Decoratieschilder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Decoratieschilder? Lees de functieomschrijving.

Anders dan een normale schilder beschildert de decoratieschilder muren, meubels of andere objecten zodanig dat de beschildering een decoratieve functie heeft. Dit kan alsnog heel ver uiteenlopen: onder decoratieschilderwerk vallen bijvoorbeeld muurschilderingen en het verven van meubels en andere objecten in een bepaalde kunst- of architectuurstijl. Ook houdt het werk vaak renovatie, reiniging en patinering in. Voorbeelden hiervan zijn het werk in oudere gebouwen, waar het interieur gerenoveerd moet worden maar wel zijn oorspronkelijke sfeer moet behouden. Kortom: een decoratieschilder doet ongeveer wat een normale schilder doet, maar beheerst meer technieken en stijlen dan de normale schilder, werkt op meer verschillende soorten plekken en houdt zich meer bezig met alternatieve (oudere) schilderstijlen en kan hier ook mee werken.

Wil je werken als Decoratieschilder?

Werk je al als Decoratieschilder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Decoratieschilder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Decoratieschilder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Decoratieschilder in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Stoffeerder
  • Schilder
  • Glaszetter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Decoratieschilder

Wat verdient een Decoratieschilder?

Een normaal schilder verdient pakweg tussen de 1400 en de 2600 euro per maand. Decoratieschilders hebben vaak meer specifieke kennis, specialismen en kunnen bepaalde dingen meer of beter dan normale schilders. Het is dan ook te verwachten dat het startsalaris van een decoratieschilder iets hoger ligt (1700-1900 euro per maand). Decoratieschilders met specialiteiten kunnen zichzelf zoals dat heet onmisbaar maken, bijvoorbeeld door als enige renovatie van bepaalde stijlen en/of materialen aan te bieden in een bepaalde regio. Hierdoor kan het salaris van een decoratieschilder stijgen richting de 3000. Schilders die bekendheid vergaren met bijvoorbeeld hun wandschilderingen kunnen hun prijzen nog meer verhogen en zo nog meer per maand verdienen, maar hier is niet echt een vinger op te leggen.

Salarisschaal Decoratieschilder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Decoratieschilder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Decoratieschilder

Hoe goed is de toekomst voor de Decoratieschilder? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de decoratieschilder is niet bijzonder gunstig. Vacatures zijn er maar weinig te vinden. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat veel decoratieschilders zelfstandig werken en ook aan klanten komen via hun eigen netwerk. Sommige decoratieschilders doen het werk ook naast een andere baan, bijvoorbeeld als “gewoon” schilder. Er zijn bovendien niet echt noemenswaardige doorgroeimogelijkheden.

Baankans Decoratieschilder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Decoratieschilder worden: Opleidingen tot Decoratieschilder

Hoe word je een Decoratieschilder? 

Hoewel een schilder in principe geen opleiding nodig heeft biedt een opleiding wel een schat aan kennis over kleurencombinaties, materialen en technieken. Voor het beroep van decoratieschilder kan men een mbo-opleiding tot schilder volgen, of een creatieve hbo-opleiding (Hogeschool voor de Kunsten).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Decoratieschilder

Meer opleidingen Decoratieschilder

Weet je nog niet of je Decoratieschilder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Decoratieschilder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Decoratieschilder

Met wie werkt een Decoratieschilder samen? 

Het netwerk van een decoratieschilder zal vooral bestaan uit schilders en/of personeel dat betrokken is bij renovaties en reinigingen (stoffeerder, glaszetter, enzovoorts).


  • Stoffeerder
  • Schilder
  • Glaszetter
Decoratieschilder


Organisaties waar een Decoratieschilder werkzaam is

Waar werkt een Decoratieschilder meestal? 

Er zijn bedrijven die zich specialiseren in decoratieschilderwerk. Dit zullen voornamelijk de werkgevers van decoratieschilders zijn. Het is eveneens een mogelijkheid om als decoratieschilder voor jezelf te beginnen.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Decoratieschilder

Waar kun je het beste werken als Decoratieschilder? Hieronder vindt je de best door de Decoratieschilder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Decoratieschilder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Decoratieschilder:

Welke competenties heeft een een Decoratieschilder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Decoratieschilder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Decoratieschilder nodig? 

Met het beroep van decoratieschilder gaat vaak een creatieve persoonlijkheid samen, de decoratieschilder krijgt vaak vrijheid in de invulling van opdrachten en kan hier op een adequate manier mee omgaan (persoonstype Romanticus). Daarnaast voelt de decoratieschilder goed aan wat de wensen van de klant zijn en is hij betrokken bij het werk (persoonstype Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Decoratieschilder


Loyalist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Decoratieschilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Decoratieschilder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Decoratieschilder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Decoratieschilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Decoratieschilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Decoratieschilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Decoratieschilder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Decoratieschilder iets voor je?

Zou je graag Decoratieschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Decoratieschilder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Decoratieschilder

Brian van Straalen

Decoratie schilders is een mooi schilders vakgebied. Van Straalen Schilderwerken doet ook aan decoratieve schilderwerken. Www.vanstraalen-schilderwerken.nl

Marco

Complimenten voor je mooie site Brian.Ik denk dat je werk even goed is als je website (gaat vaak samen).Ik woon in Groningen,dus helaas.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar