Componist Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Componist worden: Opleidingen tot Componist

Wil je Componist worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Componist, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Componist.

Hoe word je een Componist? 

De meest voor de hand liggende opleiding voor de Componist is de HBO opleiding Compositie aan het Conservatorium. Het Conservatorium biedt allerlei opleidingen in de muziek aan. Om binnen te komen bij een Conservatorium moet meestal een auditie gedaan worden waaruit de geschiktheid blijkt.

De 1 best beoordeelde opleidingen Componist

bijgewerkt op 07-01-2022

Het pad naar meesterschap
Het pad naar meesterschap Gek genoeg zijn het vaak niet de meest getalenteerde mensen die tot grote hoogte komen. Talent is bijzonder handig als je een vaardigheid snel onder de …
Het pad naar meesterschap

Is het verstandig om Componist te worden?

Voordat je aan een opleiding Componist begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Componist worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Componist?

Voor veel creatieve beroepen, waaronder ook de Componist, geldt dat de Componist ook nog een andere betaalde baan moet hebben en niet volledig in het levensonderhoud kan voorzien door enkel het componeren. Veel componisten geven daarnaast (muziek)lessen of zijn actief als muzikant in een ensemble of orkest.

De actuele kans op werk voor een Componist

Het beroep Componist is onderdeel van de beroepsfamilie Componisten en arrangeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Componisten en arrangeurs is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Componist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Componist

Als je je wilt omscholen tot Componist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Componist door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Componist zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Componist

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Componist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Componist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Componist

Als je Componist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Componist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Componist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Componist?

Competenties en Vaardigheden Componist

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Componist nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Componist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Componist

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken

Persoonlijkheid van een Componist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Componist. Als Componist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Componist:


zie volledige beschrijving persoonstype Componist

Vakkennis voor een Componist

Het is voor een Componist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Componist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Componist


Werkervaring Componist

Het is voor een startend Componist die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Componist is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Componist, maar iets anders?

Is een opleiding Componist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Componist

Als je Componist wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Componist


Weten hoe het is om als Componist te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Componist te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Componist te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Componist te worden?

Zou je graag Componist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Componist voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar