Derivatives Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Derivatives Analist? Lees de functieomschrijving.

De derivatives analist handelt in derivatives, goederen die uit zichzelf geen enkele waarde hebben maar deze uit andere, substantiele goederen halen. Derivatives zijn een van de moeilijkste financiele handelsproducten, waardoor een derivatives analist heel veel verstand nodig heeft van de markt en financien. Men gaat subtiel te werk, om derivatives binnen te halen tegen een lage prijs en weer door weten te verkopen enkel op de mogelijke toekomstige waarde van het product of pakket, zoals men in de beruchte heggenfondsen ziet.

Om als derivative analist te kunnen werken is het belangrijk om steeds op de toekomst gericht te zijn, en elke kans die zich aandoet met beide handen vast te pakken. Hiervoor is een sterk financieel instinct nodig, omdat men nooit van tevoren weet of een lening of ander soort investering goed uitwerkt. Men dient heel zeker van de zaak te zijn om klanten ervan te kunnen overtuigen geld te investeren in iets wat in de toekomst hun mogelijk winst op zou kunnen leveren.

De voornaamste taak van een derivatives analist is om goede investeringen te maken met het geld van anderen. Als men te vaak de plank misslaat dan blijft er geen klant meer over. Het kan zijn dat men voor een organisatie werkt dat derivatives verkoopt in diens eigen bedrijven. Dan is het zaak om zoveel mogelijk klanten binnen te halen, om het bedrijf te kunnen onderhouden. Winst of verlies van de klant is dan ondergeschikt aan de markt-positie van het bedrijf. Hierbij kan men de leiding hebben over een team van handelaren.

Waar het op neer komt is dat een derivatives analist goed met cijfers en mensen om kan gaan, en deze kwaliteiten om kan zetten in succesvolle speculaties over de financiele toekomst van fondsen of bedrijven.

Wil je werken als Derivatives Analist?

Werk je al als Derivatives Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Derivatives Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Derivatives Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Derivatives Analist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klant
  • Handelaar
  • Analist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Derivatives Analist

Wat verdient een Derivatives Analist?

Een derivatives analist kan een salaris verwachten dat tussen de 2200 en 3000 euro per maand in ligt. Hierbij kan men, als men voldoende succes in het werk behaald, een flinke bonus verwachten aan het eind van elk jaar. Andere extra's worden vaak ook aangeboden, afhankelijk van het bedrijf waarbij men komt te werken.
 

Salarisschaal Derivatives Analist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Derivatives Analist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Derivatives Analist

Hoe goed is de toekomst voor de Derivatives Analist? 

Een derivatives analist heeft de hoogste kans om een baan te vinden in een stad zoals London of New York, waar de financiele markten het meest zichtbaar en actief zijn. In Nederland zal men het een stuk moeilijker vinden om strikt als derivatives analist aan werk te komen, en zal men eerder een baan vinden als algemeen financieel analist dan specifiek in de derivatives.

Vanuit een positie als derivatives analist kan men doorgroeien tot manager van een groot team handelaren, en uiteindelijk met voldoende succes zelf de baas worden van een investerings-bureau.

Baankans Derivatives Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Derivatives Analist worden: Opleidingen tot Derivatives Analist

Hoe word je een Derivatives Analist? 

Een achtergrond in Accounting is de meest logische eerste stap tot een carriere als derivatives analist. Als men de cijfers eenmaal onder de knie heeft, dient men in de praktijk ervaring op te doen in derivatives en zo een instinct te ontwikkelen voor wat er nodig is. Alleen zo ontwikkelt men alle nodige vaardigheden voor een carriere als derivatives analist.
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Derivatives Analist

Meer opleidingen Derivatives Analist

Weet je nog niet of je Derivatives Analist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Derivatives Analist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Derivatives Analist

Met wie werkt een Derivatives Analist samen? 

De derivatives analist spreekt met klanten, om deals te maken. Daarnaast bepaalt de derivatives analist de strategie van de handelaren en houdt deze toezicht op al hun handelingen. Soms kan het zijn dat men met andere (derivatives) analisten moet overleggen of samenwerken, al kan men ook gewoon op sociale manier met deze collega's over het werk praat.


  • Klant
  • Handelaar
  • Analist
Derivatives Analist


Organisaties waar een Derivatives Analist werkzaam is

Waar werkt een Derivatives Analist meestal? 

De derivatives analist werkt in de snelle wereld van financiele investeringen, en zal dus veel tijd doorbrengen in diens kantoor, met daarbuiten een team handelaren om aan te sturen. Men zal niet veel tijd op de daadwerkelijke handelsvloer doorbrengen, maar daar wel in al het werk op gericht zijn.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Derivatives Analist

Waar kun je het beste werken als Derivatives Analist? Hieronder vindt je de best door de Derivatives Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Derivatives Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Derivatives Analist:

Welke competenties heeft een een Derivatives Analist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Derivatives Analist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Derivatives Analist nodig? 

Een derivatives analist dient snelle beslissingen te kunnen maken, met een oog op de horizon. De markt werkt snel, dus de derivatives analist moet sneller in kunnen schatten wat er gaat gebeuren, ook bij het overtuigen van toekomstige klanten. Winst staat voorop (Succesvolle werker).

Om diens werk goed te kunnen doen heeft men een intieme kennis van de markt nodig, en de derivatives die men probeert te verkopen. Alleen als men alle tekenen goed in de gaten houdt kan men met overtuiging derivatives in- en verkopen (Waarnemer).
 

Bekijk de persoonstypen voor Derivatives Analist


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Derivatives Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Derivatives Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Derivatives Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Derivatives Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Derivatives Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Derivatives Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Derivatives Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Derivatives Analist iets voor je?

Zou je graag Derivatives Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Derivatives Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Derivatives Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar