Decoratieschilder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Decoratieschilder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep decoratieschilder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je decoratieschilder wordt.

 

Wat is een Decoratieschilder?

Anders dan een normale schilder beschildert de decoratieschilder muren, meubels of andere objecten zodanig dat de beschildering een decoratieve functie heeft. Dit kan alsnog heel ver uiteenlopen: onder decoratieschilderwerk vallen bijvoorbeeld muurschilderingen en het verven van meubels en andere objecten in een bepaalde kunst- of architectuurstijl. Ook houdt het werk vaak renovatie, reiniging en patinering in. Voorbeelden hiervan zijn het werk in oudere gebouwen, waar het interieur gerenoveerd moet worden maar wel zijn oorspronkelijke sfeer moet behouden. Kortom: een decoratieschilder doet ongeveer wat een normale schilder doet, maar beheerst meer technieken en stijlen dan de normale schilder, werkt op meer verschillende soorten plekken en houdt zich meer bezig met alternatieve (oudere) schilderstijlen en kan hier ook mee werken.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Decoratieschilder?

Werk je al als Decoratieschilder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Decoratieschilder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Decoratieschilder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Decoratieschilder in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Stoffeerder
  • Schilder
  • Glaszetter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Decoratieschilder

Wat verdient een Decoratieschilder?

Een normaal schilder verdient pakweg tussen de 1400 en de 2600 euro per maand. Decoratieschilders hebben vaak meer specifieke kennis, specialismen en kunnen bepaalde dingen meer of beter dan normale schilders. Het is dan ook te verwachten dat het startsalaris van een decoratieschilder iets hoger ligt (1700-1900 euro per maand). Decoratieschilders met specialiteiten kunnen zichzelf zoals dat heet onmisbaar maken, bijvoorbeeld door als enige renovatie van bepaalde stijlen en/of materialen aan te bieden in een bepaalde regio. Hierdoor kan het salaris van een decoratieschilder stijgen richting de 3000. Schilders die bekendheid vergaren met bijvoorbeeld hun wandschilderingen kunnen hun prijzen nog meer verhogen en zo nog meer per maand verdienen, maar hier is niet echt een vinger op te leggen.

Salarisschaal Decoratieschilder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Decoratieschilder

Er zijn geen vacatures Decoratieschilder aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Decoratieschilder in werkt.

Meer weten over de sector waar een Decoratieschilder in werkt

Bekijk werken in Bouw

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Decoratieschilder

Wat zijn de baankansen voor een Decoratieschilder?

Het arbeidsmarktperspectief voor de decoratieschilder is niet bijzonder gunstig. Vacatures zijn er maar weinig te vinden. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat veel decoratieschilders zelfstandig werken en ook aan klanten komen via hun eigen netwerk. Sommige decoratieschilders doen het werk ook naast een andere baan, bijvoorbeeld als “gewoon” schilder. Er zijn bovendien niet echt noemenswaardige doorgroeimogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Decoratieschilder

Het beroep Decoratieschilder is onderdeel van de beroepsfamilie Letter- en decoratieschilders. De kans op werk voor de beroepsfamilie Letter- en decoratieschilders is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Decoratieschilder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Decoratieschilder worden: Opleidingen tot Decoratieschilder

Wil je Decoratieschilder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Decoratieschilder.

Hoe word je een Decoratieschilder? 

Hoewel een schilder in principe geen opleiding nodig heeft biedt een opleiding wel een schat aan kennis over kleurencombinaties, materialen en technieken. Voor het beroep van decoratieschilder kan men een mbo-opleiding tot schilder volgen, of een creatieve hbo-opleiding (Hogeschool voor de Kunsten).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Decoratieschilder

Er zijn geen opleidingen Decoratieschilder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Decoratieschilder in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen tot Decoratieschilder

Als je je wilt omscholen tot Decoratieschilder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Decoratieschilder zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Decoratieschilder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Decoratieschilder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Decoratieschilder

Als je Decoratieschilder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Decoratieschilder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Decoratieschilder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Decoratieschilder?

Competenties en Vaardigheden Decoratieschilder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Decoratieschilder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Decoratieschilder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Decoratieschilder

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit

Persoonlijkheid van een Decoratieschilder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Decoratieschilder. Als Decoratieschilder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Decoratieschilder:


zie volledige beschrijving persoonstype Decoratieschilder

Vakkennis voor een Decoratieschilder

Het is voor een Decoratieschilder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Decoratieschilder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Decoratieschilder


Werkervaring Decoratieschilder

Het is voor een startend Decoratieschilder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Decoratieschilder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Schilder, Stoffeerder, Illustrator .

Iets anders leren?

Is Decoratieschilder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Decoratieschilder

Met wie werkt een Decoratieschilder samen? 

Het netwerk van een decoratieschilder zal vooral bestaan uit schilders en/of personeel dat betrokken is bij renovaties en reinigingen (stoffeerder, glaszetter, enzovoorts).


  • Stoffeerder
  • Schilder
  • Glaszetter
Decoratieschilder


Organisaties waar een Decoratieschilder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Decoratieschilder meestal werkt.

Waar werkt een Decoratieschilder?

Er zijn bedrijven die zich specialiseren in decoratieschilderwerk. Dit zullen voornamelijk de werkgevers van decoratieschilders zijn. Het is eveneens een mogelijkheid om als decoratieschilder voor jezelf te beginnen.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Decoratieschilder

Waar kun je het beste werken als Decoratieschilder? Hieronder vind je de best door de Decoratieschilder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Decoratieschilder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Decoratieschilder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Decoratieschilder.

Welke competenties heeft een Decoratieschilder nodig?

Een Decoratieschilder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Decoratieschilder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Decoratieschilder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Decoratieschilder nodig? 

Met het beroep van decoratieschilder gaat vaak een creatieve persoonlijkheid samen, de decoratieschilder krijgt vaak vrijheid in de invulling van opdrachten en kan hier op een adequate manier mee omgaan (persoonstype Romanticus). Daarnaast voelt de decoratieschilder goed aan wat de wensen van de klant zijn en is hij betrokken bij het werk (persoonstype Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Decoratieschilder


Loyalist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Decoratieschilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Decoratieschilder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Decoratieschilder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Decoratieschilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Decoratieschilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Decoratieschilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Decoratieschilder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Decoratieschilder iets voor je?

Zou je graag Decoratieschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Decoratieschilder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Decoratieschilder

Brian van Straalen

Decoratie schilders is een mooi schilders vakgebied. Van Straalen Schilderwerken doet ook aan decoratieve schilderwerken. Www.vanstraalen-schilderwerken.nl

Marco

Complimenten voor je mooie site Brian.Ik denk dat je werk even goed is als je website (gaat vaak samen).Ik woon in Groningen,dus helaas.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar