Directeur Beleggingen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Beleggingen? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur beleggingen. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur beleggingen wordt.

 

Wat is een Directeur Beleggingen?

 

De directeur Beleggingen leidt de Beleggingen afdeling in een bedrijf. De directeur Beleggingen is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. De directeur Beleggingen heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Beleggingen de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Beleggingen hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Beleggingen is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Beleggingenafdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Beleggingen goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Beleggingen om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Beleggingen bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Beleggingen dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Beleggingen om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Beleggingen afdeling niet goed functioneert. De directeur Beleggingen wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Beleggingen verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Beleggingen moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Beleggingen zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Beleggingen neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Beleggingen. Tot slot overlegt de directeur Beleggingen veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Beleggingen bij hoort. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Directeur Beleggingen?

Werk je al als Directeur Beleggingen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Beleggingen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Beleggingen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Beleggingen in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Beleggingen

Wat verdient een Directeur Beleggingen?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Beleggingen onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Beleggingen tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Beleggingen

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Directeur Beleggingen

Er zijn geen vacatures Directeur Beleggingen aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Directeur Beleggingen in werkt.

Meer weten over de sector waar een Directeur Beleggingen in werkt

Bekijk werken in Marketing & Communicatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Beleggingen

Wat zijn de baankansen voor een Directeur Beleggingen?

 

De directeur Beleggingen moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Beleggingen dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Beleggingen al de hoogste functie is binnen de Beleggingen. Wel zou het kunnen dat de directeur Beleggingen begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Beleggingen zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

De actuele kans op werk voor een Directeur Beleggingen

Het beroep Directeur Beleggingen is onderdeel van de beroepsfamilie Financieel managers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Financieel managers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Directeur Beleggingen

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Directeur Beleggingen worden: Opleidingen tot Directeur Beleggingen

Wil je Directeur Beleggingen worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Beleggingen.

Hoe word je een Directeur Beleggingen? 

 

De directeur Beleggingen heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Beleggingen dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Beleggingen verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Beleggingen. Het is van belang dat de directeur Beleggingen een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Beleggingen een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Directeur Beleggingen

Er zijn geen opleidingen Directeur Beleggingen aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Directeur Beleggingen in werkt

Bekijk alle opleidingen Marketing & Communicatie

Omscholen tot Directeur Beleggingen

Als je je wilt omscholen tot Directeur Beleggingen is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Directeur Beleggingen zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Directeur Beleggingen dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Directeur Beleggingen

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Directeur Beleggingen

Als je Directeur Beleggingen wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Beleggingen zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Beleggingen

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Beleggingen?

Competenties en Vaardigheden Directeur Beleggingen

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur Beleggingen nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur Beleggingen nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Beleggingen

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur Beleggingen

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Beleggingen. Als Directeur Beleggingen wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Beleggingen:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Beleggingen

Vakkennis voor een Directeur Beleggingen

Het is voor een Directeur Beleggingen ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur Beleggingen zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur Beleggingen


Werkervaring Directeur Beleggingen

Het is voor een startend Directeur Beleggingen die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Beleggingen is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur personeelszaken .

Iets anders leren?

Is Directeur Beleggingen het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur Beleggingen

Met wie werkt een Directeur Beleggingen samen? 

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Beleggingen deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Beleggingen verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Beleggingen de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Beleggingen contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Beleggingen aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Beleggingen een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Beleggingen regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Beleggingen


Organisaties waar een Directeur Beleggingen werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Beleggingen meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Beleggingen?

 

De directeur Beleggingen zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf vaak is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Beleggingen

Waar kun je het beste werken als Directeur Beleggingen? Hieronder vind je de best door de Directeur Beleggingen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Beleggingen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Beleggingen:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Beleggingen.

Welke competenties heeft een Directeur Beleggingen nodig?

Een Directeur Beleggingen heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Beleggingen

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Beleggingen passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Beleggingen nodig? 

 

 

De directeur Beleggingen dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Beleggingen veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Beleggingen moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Beleggingen een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Beleggingen. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Beleggingen


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Beleggingen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Beleggingen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Beleggingen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Beleggingen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Beleggingen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Beleggingen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Beleggingen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Beleggingen iets voor je?

Zou je graag Directeur Beleggingen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Beleggingen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Beleggingen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar