Constructeur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Constructeur worden: Opleidingen tot Constructeur

Wil je Constructeur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Constructeur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Constructeur.

Hoe word je een Constructeur? 

Om Constructeur te worden, heeft men een diploma in Bouwkunde of Civiele Techniek nodig, op HBO niveau of van een Technische Universiteit. Hierbij kan men dan ook kiezen om zich te specialiseren in Werktuigbouwkunde of in de richting van constructies.

De 2 best beoordeelde opleidingen Constructeur

bijgewerkt op 25-11-2021

Bouwfysica en Bouwtechniek Incompany
Algemeen Aan welke eisen moeten materialen en detailleringen voldoen om een gezond binnenmilieu te realiseren? Zowel bij nieuwbouwprojecten als bij woningverbetering maak je als bouwkundig medewerker dagelijks keuzes. Deze keuzes …
Bouwfysica en Bouwtechniek Incompany
Bouwfysica voor de HVAC
De verwarming-, ventilatie- en luchtbehandelingstechniek (HVAC-techniek) heeft tot doel de omgeving van de mensen aangenaam en behaaglijk te maken, zodat zij zich goed voelen. Hiervoor dienen we kennis te hebben …
Bouwfysica voor de HVAC

Is het verstandig om Constructeur te worden?

Voordat je aan een opleiding Constructeur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Constructeur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Constructeur?

De arbeidsmarkt is zeer gunstig voor een Constructeur, al zal zijn rol in eerste instantie vaak beperkt zijn tot het maken van de bouwtekeningen. Pas als men zich goed heeft bewezen als Constructeur, kan men aan de slag als projectleider en zo bij elk aspect van het bouwproces betrokken worden.

De actuele kans op werk voor een Constructeur

De kans op werk voor het beroep Constructeur is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

185

Baankans Constructeur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Constructeur

Als je je wilt omscholen tot Constructeur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Constructeur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Constructeur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Constructeur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Constructeur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Constructeur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Constructeur

Als je Constructeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Constructeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Constructeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Constructeur?

Competenties en Vaardigheden Constructeur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Constructeur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Constructeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Constructeur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Constructeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Constructeur. Als Constructeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Constructeur:


zie volledige beschrijving persoonstype Constructeur

Vakkennis voor een Constructeur

Het is voor een Constructeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Constructeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Constructeur


Werkervaring Constructeur

Het is voor een startend Constructeur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Constructeur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Constructeur, maar iets anders?

Is een opleiding Constructeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Constructeur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Constructeur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Constructeur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Constructeur te worden?

Zou je graag Constructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Constructeur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar