Controleleider Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Controleleider worden: Opleidingen tot Controleleider

Wil je Controleleider worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Controleleider, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Controleleider.

Hoe word je een Controleleider? 

Een Controleleider beschikt over een afgeronde opleiding als Registeraccountant (RA).  Verder wordt er een ruime ervaring in deze beroepssector gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Controleleider

Er zijn geen opleidingen Controleleider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Controleleider in werkt

Bekijk meer opleidingen Finance

Is het verstandig om Controleleider te worden?

Voordat je aan een opleiding Controleleider begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Controleleider worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Controleleider?

Een Controleleider kan doorgroeien naar een zelfstandige functie op managementniveau.

De actuele kans op werk voor een Controleleider

Het beroep Controleleider is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Controllers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

5176

Baankans Controleleider

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Controleleider

Als je je wilt omscholen tot Controleleider is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Controleleider door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Controleleider zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Controleleider

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Controleleider dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature ACCOUNTANT & HR | GENT | OPLEIDINGEN | WAGEN + TANKKAART
James Woodman
Je zoekt een interessante opportuniteit met een gevarieerd takenpakket? Je bent zelfstandig en gaat minutieus te werk? Je staat bekend als een echte Excel-wizard? Then it's time to use your …
Vacature AP-AR ACCOUNTANT l 50K l FULL PACK l DOORGROEI + OPLEIDING
James Woodman
AP/AR ACCOUNTANT GEZOCHT REGIO WAASLAND! 50K + FUL PACK + DOORGROEI Ben je op zoek naar gevarieerde uitdaging binnen een groeiend internationale KMO? Spreekt een perfect work-life balance in combinatie …
Vacature ACCOUNTANT CONSULTANT l 55K l BEDRIJFSWAGEN l OPLEIDING OP MAAT
James Woodman
Wordt jij de volgende accountant on the road? Wil je zelf kunnen bepalen hoe & waar je volgende uitdaging zal verlopen? Je bent sterk communicatief, hebt een klantgerichte ingesteldheid? Je …

Traineeship vacatures

Vacature Traineeship Business Controller
StudiJob Uitzendbureau
Hoe ziet jouw programma als Trainee Business Controller eruit?                      Het idee achter het traineeship:   Als Trainee Business Controller bieden wij een tweejarig programma waarin je dagen per …
Vacature Traineeship Business Controller
StudiJob Uitzendbureau
Hoe ziet jouw programma als Trainee Business Controller eruit? Het idee achter het traineeship: Als Trainee Business Controller bieden wij een tweejarig programma waarin je 4 dagen per week aan …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Controleleider

Als je Controleleider wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Controleleider zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Controleleider

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Controleleider?

Competenties en Vaardigheden Controleleider

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Controleleider nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Controleleider nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Controleleider

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Controleleider

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Controleleider. Als Controleleider wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Controleleider:


zie volledige beschrijving persoonstype Controleleider

Vakkennis voor een Controleleider

Het is voor een Controleleider ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Controleleider zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Controleleider


Werkervaring Controleleider

Het is voor een startend Controleleider die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Controleleider is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Controleleider, maar iets anders?

Is een opleiding Controleleider het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Controleleider te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Controleleider te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Controleleider te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Controleleider te worden?

Zou je graag Controleleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Controleleider voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar