Directeur Basisschool Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Directeur Basisschool worden: Opleidingen tot Directeur Basisschool

Wil je Directeur Basisschool worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Directeur Basisschool, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Directeur Basisschool.

Hoe word je een Directeur Basisschool? 

Deze Directeur primair onderwijs heeft allereerst een lesbevoegdheid (PABO)

Dan is er aan nascholing een Masteropleiding Integraal Leiderschap voor Schoolleiders, die opleidt tot Onderwijskundig Teamleider.

De 1 best beoordeelde opleidingen Directeur Basisschool

bijgewerkt op 06-12-2021

Media training voor directeuren basisscholen
DE MEDIATRAINING: BENT U NIEUWS OF MAAKT U HET? Het kan ook uw school zo maar gebeuren; een (gewelds)incident met een leerling, een uit de hand gelopen schoolkamp, een matig …
Media training voor directeuren basisscholen

Is het verstandig om Directeur Basisschool te worden?

Voordat je aan een opleiding Directeur Basisschool begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Directeur Basisschool worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Directeur Basisschool?

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk. Het aantal functies in het primair onderwijs neemt toe. Doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de onderwijsinstelling waar de Directeur werkt. Wanneer deze erg klein is, zijn er intern weinig mogelijkheden maar kan hij uitkijken naar een leidinggevende functie elders, op een ander niveau met bijvoorbeeld enkel beleidsgerichte taken en geen lesuren meer.

De actuele kans op werk voor een Directeur Basisschool

Het beroep Directeur Basisschool is onderdeel van de beroepsfamilie Managers basis- en speciaalonderwijs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers basis- en speciaalonderwijs is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

25

Baankans Directeur Basisschool

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Directeur Basisschool

Als je je wilt omscholen tot Directeur Basisschool is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Directeur Basisschool door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Directeur Basisschool zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Directeur Basisschool

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Directeur Basisschool dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Directeur Basisschool

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Directeur Basisschool

Als je Directeur Basisschool wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Basisschool zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Basisschool

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Basisschool?

Competenties en Vaardigheden Directeur Basisschool

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Directeur Basisschool nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Directeur Basisschool nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Basisschool

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur Basisschool

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Basisschool. Als Directeur Basisschool wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Basisschool:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Basisschool

Vakkennis voor een Directeur Basisschool

Het is voor een Directeur Basisschool ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Directeur Basisschool zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Directeur Basisschool


Werkervaring Directeur Basisschool

Het is voor een startend Directeur Basisschool die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Basisschool is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Directeur Basisschool, maar iets anders?

Is een opleiding Directeur Basisschool het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Directeur Basisschool te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Directeur Basisschool te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Directeur Basisschool te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Directeur Basisschool te worden?

Zou je graag Directeur Basisschool willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Directeur Basisschool voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar