Content Manager Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Content Manager worden: Opleidingen tot Content Manager

Wil je Content Manager worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Content Manager, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Content Manager.

Hoe word je een Content Manager? 

Er is geen opleiding die specifiek tot Content Manager opleidt. Mensen komen vanuit allerlei richtingen in de functie van Content Manager terecht en soms heeft men enkel een creatieve geest en een paar cursussen content management of content marketing nodig om aan de slag te kunnen.

Het is natuurlijk handig als men een achtergrond in Journalistiek, Communicatie, IT of Kunst heeft, en vaak wordt er wel een HBO opleiding en relevante werkervaring gevraagd, maar verder ligt alles open.

De 5 best beoordeelde opleidingen Content Manager

bijgewerkt op 30-11-2021

Training schrijven voor kennisbank/FAQ/CMS
Jullie werken met een kennisbank, hebben FAQ’s of een CMS. Of zijn van plan dat binnenkort te gaan doen. Buiten de technische opbouw zijn de teksten die erin staan natuurlijk …
Training schrijven voor kennisbank/FAQ/CMS
GRATIS Opleiding tot Certified Developer Kentico CMS
Arverio is een opleidings- en detacheringsbedrijf dat zich richt op het trainen en omscholen van (web)developers richting technologie die aan een opmars bezig is en waar wij toekomstperspectief in zien. …
GRATIS Opleiding tot Certified Developer Kentico CMS
Hippo CMS - Developer Fundamentals Training
Introduction This training focuses on development techniques, how-tos and best practices when developing a Hippo CMS based web content management solution and website. Subjects that will be handled during this …
Hippo CMS - Developer Fundamentals Training
Sitecore Content Management Fundamentals
Deze training is bedoeld als introductie voor marketeers en redacteuren die met Sitecore gaan werken. We richten ons op het aanmaken en bewerken van webpagina’s in Sitecore en alle functionaliteiten …
Sitecore Content Management Fundamentals
Sitecore Content Management Fundamentals for SXA
Deze training is bedoeld als introductie voor marketeers en redacteuren die met Sitecore gaan werken waarbij gebruik gemaakt wordt van de Sitecore Experience Accelerator (SXA). Met SXA is de eindgebruiker …
Sitecore Content Management Fundamentals for SXA

Is het verstandig om Content Manager te worden?

Voordat je aan een opleiding Content Manager begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Content Manager worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Content Manager?

Met voldoende ervaring in redactioneel werk kan iemand makkelijk als Content Manager aan de slag. Er zijn in ieder geval genoeg banen, al is er door de open aard van het werk ook veel concurrentie op de arbeidsmarkt. De doorgroeimogelijkheden voor een Content Manager zijn sterk afhankelijk van de eigen voorkeur en ambities. Zo kan men ervoor kiezen om bij een groter bedrijf te gaan werken, of meer de managementkant op te gaan. Een strikte lineaire progressie is er echter niet.

De actuele kans op werk voor een Content Manager

Het beroep Content Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Multimedia en webdesigners (creatief). De kans op werk voor de beroepsfamilie Multimedia en webdesigners (creatief) is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

42

Baankans Content Manager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Content Manager

Als je je wilt omscholen tot Content Manager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Content Manager door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Content Manager zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Content Manager

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Content Manager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Content Manager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Content Manager

Als je Content Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Content Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Content Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Content Manager?

Competenties en Vaardigheden Content Manager

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Content Manager nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Content Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Content Manager

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Content Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Content Manager. Als Content Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Content Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Content Manager

Vakkennis voor een Content Manager

Het is voor een Content Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Content Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Content Manager

Contentmanagement - E-learning
Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met online content, zoals webredacteuren, contentmanagers, tekstschrijvers, copywriters, communicatieprofessionals en... Hoe waarborg je de actualiteit, consistentie …
Contentmanagement - E-learning
SRM Content Specialist - E-learning
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn werk content inzet binnen de mediamix. Je bent bijvoorbeeld (online) marketeer, communicatieprofessional, copywriter of webredacteur. Deze oplei... Vandaag de dag bereik …
SRM Content Specialist - E-learning

Werkervaring Content Manager

Het is voor een startend Content Manager die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Content Manager is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Content Manager, maar iets anders?

Is een opleiding Content Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Content Manager te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Content Manager te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Content Manager te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Content Manager te worden?

Zou je graag Content Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Content Manager voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Content Manager

Contentmanagement - Dag

Contentmanagement - Dag

Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met online content, zoals webredacteuren, contentmanagers, tekstschrijvers, copywriters, communicatieprofessionals en... Hoe waarborg je de actualiteit, consistentie en kwaliteit van online content? En op welke wijze coördineer …

 • Onderwerp opleiding Content Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.109,00
 • Duur 2 dagen
Contentmanagement - E-learning

Contentmanagement - E-learning

Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met online content, zoals webredacteuren, contentmanagers, tekstschrijvers, copywriters, communicatieprofessionals en... Hoe waarborg je de actualiteit, consistentie en kwaliteit van online content? En op welke wijze coördineer …

 • Onderwerp opleiding Content Manager
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 1.000,00
 • Duur 2 dagen
Training Bloomreach CMS

Training Bloomreach CMS

Bloomreach CMS (voorheen Hippo)is een geïntegreerde oplossing voor het samenstellen, beheren en presenteren van content via websites of andere kanalen. Met Bloomreach CMS combineer je content beheer, website bouw en ontsluiting van je content. Bloomreach is daarnaast ook een zogenaamd …

 • Onderwerp opleiding Content Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.999,00
 • Duur 3 dagen
Contentmanagement - Virtual Classroom

Contentmanagement - Virtual Classroom

Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met online content, zoals webredacteuren, contentmanagers, tekstschrijvers, copywriters, communicatieprofessionals en... In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de …

 • Onderwerp opleiding Content Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.000,00
 • Duur 2 dagen
SRM Content Specialist - Dag

SRM Content Specialist - Dag

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn werk content inzet binnen de mediamix. Je bent bijvoorbeeld (online) marketeer, communicatieprofessional, copywriter of webredacteur. Deze oplei... Vandaag de dag bereik je de meeste mensen via crossmedia. Hoe zorg je ervoor …

 • Onderwerp opleiding Content Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 5.250,00
 • Duur 5 maanden

Ga direct naar