Dansprogrammeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dansprogrammeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dansprogrammeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dansprogrammeur wordt.

 

Wat is een Dansprogrammeur?

De dansprogrammeur programmeert dansvoorstellingen en fysiek theater op de locatie waar hij werkzaam is.

De dansprogrammeur is werkzaam in een theater of bij een festival. De dansprogrammeur is verantwoordelijk voor het programmeren van dansvoorstellingen en fysiek theater. Dit kan gaan om bijvoorbeeld balletvoorstellingen, moderne dansvoorstellingen of muziektheater. De dansprogrammeur onderhoudt goede contacten met de verschillende dansgezelschappen in en buiten Nederland, weet wat er binnen de danswereld speelt en wat er momenteel populair en actueel is. Met behulp van deze informatie en zijn begroting kijkt de dansprogrammeur naar voorstellingen die hij voor het theater of festival waar hij werkzaam is wil programmeren. Hij kijkt naar de kosten van de voorstelling, naar wat technisch mogelijk is en of de dansgezelschappen ook specifieke eisen hebben. Naar aanleiding hiervan maakt hij een kostenplaatje en een lijst met eisen en specificaties en kijkt hij met behulp van het budget wie en wat hij kan en wil gaan programmeren. Ook stelt de dansprogrammeur een seizoensbrochure samen en zorgt ervoor dat deze wordt verspreidt. Daarnaast werft hij bezoekers door middel van reclame en/of e-mails.

De dansprogrammeur heeft verstand van de verschillende soorten dans en water speelt binnen de danswereld en gebruikt deze kennis en zijn visie om een zo goed en interessant mogelijk programma samen te stellen zodat er veel bezoekers naar het theater of festival komen om de voorstellingen te kunnen zien. Ook bezoekt hij nog onbekende dansgezelschappen om te kijken of zij goed genoeg zijn of iets unieks brengen om ook door het theater of festival geboekt te worden zodat hij nieuwe talenten ook de kans kan bieden om bij het theater of festival waar hij werkzaam is te komen dansen.Wil je werken als Dansprogrammeur?

Werk je al als Dansprogrammeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dansprogrammeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dansprogrammeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dansprogrammeur in één oogopslag

Netwerk:

  • Mensen van theater of festival
  • Bezoekers
  • Dans en muziektheatergezelschappen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dansprogrammeur

Wat verdient een Dansprogrammeur?

De dansprogrammeur verdient, afhankelijk van het theater of festival waarvoor hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Dansprogrammeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Dansprogrammeur

Er zijn geen vacatures Dansprogrammeur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Dansprogrammeur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Dansprogrammeur in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dansprogrammeur

Wat is de toekomst van Dansprogrammeur?

Het arbeidsmarktperspectief voor de dansprogrammeur is laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid voor de dansprogrammeur en de werkplekken die er zijn zijn meestal door ervaren dansprogrammeurs bezet. Mede door de bezuinigingen nemen theaters en festivals minder snel onbekende dansprogrammeurs aan. Wel kan de dansprogrammeur zijn eigen festival starten en hier dansgezelschappen programmeren.

Baankans Dansprogrammeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Dansprogrammeur worden: Opleidingen tot Dansprogrammeur

Wil je dansprogrammeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Dansprogrammeur? 

De dansprogrammeur heeft een opleiding ''Muziek'' of een opleiding ''Dans'' gevolgd of is naar aanleiding van praktijkervaring of interesse in dans gaan werken als dansprogrammeur.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Dansprogrammeur

Er zijn geen opleidingen Dansprogrammeur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Dansprogrammeur in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Netwerk Dansprogrammeur

Met wie werkt een Dansprogrammeur samen? 

Het netwerk van de dansprogrammeur bestaat uit de mensen van het theater of festival, de bezoekers en de verschillende dansgezelschappen en muziektheatergezelschappen.


  • Mensen van theater of festival
  • Bezoekers
  • Dans en muziektheatergezelschappen
Dansprogrammeur


Organisaties waar een Dansprogrammeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dansprogrammeur meestal werkt.

Waar werkt een Dansprogrammeur?

De dansprogrammeur is werkzaam in een theater of festival.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Dansprogrammeur

Waar kun je het beste werken als Dansprogrammeur? Hieronder vind je de best door de Dansprogrammeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dansprogrammeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dansprogrammeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dansprogrammeur.

Welke competenties heeft een Dansprogrammeur nodig?

Een Dansprogrammeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dansprogrammeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dansprogrammeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dansprogrammeur nodig? 

De dansprogrammeur is een waarnemer. Hij kijkt naar de ontwikkelingen binnen de danswereld, kijkt naar wat er populair is en kijkt naar nieuwe talenten en maakt een selectie om te programmeren.

Ook is de dansprogrammeur een perfectionist en een levensgenieter. Hij wil elk jaar weer de beste programmering samen stellen die mogelijk is en heeft daarnaast van zijn hobby (dans) zijn beroep gemaakt.

Bekijk de persoonstypen voor Dansprogrammeur


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Dansprogrammeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dansprogrammeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dansprogrammeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dansprogrammeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dansprogrammeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dansprogrammeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dansprogrammeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dansprogrammeur iets voor je?

Zou je graag Dansprogrammeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dansprogrammeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dansprogrammeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar