Diaken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Diaken? Lees de functieomschrijving.

De Diaken is zowel werkzaam in de Katholieke- als in de Protestantse Kerk. De Diaconie is in protestantse Kerken het college van Diakenen in een plaatselijke kerk. De Diaken is een gekozen lid van de Kerkenraad met als taak het verzorgen van hulp aan noodlijdenden binnen de gemeente. De letterlijke betekenis van Diaconie is danook 'zich dienstbaar opstellen'.Het ambt van Diaken is ingesteld om de noden van de gemeente te ledigen op het gebied van materiële ondersteuning. Kerkleden en anderen die hulpbehoevend zijn worden geholpen. In de Protestantse Kerk wordt dit mogelijk gemaakt doordat de diaconie een bepaald gedeelte van het budget van de Protestantse Kerk krijgt toegewezen. In de Katholieke Kerk wordt de zorg aan hulpbehoevenden niet langer vervuld door de gewijde Diakens maar veelal overgenomen door leken.  De gewijde Diakens zijn in opdracht van de bisschoppen steeds vaker verantwoordelijk voor de viering van de eucharistie en de prediking.

Wil je werken als Diaken?

Werk je al als Diaken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Diaken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Diaken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Diaken in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • In het Pastoraat, Parochie en met hulpbehoevenden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Diaken

Wat verdient een Diaken?

Een Diaken verdient via een kerkelijke instelling zo'n € 1000 tot € 2000 bruto per maand. De honoreringsregelingen voor Diakens zijn landelijk vastgesteld maar hebben geen arbeidsovereenkomst naar nederlands Recht. Als basis dienen de interne regelingen voor besturen van kerkelijke instellingen van de kerkelijke instituten.

Salarisschaal Diaken

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Diaken

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Diaken

Hoe goed is de toekomst voor de Diaken? 

Men kan binnen de Katholieke kerk ook bisschop worden.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Diaken worden: Opleidingen tot Diaken

Hoe word je een Diaken? 

De diakenopleiding van het bisdom heeft een aantal vernieuwingen ondergaan om de opleiding meer op de praktijk af te stemmen. Korte praktijkervaringen en 'snuffelstages' aan het begin van de opleiding zijn nieuw, om vroegtijdig kennis te maken met de pastorale praktijk.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Diaken

Meer opleidingen Diaken

Weet je nog niet of je Diaken wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Diaken of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Diaken

Met wie werkt een Diaken samen? 

De Diaken heeft dagelijks te maken met het Pastoraat en de Parochie waarin hij zijn werk doet. Als Diaken zet men zich zo goed mogelijk in voor de noden van hulpbehoevenden binnen de gelovige gemeente.


  • In het Pastoraat, Parochie en met hulpbehoevenden
Diaken


Organisaties waar een Diaken werkzaam is

Waar werkt een Diaken meestal? 

De Diaken is werkzaam in de parochie als hulpverlener voor maatschappelijke noden. Een non-profit organisatie in dienst van de kerkelijke parochie.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Diaken

Waar kun je het beste werken als Diaken? Hieronder vindt je de best door de Diaken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Diaken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Diaken:

Welke competenties heeft een een Diaken nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Diaken

Wat voor persoonlijkheid heb je als Diaken nodig? 

De Diaken is een Gever die een luisterend oor biedt aan hulpbehoevenden maar ze ook op praktische wijze met raad en daad bijstaat en hiermee een Succesvolle werker is met een bijzondere roeping.

Bekijk de persoonstypen voor Diaken


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Diaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Diaken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Diaken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Diaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Diaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Diaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Diaken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Diaken iets voor je?

Zou je graag Diaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Diaken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Diaken

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar