Coördinator bouw- en woningzaken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Coördinator bouw- en woningzaken? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep coördinator bouw- en woningzaken. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je coördinator bouw- en woningzaken wordt.

 

Wat is een Coördinator bouw- en woningzaken?

 Als Coördinator Bouw- en Woningzaken ben je vaak werkzaam bij een woningcorporatie. In deze functie regel je de coördinatie en de interne organistaie op het gebied van bouw-  en woningtoezicht. Je bent als Coördinator Bouw- en Woningzaken vooral bezig met algemeen coördinerende taken. Verder moet je zorgen dat bijvoorbeeld de termijn van vergunningen niet verloopt en dat aanvragen binnen een bepaalde termijn worden beantwoord.

Maar je bent in deze functie niet alleen maar binnen aan het werk op het stadskantoor. Ook geef je als Coördinator Bouw-en Woningzaken voorlichting en informatie aan o.a. burgers, aannemers en bijvoorbeeld architecten over aanvragen en vergunningen. Dit aspect van je functie betreft vooral  zaken rondom bouw- en woningtoezicht. Daarnaast behandel je bouwaanvragen en vaak ook bouwplannen die zijn ingediend. Bij debeoordeling hiervan houd je rekening met de geldende voorschriften op het gebied van bijvoorbeeld duurzame bouw, de Woningwet, het Bouwbesluit en de Bouwverordeningen.

Verder heb je als Coördinator Bouw- en Woningzaken ook de belangrijke taak van het opsporen en rapporteren van overtredingen op het gebied van bouw- en woningtoezicht.

Tot slot kan het zijn dat je mensen coacht en aanstuurt.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Coördinator bouw- en woningzaken?

Werk je al als Coördinator bouw- en woningzaken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Coördinator bouw- en woningzaken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Coördinator bouw- en woningzaken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Coördinator bouw- en woningzaken in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Architect
  • Bouwbedrijf
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Coördinator bouw- en woningzaken

Wat verdient een Coördinator bouw- en woningzaken?

Als Coördinator Bouw- en Woningtoezicht verdien je zo tussen de €2800 en €3500bruto per maand. Dit salaris is vooral sterk afhankelijk van ervaring. Soms kan het salaris ook nog per woningcorporatie verschillen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn sterk afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt. Bij Vitae bijvoorbeelt krijg je een leaseauto en 30 vakantiedagen. Vaak valt er wel nog te onderhandelen over je secundaire arbeidsvoorwaarden maar soms kan het ook zijn dat bepaalde woningcoproraties gebonden zijn aan CAO´s.

Salarisschaal Coördinator bouw- en woningzaken

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Coördinator bouw- en woningzaken

Er zijn geen vacatures Coördinator bouw- en woningzaken aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Coördinator bouw- en woningzaken in werkt.

Meer weten over de sector waar een Coördinator bouw- en woningzaken in werkt

Bekijk werken in Bouw

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Coördinator bouw- en woningzaken

Wat zijn de baankansen voor een Coördinator bouw- en woningzaken?

Het arbeidsmarktperspectief van een Coördinator Bouw- en Woningtoezicht is redelijk gemiddeld. Het zal vooral afhankelijk zijn van de vraag die er op dat moment bestaat op de woningmarkt. Zal het daar namelijk goed meegaan dan zal er ook meer werk te vinden zijn voor een Coördinator Bouw- en Woningtoezicht. De doorgroeimogelijkheden zijn toch vooral gelegen in de sfeer van de woningcorporaties. Je zult misschien na genoeg ervaring de mogelijkheid hebben om door te stromen als leidinggevende maar het kan soms ook zijn dat je eerst een extra opleiding of cursus moet hebben gevolgd voordat je door kan stromen.

De actuele kans op werk voor een Coördinator bouw- en woningzaken

Het beroep Coördinator bouw- en woningzaken is onderdeel van de beroepsfamilie Bouwkundig toezichthouders en adviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Bouwkundig toezichthouders en adviseurs is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Coördinator bouw- en woningzaken

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Coördinator bouw- en woningzaken worden: Opleidingen tot Coördinator bouw- en woningzaken

Wil je Coördinator bouw- en woningzaken worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Coördinator bouw- en woningzaken.

Hoe word je een Coördinator bouw- en woningzaken? 

Om voor deze functie in aanmerking te komen moet je eerst de opleiding Bouwkunde (HBO) hebben afgerond. Daarnaast moet je dan nog de opleiding Bouw- en Woningtoezicht hebben gevolgd. Tijdens deze opleiding leer je meer over het vak zelf en zul je ook voor het eerst in aanraking komen met de regelgeving en de werkwijze op het gebied van vergunningen. Nadat je deze opleiding hebt afgerond kun je in principe aan de slag als Coördinator Bouw- en Woningtoezicht.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Coördinator bouw- en woningzaken

Er zijn geen opleidingen Coördinator bouw- en woningzaken aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Coördinator bouw- en woningzaken in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen tot Coördinator bouw- en woningzaken

Als je je wilt omscholen tot Coördinator bouw- en woningzaken is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Coördinator bouw- en woningzaken zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Coördinator bouw- en woningzaken dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Coördinator bouw- en woningzaken

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Coördinator bouw- en woningzaken

Als je Coördinator bouw- en woningzaken wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Coördinator bouw- en woningzaken zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Coördinator bouw- en woningzaken

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Coördinator bouw- en woningzaken?

Competenties en Vaardigheden Coördinator bouw- en woningzaken

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Coördinator bouw- en woningzaken nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Coördinator bouw- en woningzaken nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Coördinator bouw- en woningzaken

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen

Persoonlijkheid van een Coördinator bouw- en woningzaken

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Coördinator bouw- en woningzaken. Als Coördinator bouw- en woningzaken wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Coördinator bouw- en woningzaken:


zie volledige beschrijving persoonstype Coördinator bouw- en woningzaken

Vakkennis voor een Coördinator bouw- en woningzaken

Het is voor een Coördinator bouw- en woningzaken ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Coördinator bouw- en woningzaken zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Coördinator bouw- en woningzaken


Werkervaring Coördinator bouw- en woningzaken

Het is voor een startend Coördinator bouw- en woningzaken die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Coördinator bouw- en woningzaken is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Coördinator bouw- en woningzaken het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Coördinator bouw- en woningzaken

Met wie werkt een Coördinator bouw- en woningzaken samen? 

Als Coördinator Bouw- en Woningtoezicht kom je met verschillende mensen in aanraking. Meestal zijn dit mensen die een bouwaanvraag willen indienen of vragen hebben met betrekking tot bouwzaken. Dit kunnen dus archictecten zijn maar ook bouwbedrijven of particulieren (burgers). Je komt deze mensen ook tegen bij de lezingen die je geeft. Tijdens je coördinerende taken zul je vooral in aanraking komen met medewerkers van de woningbouwcorporatie die jij soms moet aansturen en waarvoor je ook een aanspreekpunt bent voor informatie. Tijdens je coachwerk zul je ook in aanraking komen met mensen in opleiding die jij moet trainen.


  • Architect
  • Bouwbedrijf
  • Burger
Coördinator bouw- en woningzaken


Organisaties waar een Coördinator bouw- en woningzaken werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Coördinator bouw- en woningzaken meestal werkt.

Waar werkt een Coördinator bouw- en woningzaken?

Als Coördinator Bouw-en Woningtoezicht ben je vooral werkzaam bij de woningbouwcorporaties. Deze zijn meestal gelegen in de profit sector. Soms kan het ook voorkomen dat je werkzaam bent bij de overheid op gemeentelijk niveau. Dan ben je werkzaam in de non-profit sector. De woningbouwcorporaties zijn er in verschillende soorten en maten. Het kan zijn dat je voor een grote woningbouwcorporatie aan de slag gaat die meerdere gemeentes bestrijkt maar je kunt ook te maken hebben met een kleinschalige woningbouwcorporatie die zich maar op een gemeente concentreert. Afhankelijk daarvan kan je takenpakket ook weer verschillen.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Coördinator bouw- en woningzaken

Waar kun je het beste werken als Coördinator bouw- en woningzaken? Hieronder vind je de best door de Coördinator bouw- en woningzaken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Coördinator bouw- en woningzaken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Coördinator bouw- en woningzaken:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Coördinator bouw- en woningzaken.

Welke competenties heeft een Coördinator bouw- en woningzaken nodig?

Een Coördinator bouw- en woningzaken heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Coördinator bouw- en woningzaken

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Coördinator bouw- en woningzaken passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Coördinator bouw- en woningzaken nodig? 

Als Coördinator Bouw- en Woningzaken is het belanrijk ijverig te zijn. Je zult namelijk veel verschillende taken tegelijk moeten doen en omdat je met termijnen werkt zul je ook dingen binnen een bepaalde tijd echt af moeten hebben. Je werkt onder de druk van deadlines (Succesvolle werker). Daarnaast is het als Coördinator Bouw- en Woningzaken ook erg belangrijk dat je ordelijk bent ingesteld. Je hebt namelijk te maken met veel papierwerk dat je op orde moet hebben. Ook omdat je rekening moet houden met veel regelgeving is het belangrijk dat je ordelijk bent ingesteld om te zorgen dat je overzicht houdt (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Coördinator bouw- en woningzaken


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Coördinator bouw- en woningzaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Coördinator bouw- en woningzaken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Coördinator bouw- en woningzaken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Coördinator bouw- en woningzaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Coördinator bouw- en woningzaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Coördinator bouw- en woningzaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Coördinator bouw- en woningzaken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Coördinator bouw- en woningzaken iets voor je?

Zou je graag Coördinator bouw- en woningzaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Coördinator bouw- en woningzaken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Coördinator bouw- en woningzaken

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar