kranten. De communicatiedeskundige adviseert bedrijven, personen of instellingen over de communicatie. De deskundige geeft advies over interne communicatie; het onderhouden van contact met de medewerkers, maar ook over externe communicatie; het onderhouden van contact met de ‘buitenwereld’.

 

De Communicatiedeskundige zet een communicatiestrategie op en kiest hierbij de passende kanalen. Welke social media zet je in? Hoe geef je aanbiedingen weer in de folder? Welke informatie plaats je op je website? Welke informatie moeten nieuwe medewerkers krijgen? Dit zijn slechts enkele van de vraagstukken waar de Communicatiedeskundige in zijn dagelijkse werkzaamheden mee te maken krijgt. De deskundige zet een plan op, adviseert de directie en andere afdelingen en voert de plannen uit. Ook overziet de deskundige de uitvoering en stelt de plannen waar nodig bij.

 

Binnen eigenlijk alle bedrijven speelt communicatie een rol en is er dan ook voldoende werk voor de Communicatiedeskundige. Hoeveel tijd en aandacht hieraan besteed wordt, verschilt per bedrijf. Maar door de komst van websites en social media en de invloed hiervan is het werk van de Communicatiedeskundige wel steeds belangrijker geworden. Maar ook ‘oudere’ media zoals folders moeten niet vergeten worden. Het werk van de Communicatiedeskundige is breed en de deskundige kan zich dan ook in diverse vakgebieden specialiseren zoals teksten schrijven, social media onderhouden of als webspecialist.

Wil je werken als Communicatiedeskundige?

Werk je al als Communicatiedeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Communicatiedeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Communicatiedeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Communicatiedeskundige in één oogopslag

Netwerk:

  • Communicatieadviseur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €3400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Communicatiedeskundige

Wat verdient een Communicatiedeskundige?

Het salaris van de beginnende Communicatiedeskundige ligt rond de €2400,-. Dit kan oplopen tot ongeveer €3400,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vakantiedagen en vakantiegeld.

Salarisschaal Communicatiedeskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Communicatiedeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Communicatiedeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Communicatiedeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Communicatiedeskundige vacatures

Docent Biologie Eerstegraads
Roler Personeelsdiensten
Jij zet jouw expertise in als het gaat om het begeleiden van de leerlingen binnen het vak Biologie. Jij haalt voldoening uit het motiveren en stimuleren van de leerlingen. De …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Communicatiedeskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Communicatiedeskundige? 

Er is veel vraag naar Communicatiedeskundigen, maar het aanbod is ook groot. Vaak heeft de deskundige veel algemene kennis van communicatie, maar kan zich ook specialiseren in een bepaalde richting zoals teksten schrijven of social media. Hiermee kan de deskundige zich onderscheiden.

Baankans Communicatiedeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Communicatiedeskundige worden: Opleidingen tot Communicatiedeskundige

Hoe word je een Communicatiedeskundige? 

Een opleiding in de Communicatie is meestal een vereiste voor de Communicatiedeskundige. Deze worden vooral op HBO en WO niveau aangeboden. Er zijn diverse opleidingsrichtingen mogelijk. De opleidingen duren 3 tot 4 jaar. 

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Communicatiedeskundige

Masterclass HR-communicatie bij verandering
Wij hoeven u als HR-professional niet te vertellen dat de HR-wereld aan flinke veranderingen onderhevig is. Omgaan en inspelen op deze veranderingen is voor u dan ook aan de orde …
Masterclass HR-communicatie bij verandering
Wij hoeven u als HR-professional niet te vertellen dat de HR-wereld aan flinke veranderingen onderhevig is. Omgaan en inspelen op deze veranderingen is voor u dan ook aan de orde …
Meer opleidingen Communicatiedeskundige

Weet je nog niet of je Communicatiedeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Communicatiedeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Communicatiedeskundige

Met wie werkt een Communicatiedeskundige samen? 

De Communicatiedeskundige werkt vaak in een team met communicatieadviseurs en communicatiemedewerkers. De communicatie heeft ook veel raakvlakken met marketing en een samenwerking met marketeers is dan ook vaak aan de orde. Omdat de deskundige ook over de interne communicatie gaat, is er vaak veel overleg met andere afdelingen.


  • Communicatieadviseur
Communicatiedeskundige


Organisaties waar een Communicatiedeskundige werkzaam is

Waar werkt een Communicatiedeskundige meestal? 

De Communicatiedeskundige kan voor zowel commerciële bedrijven als voor overheidsinstellingen werkzaam zijn. Bijna alle bedrijven hebben te maken met interne en/of externe communicatie.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Communicatiedeskundige

Waar kun je het beste werken als Communicatiedeskundige? Hieronder vindt je de best door de Communicatiedeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Communicatiedeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Communicatiedeskundige:

Welke competenties heeft een een Communicatiedeskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Communicatiedeskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Communicatiedeskundige nodig? 

De Communicatiedeskundige moet over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikken, een harde werker zijn en doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker). De deskundige moet een professional zijn en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben (Loyalist). De Communicatiedeskundige bepaalt hoe het bedrijf met de buitenwereld communiceert en welke uitstraling het bedrijf heeft.

Bekijk de persoonstypen voor Communicatiedeskundige


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Communicatiedeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Communicatiedeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Communicatiedeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Communicatiedeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Communicatiedeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Communicatiedeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Communicatiedeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Communicatiedeskundige iets voor je?

Zou je graag Communicatiedeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Communicatiedeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Communicatiedeskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar