Decoratieschilder Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Decoratieschilder worden: Opleidingen tot Decoratieschilder

Wil je Decoratieschilder worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Decoratieschilder, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Decoratieschilder.

Hoe word je een Decoratieschilder? 

Hoewel een schilder in principe geen opleiding nodig heeft biedt een opleiding wel een schat aan kennis over kleurencombinaties, materialen en technieken. Voor het beroep van decoratieschilder kan men een mbo-opleiding tot schilder volgen, of een creatieve hbo-opleiding (Hogeschool voor de Kunsten).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Decoratieschilder

Er zijn geen opleidingen Decoratieschilder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Decoratieschilder in werkt

Bekijk meer opleidingen Bouw

Is het verstandig om Decoratieschilder te worden?

Voordat je aan een opleiding Decoratieschilder begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Decoratieschilder worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Decoratieschilder?

Het arbeidsmarktperspectief voor de decoratieschilder is niet bijzonder gunstig. Vacatures zijn er maar weinig te vinden. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat veel decoratieschilders zelfstandig werken en ook aan klanten komen via hun eigen netwerk. Sommige decoratieschilders doen het werk ook naast een andere baan, bijvoorbeeld als “gewoon” schilder. Er zijn bovendien niet echt noemenswaardige doorgroeimogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Decoratieschilder

Het beroep Decoratieschilder is onderdeel van de beroepsfamilie Letter- en decoratieschilders. De kans op werk voor de beroepsfamilie Letter- en decoratieschilders is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Decoratieschilder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Decoratieschilder

Als je je wilt omscholen tot Decoratieschilder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Decoratieschilder door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Decoratieschilder zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Decoratieschilder

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Decoratieschilder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Decoratieschilder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Decoratieschilder

Als je Decoratieschilder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Decoratieschilder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Decoratieschilder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Decoratieschilder?

Competenties en Vaardigheden Decoratieschilder

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Decoratieschilder nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Decoratieschilder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Decoratieschilder

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit

Persoonlijkheid van een Decoratieschilder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Decoratieschilder. Als Decoratieschilder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Decoratieschilder:


zie volledige beschrijving persoonstype Decoratieschilder

Vakkennis voor een Decoratieschilder

Het is voor een Decoratieschilder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Decoratieschilder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Decoratieschilder


Werkervaring Decoratieschilder

Het is voor een startend Decoratieschilder die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Decoratieschilder is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Decoratieschilder, maar iets anders?

Is een opleiding Decoratieschilder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Decoratieschilder te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Decoratieschilder te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Decoratieschilder te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Decoratieschilder te worden?

Zou je graag Decoratieschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Decoratieschilder voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar