Diaken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Diaken? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep diaken. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je diaken wordt.

 

Wat is een Diaken?

De Diaken is zowel werkzaam in de Katholieke- als in de Protestantse Kerk. De Diaconie is in protestantse Kerken het college van Diakenen in een plaatselijke kerk. De Diaken is een gekozen lid van de Kerkenraad met als taak het verzorgen van hulp aan noodlijdenden binnen de gemeente. De letterlijke betekenis van Diaconie is danook 'zich dienstbaar opstellen'.Het ambt van Diaken is ingesteld om de noden van de gemeente te ledigen op het gebied van materiële ondersteuning. Kerkleden en anderen die hulpbehoevend zijn worden geholpen. In de Protestantse Kerk wordt dit mogelijk gemaakt doordat de diaconie een bepaald gedeelte van het budget van de Protestantse Kerk krijgt toegewezen. In de Katholieke Kerk wordt de zorg aan hulpbehoevenden niet langer vervuld door de gewijde Diakens maar veelal overgenomen door leken.  De gewijde Diakens zijn in opdracht van de bisschoppen steeds vaker verantwoordelijk voor de viering van de eucharistie en de prediking.Wil je werken als Diaken?

Werk je al als Diaken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Diaken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Diaken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Diaken in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • In het Pastoraat, Parochie en met hulpbehoevenden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Diaken

Wat verdient een Diaken?

Een Diaken verdient via een kerkelijke instelling zo'n € 1000 tot € 2000 bruto per maand. De honoreringsregelingen voor Diakens zijn landelijk vastgesteld maar hebben geen arbeidsovereenkomst naar nederlands Recht. Als basis dienen de interne regelingen voor besturen van kerkelijke instellingen van de kerkelijke instituten.

Salarisschaal Diaken

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Diaken

Er zijn geen vacatures aanwezig.


Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Diaken

Wat is de toekomst van Diaken?

Men kan binnen de Katholieke kerk ook bisschop worden.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Diaken worden: Opleidingen tot Diaken

Wil je Diaken worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Diaken.

Hoe word je een Diaken? 

De diakenopleiding van het bisdom heeft een aantal vernieuwingen ondergaan om de opleiding meer op de praktijk af te stemmen. Korte praktijkervaringen en 'snuffelstages' aan het begin van de opleiding zijn nieuw, om vroegtijdig kennis te maken met de pastorale praktijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Diaken

Er zijn geen opleidingen aanwezig.


Omscholen of doorgroeien tot Diaken

Als je Diaken wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Diaken zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Diaken

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Diaken?

Competenties en Vaardigheden Diaken

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Diaken nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Diaken nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Diaken

Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Diaken

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Diaken. Als Diaken wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Diaken:


zie volledige beschrijving persoonstype Diaken

Vakkennis voor een Diaken

Het is voor een Diaken ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Diaken zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Diaken


Werkervaring Diaken

Het is voor een startend Diaken die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Diaken is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Diaken het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Diaken

Met wie werkt een Diaken samen? 

De Diaken heeft dagelijks te maken met het Pastoraat en de Parochie waarin hij zijn werk doet. Als Diaken zet men zich zo goed mogelijk in voor de noden van hulpbehoevenden binnen de gelovige gemeente.


  • In het Pastoraat, Parochie en met hulpbehoevenden
Diaken


Organisaties waar een Diaken werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Diaken meestal werkt.

Waar werkt een Diaken?

De Diaken is werkzaam in de parochie als hulpverlener voor maatschappelijke noden. Een non-profit organisatie in dienst van de kerkelijke parochie.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Diaken

Waar kun je het beste werken als Diaken? Hieronder vind je de best door de Diaken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Diaken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Diaken:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Diaken.

Welke competenties heeft een Diaken nodig?

Een Diaken heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Diaken

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Diaken passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Diaken nodig? 

De Diaken is een Gever die een luisterend oor biedt aan hulpbehoevenden maar ze ook op praktische wijze met raad en daad bijstaat en hiermee een Succesvolle werker is met een bijzondere roeping.

Bekijk de persoonstypen voor Diaken


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Diaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Diaken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Diaken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Diaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Diaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Diaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Diaken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Diaken iets voor je?

Zou je graag Diaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Diaken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Diaken

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar