Controleleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Controleleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep controleleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je controleleider wordt.

 

Wat is een Controleleider?

Een Controleleider werkt niet alleen uitvoerend maar ook adviserend. Men geeft leiding, geeft adviesmogelijkheden en levert samen met de accountantmedewerker een bijdrage aan praktijkontwikkeling en verricht onmdersteunende werkzaamheden. Een Controleleider is werkzaam binnen in team waarbij bijzondere opdrachten horen. men signaleert adviesmogelijkheden bij klanten. Daarnaast is de Controleleider ook coach van de medewerkers in het controleteam. Men denkt mee over de organisatie van de onderneming van de klant. Het onderhouden van het klantcontact vormt een belangrijk onderdeel van de taak van de Controleleider.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Controleleider?

Werk je al als Controleleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Controleleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Controleleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Controleleider in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Accountant, Belastingadviseur, Ondernemers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

94


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Controleleider

Wat verdient een Controleleider?

Een Controleleider heeft een salaris bruto van zo'n € 3000 tot € 5000 per maand. Ruime ervaring in deze beroepsgroep is vereist evenals een afgeronde opleiding tot registeraccountant (RA).

Salarisschaal Controleleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Controleleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Controleleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Controleleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Controleleider vacatures

Vacature Controleleider
Currentratio
Voor onze opdrachtgever zoeken wij per direct een: Controleleider Controlepraktijk De organisatie: Onze opdrachtgever is een sterke accountants- en belastingadviesorganisatie in de regio Rijnmond. • Zij bieden uitdagende werkzaamheden en …
Vacature Controleleider
Five Finance Recruitment
Controleleider Wat ga je doen? De functie als controleleider zal zeer gevarieerde werkzaamheden bevatten en dat is nou juist zo fijn aan deze baan. Jij komt uiteindelijk terecht in de …
Vacature Aankomend Controleleider Audit
Five Finance Recruitment
Wat ga je doen? Jij bent al enige tijd werkzaam binnen de controlepraktijk. Jouw dagelijkse werkzaamheden/bezigheden zullen zeer divers zijn, omdat er in het begin veel in jou wordt geïnvesteerd …
Vacature Ervaren Controleleider
Five Finance Recruitment
Ervaren Controleleider Wat ga jij doen? Als Controleleider op de controlepraktijk zal jij je voornamelijk bezig houden met allerlei verschillende controle opdrachten. Je krijgt een divers klantenportfolio toegewezen waarin jij …
Vacature Controleleider / manager controlepraktijk
Maatschap HZW accountants & belastingadviseurs
Ben jij de persoon die deze mooie taak gaat invullen bij ons prachtige kantoor? Als jij passie hebt voor het accountantsvak, jezelf herkent in het profiel en met jouw persoonlijkheid …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Controleleider

Wat zijn de baankansen voor een Controleleider?

Een Controleleider kan doorgroeien naar een zelfstandige functie op managementniveau.

De actuele kans op werk voor een Controleleider

Het beroep Controleleider is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Controllers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

94

Baankans Controleleider

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Controleleider worden: Opleidingen tot Controleleider

Wil je Controleleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Controleleider.

Hoe word je een Controleleider? 

Een Controleleider beschikt over een afgeronde opleiding als Registeraccountant (RA).  Verder wordt er een ruime ervaring in deze beroepssector gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Controleleider

Er zijn geen opleidingen Controleleider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Controleleider in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen tot Controleleider

Als je je wilt omscholen tot Controleleider is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Controleleider zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Controleleider dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Controleleider

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Controleleider

Als je Controleleider wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Controleleider zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Controleleider

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Controleleider?

Competenties en Vaardigheden Controleleider

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Controleleider nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Controleleider nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Controleleider

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Controleleider

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Controleleider. Als Controleleider wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Controleleider:


zie volledige beschrijving persoonstype Controleleider

Vakkennis voor een Controleleider

Het is voor een Controleleider ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Controleleider zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Controleleider


Werkervaring Controleleider

Het is voor een startend Controleleider die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Controleleider is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Controleleider het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Controleleider

Met wie werkt een Controleleider samen? 

De Controleleider heeft in zijn werk te maken met accountants die zowel werkzaam kunnen zijn bij de overheid als in het bedrijfsleven.  Daarnaast spreekt de Controleleider met ondernemers en werkt met samen voor een goed en zorgvuldig bedrijfsresultaat. Ook de belastingdienst komt de Controleleider tegen op zijn werktraject vanwege het begeleiden van diverse financiële controles.


  • Accountant, Belastingadviseur, Ondernemers
Controleleider


Organisaties waar een Controleleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Controleleider meestal werkt.

Waar werkt een Controleleider?

Een Controleleider is werkzaam in het bedrijfsleven bij accountansbureau's maar kan ook werkzaam zijn op een ministerie of afdeling financiën van een bepaalde gemeente.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Controleleider

Waar kun je het beste werken als Controleleider? Hieronder vind je de best door de Controleleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Controleleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Controleleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Controleleider.

Welke competenties heeft een Controleleider nodig?

Een Controleleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Controleleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Controleleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Controleleider nodig? 

Een Controleleider is een Waarnemer die leergierig en analytisch zijn administratieve functie vervult. Hij dient ook een Perfectionist te zijn om zijn verantwoordelijke functie goed te doen op een onafhankelijke wijze.

Bekijk de persoonstypen voor Controleleider


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Controleleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Controleleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Controleleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Controleleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Controleleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Controleleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Controleleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Controleleider iets voor je?

Zou je graag Controleleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Controleleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Controleleider?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Controleleider

Vacature Controleleider
Blue Accountants|Adviseurs
Wil jij de schakel zijn tussen de assistent accountants, de cliënt en de audit manager tijdens het leiden van de audits? Dan is Blue Accountants | Adviseurs op zoek naar …
Vacature Controleleider
Ruitenburg adviseurs en accountants
Wij zijn op zoek naar een ambitieuze controleleider met leidinggevende capaciteiten en de ambitie om externe accountant te worden. Herken jij jezelf hierin? Jouw rol Als controleleider geef jij leiding …
Vacature Controleleider
Astrium Accountants B.V.
Met jouw flinke ervaring en deskundigheid ben je verantwoordelijk voor het dagelijks ‘reilen en zeilen’ van de controleopdracht. Je hebt veelvuldig contact met klanten en vaktechnisch sta je stevig in …
Vacature Controleleider
DK Accountants & Adviseurs
Wij zijn voor onze auditpraktijk Breda op zoek naar een controleleider 32-40 uur Jouw rol Als Controleleider ben je verantwoordelijk voor het leidinggeven aan een team dat op locatie de …
Vacature Controleleider
KSG Accountants & Belastingadviseurs
KSG registeraccountants is op zoek naar een controleleider Jouw rol Je bent het aanspreekpunt voor je cliënten uit de publieke sector en je voorziet deze klanten in de natuurlijke adviesfunctie …

Actuele blogposts


reacties op Controleleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar