Opleidingen Dierengedragstherapeut

Zou je graag Dierengedragstherapeut willen worden? Of ben je al Dierengedragstherapeut en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Dierengedragstherapeut, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De opleiding Gedragstherapie kan onder andere worden gevolgd op het gebied van honden, katten of paarden. Dat zijn de belangrijkste stromingen. Het zijn volwaardige HBO opleidingen die dan ook al gauw drie jaar duren. Vaak is het mogelijk een tweede diersoort verkort te volgen omdat de basis hetzelfde is.

Tijdens de studie komen zeer diverse onderwerpen aan bod. Meestal is er een basis in ethologie en het werken met klanten die steeds hetzelfde blijft. Daarnaast is er een gedragsgerelateerd deel wat soms in meer of mindere mate voor verschillende dieren overeen kan komen. Te denken valt aan onderwerpen die te maken hebben met hoe dieren leren, herkenning van probleemgedrag en de verschillende therapieën die gebruikt kunnen worden om problemen op te lossen.

Vanzelfsprekend kent de opleiding ook een praktijkdeel en zullen er stages gelopen moeten worden.