Directeur Beleid Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Beleid? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur beleid. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur beleid wordt.

 

Wat is een Directeur Beleid?

 

 

De directeur Beleid  leidt de Beleid  afdeling in een bedrijf. De directeur Beleid  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Beleid binnen het bedrijf.  De directeur Beleid  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Beleid  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Beleid  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Beleid  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Beleid  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Beleid  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Beleid  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Beleid  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Beleid  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Beleid  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Beleid  afdeling niet goed functioneert. De directeur Beleid  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Beleid  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Beleid  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Beleid  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Beleid  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Beleid . Tot slot overlegt de directeur Beleid  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Beleid  bij hoort.

 

Past het beroep Directeur Beleid bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Directeur Beleid

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Baas Beleid, Hoofd Beleid, Leider Beleid

Wil je werken als Directeur Beleid?

Werk je al als Directeur Beleid en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Beleid worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Beleid, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Beleid in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Beleid

Wat verdient een Directeur Beleid?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Beleid  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Beleid  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Beleid

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Directeur Beleid

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Beleid? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Beleid. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur Beleid vacatures

Vacature Capaciteitsmanager / Teamleider Beleidsadvies
RET
De RET staat nooit stil. Toch vragen onze rails, elektriciteitsleidingen, tunnels en alle andere onderdelen van onze uitgebreide infrastructuur regelmatig om onderhoud of vervanging en daarvoor moeten soms gedeelten buiten …
Vacature Capaciteitsmanager / Teamleider Beleidsadvies
RET
Functieomschrijving De RET staat nooit stil. Toch vragen onze rails, elektriciteitsleidingen, tunnels en alle andere onderdelen van onze uitgebreide infrastructuur regelmatig om onderhoud of vervanging en daarvoor moeten soms gedeelten …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Beleid

Wat zijn de baankansen voor een Directeur Beleid?

 

De directeur Beleid  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Beleid  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Beleid  al de hoogste functie is binnen de Beleid . Wel zou het kunnen dat de directeur Beleid  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Beleid  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

De actuele kans op werk voor een Directeur Beleid

De kans op werk voor het beroep Directeur Beleid is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Directeur Beleid

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Directeur Beleid worden: Opleidingen tot Directeur Beleid

Wil je Directeur Beleid worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Beleid.

Hoe word je een Directeur Beleid? 

 

De directeur Beleid  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Beleid. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Beleid  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Beleid  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Beleid . Het is van belang dat de directeur Beleid  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Beleid  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Directeur Beleid

(W)OR voor beginnende OR-leden (WOR)
In één dag een goede basis leggen voor uw OR-werk! U bent nieuw in de ondernemingsraad. Een hele uitdaging, maar er komt ook heel wat op u af. U moet ineens …
(W)OR voor beginnende OR-leden (WOR)
Aan de slag in de PVT
U bent nieuw in de personeelsvertegenwoordiging. Een hele uitdaging, maar er komt ook heel wat op u af. U moet ineens van alles kennen en kunnen: weten wat er in …
Aan de slag in de PVT
Professional Master Overheidsmanagement - Dag
Je werkt op strategisch niveau in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je bent bijvoorbeeld directeur, programmamanager of beleidsmaker in de publieke sector en je hebt minimaal 5 jaar ervaring in je functie. …
Professional Master Overheidsmanagement - Dag
Cijfers bijten niet over jaarrekening lezen, management accounting en financieel management
Cijfers bijten niet door Ronald van Tol Voor veel ondernemers, directeuren, commissarissen en adviseurs is een jaarrekening een te specialistisch rapport om te gebruiken voor besturen, beoordelen en analyseren. Met …
Cijfers bijten niet over jaarrekening lezen, management accounting en financieel management
HR leadership
LEIDERSCHAP: DE MOTOR VAN UW ORGANISATIE Leiderschap is een must. Het is dé succesfactor van goede organisaties en de motor van duurzaam succes. De rol die HR hierbij speelt is …
HR leadership

Omscholen tot Directeur Beleid

Als je je wilt omscholen tot Directeur Beleid is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Directeur Beleid zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Directeur Beleid dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Directeur Beleid

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Directeur Beleid

Als je Directeur Beleid wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Beleid zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Beleid

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Beleid?

Competenties en Vaardigheden Directeur Beleid

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur Beleid nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur Beleid nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Beleid

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur Beleid

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Beleid. Als Directeur Beleid wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Beleid:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Beleid

Vakkennis voor een Directeur Beleid

Het is voor een Directeur Beleid ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur Beleid zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur Beleid


Werkervaring Directeur Beleid

Het is voor een startend Directeur Beleid die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Beleid is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur verkoop, Directeur Communicatie .

Iets anders leren?

Is Directeur Beleid het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur Beleid

Met wie werkt een Directeur Beleid samen? 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Beleid  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Beleid  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Beleid  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Beleid  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Beleid  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Beleid  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Beleid  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar.

 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Beleid


Organisaties waar een Directeur Beleid werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Beleid meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Beleid?

 

De Directeur Beleid kan zowel werkzaam zijn voor profit als ook voor non profit organisaties.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Beleid

Waar kun je het beste werken als Directeur Beleid? Hieronder vind je de best door de Directeur Beleid beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Beleid.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Beleid:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Beleid.

Welke competenties heeft een Directeur Beleid nodig?

Een Directeur Beleid heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Beleid

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Beleid passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Beleid nodig? 

 

De directeur Beleid  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Beleid  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Beleid  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Beleid  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Beleid . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Beleid


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Beleid

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Beleid

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Beleid

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Beleid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Beleid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Beleid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Beleid. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Beleid iets voor je?

Zou je graag Directeur Beleid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Beleid bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Beleid

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar