Corrector Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Corrector worden: Opleidingen tot Corrector

Wil je Corrector worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Corrector, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Corrector.

Hoe word je een Corrector? 

Men kan met een diploma van de middelbare school al een bijbaantje als corrector vinden, mits men een goede taalkennis laat zien en niet veel betaald wil krijgen. Mensen met een HBO- of WO-diploma, vooral in de Nederlandse taal, zullen eerder als corrector aangenomen worden en daarbij ook meer succes hebben. Er bestaan cursussen die speciaal op het corrigeren van teksten gericht zijn, maar deze brengen geen baangarantie met zich mede.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Corrector

Er zijn geen opleidingen Corrector aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Corrector in werkt

Bekijk meer opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Is het verstandig om Corrector te worden?

Voordat je aan een opleiding Corrector begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Corrector worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Corrector?

In het digitale tijdperk is er steeds minder vraag naar correctors, maar men zal nog steeds werk kunnen vinden als men goed rondvraagt en de juiste vaardigheden bezit. Uiteindelijk is een computer (nog) geen substituut voor menselijk inzicht.

Vanuit een functie als corrector kan men zich opwerken tot redacteur, en zich zo steeds meer ontwikkelen in een positie die de algemene kwaliteitscontrole betreft, en verder gaat dan alleen de taal van de tekst.

De actuele kans op werk voor een Corrector

Het beroep Corrector is onderdeel van de beroepsfamilie Tekstcorrectors. De kans op werk voor de beroepsfamilie Tekstcorrectors is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Corrector

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Corrector

Als je je wilt omscholen tot Corrector is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Corrector door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Corrector zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Corrector

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Corrector dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Corrector

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Corrector

Als je Corrector wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Corrector zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Corrector

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Corrector?

Competenties en Vaardigheden Corrector

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Corrector nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Corrector nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Corrector

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Corrector

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Corrector. Als Corrector wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Corrector:


zie volledige beschrijving persoonstype Corrector

Vakkennis voor een Corrector

Het is voor een Corrector ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Corrector zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Corrector


Werkervaring Corrector

Het is voor een startend Corrector die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Corrector is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Corrector, maar iets anders?

Is een opleiding Corrector het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Corrector

Als je Corrector wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Corrector


Weten hoe het is om als Corrector te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Corrector te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Corrector te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Corrector te worden?

Zou je graag Corrector willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Corrector voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar