Criminaliteitsanalist Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Criminaliteitsanalist Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Criminaliteitsanalist worden: Opleidingen tot Criminaliteitsanalist

Wil je Criminaliteitsanalist worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Criminaliteitsanalist, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Criminaliteitsanalist.

Hoe word je een Criminaliteitsanalist? 

Om in aanmerking te komen voor de functie Criminaliteitsanalist dient men in het bezit te zijn van een HBO diploma. De richting maakt niet uit.

Het is wel noodzakelijk om kennis te hebben van ICT, in projecten te kunnen werken, informatie te kunnen analyseren en in staat zijn om te werken met computers.

Kandidaten met een achtergrond binnen de 'opsporingswereld', bijvoorbeeld de Politie of een Inlichtingendienst (AIVD, MIVD), maken meer kans dan kandidaten zonder enige ervaring met deze sector.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Criminaliteitsanalist

Er zijn geen opleidingen Criminaliteitsanalist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Criminaliteitsanalist in werkt

Bekijk meer opleidingen Juridisch

Is het verstandig om Criminaliteitsanalist te worden?

Voordat je aan een opleiding Criminaliteitsanalist begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Criminaliteitsanalist worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Criminaliteitsanalist?

Binnen de organisatie van het Openbaar Ministerie is het voor de Criminaliteitsanalist mogelijk om een vast contract te krijgen na een jaar, indien er plaats is en indien er voldoende arbeidskwaliteit is geleverd. Tevens zou er op den duur een hogere functie binnen het OM bekleed kunnen worden.

Buiten het OM zou de Criminaliteitsanalist werkzaam kunnen worden bij de Opsporings- of Inlichtingendiensten van de Overheid.

Buiten de overheid is het mogelijk dat de Criminaliteitsanalist zijn analytische kwaliteiten binnen de private sector aan zou kunnen grijpen. Hierbij valt te denken aan Multinationals of het MKB, maar ook de Journalistiek.

De actuele kans op werk voor een Criminaliteitsanalist

Het beroep Criminaliteitsanalist is onderdeel van de beroepsfamilie Beleidsadviseurs jurisch-bestuurlijke zaken. De kans op werk voor de beroepsfamilie Beleidsadviseurs jurisch-bestuurlijke zaken is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Criminaliteitsanalist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Criminaliteitsanalist

Als je je wilt omscholen tot Criminaliteitsanalist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Criminaliteitsanalist door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Criminaliteitsanalist zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Criminaliteitsanalist

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Criminaliteitsanalist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Criminaliteitsanalist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Criminaliteitsanalist

Als je Criminaliteitsanalist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Criminaliteitsanalist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Criminaliteitsanalist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Criminaliteitsanalist?

Competenties en Vaardigheden Criminaliteitsanalist

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Criminaliteitsanalist nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Criminaliteitsanalist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Criminaliteitsanalist

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Criminaliteitsanalist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Criminaliteitsanalist. Als Criminaliteitsanalist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Criminaliteitsanalist:


zie volledige beschrijving persoonstype Criminaliteitsanalist

Vakkennis voor een Criminaliteitsanalist

Het is voor een Criminaliteitsanalist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Criminaliteitsanalist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Criminaliteitsanalist


Werkervaring Criminaliteitsanalist

Het is voor een startend Criminaliteitsanalist die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Criminaliteitsanalist is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Criminaliteitsanalist, maar iets anders?

Is een opleiding Criminaliteitsanalist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Criminaliteitsanalist

Als je Criminaliteitsanalist wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Criminaliteitsanalist


Weten hoe het is om als Criminaliteitsanalist te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Criminaliteitsanalist te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Criminaliteitsanalist te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Criminaliteitsanalist te worden?

Zou je graag Criminaliteitsanalist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Criminaliteitsanalist voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar