Directeur Brede Scholengemeenschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Brede Scholengemeenschap? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur brede scholengemeenschap. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur brede scholengemeenschap wordt.

 

Wat is een Directeur Brede Scholengemeenschap?

De Directeur/éénhoofdige centrale directie staat aan het hoofd van een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs, waarop meerdere onderwijssoorten worden aangeboden. Zijn taken en bevoegdheden zijn door het schoolbestuur vastgelegd in een directiestatuut of bestuursregelement  De Directeur is de hoogste leidinggevende van zijn instelling en een all-round manager. Hij ontwikkelt strategische doelen in onderwijsbeleid en adviseert het bestuur over het vastleggen van strategische doelstellingen, waarvan de uitvoering weer bij de Directeur ligt. Hij gaat over besluitname in beleidskwesties.

Het bestuur heeft slechts richtinggevende en controlerende functies. De Directeur geeft leiding aan onderwijs(ondersteunende)processen, gaat over de bedrijfsvoering van de instelling, coördineert de dagelijkse gang van zaken, profileert en vertegenwoordigt de school en geeft leiding aan middenmanagement - sectordirecteuren, locatiedirecteuren -  en ander  personeel. In de praktijk betekent dit dat onder andere het vertalen van beleid naar onderwijsprogrammering, het opstellen van (meer)jarenplannen en het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk tot zijn taken behoren, evenals personeelsbeleid en financiën. In overleg met externen als politici vertegenwoordigt hij de school en verdedigt het schoolbelang.

 

(FUWA-VO)Wil je werken als Directeur Brede Scholengemeenschap?

Werk je al als Directeur Brede Scholengemeenschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Brede Scholengemeenschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Brede Scholengemeenschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Afdelingsdirecteur
  • Sectordirecteur/locatiedirecteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4505 tot €6306

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Brede Scholengemeenschap

Wat verdient een Directeur Brede Scholengemeenschap?

De Directeur Brede Scholengemeenschap zit in schaal 15, wat een bruto maandsalaris van tussen de €4505 en €6306 betekent. Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden. Naast een bruto maandloon worden ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Salarisschaal Directeur Brede Scholengemeenschap

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur Brede Scholengemeenschap

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Brede Scholengemeenschap? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Brede Scholengemeenschap. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur Brede Scholengemeenschap vacatures

Vacature Schooldirecteur - 40 uur per week
Horizon
Heb jij passie voor het onderwijs en durf je daarvoor buiten de lijntjes te kleuren? Ben je een visionair die een team kan inspireren en een mentor die richting geeft? …
Vacature Schooldirecteur - 40 uur per week
Horizon
Heb jij passie voor het onderwijs en durf je daarvoor buiten de lijntjes te kleuren? Ben je een visionair die een team kan inspireren en een mentor die richting geeft? …
Vacature Adjunct-schooldirecteur
Stichting ROC Mondriaan
Stichting ROC Mondriaan zoekt een Adjunct-schooldirecteur te HBO geplaatst op 23-07-2020 Adjunct-schooldirecteur (20SP011) Uren per week: 37 Locatie: Den Haag Vacaturenummer: 20SP011 Zorg jij dat de Mondriaan van morgen goed …
Vacature Directeur Van Heemstraschool
B&T
Wij gaan voor onderwijs dat ieder kind de ruimte geeft om op ontdekkingstocht te gaan.De Van Heemstraschool, een protestants-christelijke daltonschool in Hattem en een van de scholen binnen Stichting …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Brede Scholengemeenschap

Wat is de toekomst van Directeur Brede Scholengemeenschap?

Voordat de Directeur die functie bekleedde was hij docent. Voor docenten is de arbeidsmarkt gunstig, dus iemand met leidinggevende ambities komt in ieder geval makkelijk binnen. In 2009 was sprake van een overschot aan directiefuncties. Een Directeur Brede Scholengemeenschap kan zijn bevoegdheden rond het maken van beleid uitbreiden en zo doorgroeien naar een hogere schaal. Hij zou eventueel verder door kunnen de managementladder op, of overstappen naar bredere scholen, waarmee zijn takenpakket gevarieeerder en zijn invloed op beleid groter wordt.

Baankans Directeur Brede Scholengemeenschap

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur Brede Scholengemeenschap worden: Opleidingen tot Directeur Brede Scholengemeenschap

Wil je Directeur Brede Scholengemeenschap worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Brede Scholengemeenschap.

Hoe word je een Directeur Brede Scholengemeenschap? 

Zoals voor de meeste directiefuncties in het voortgezet onderwijs geldt, is academisch niveau vrijwel altijd vereist. De Directeur Brede Scholengemeenschap heeft dus een WO opleiding gedaan en daarna(ast) een eerstegraads lesbevoegdheid gehaald. (Management)ervaring in het onderwijs is meestal ook een vereiste.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Directeur Brede Scholengemeenschap

Pedagogiek
Verdiep je in opvoedmethoden en draag bij aan het welzijn van jeugdigen. Pedagogiek houdt zich bezig met de opvoeding van kinderen en jongeren. In de cursus Pedagogiek komen sleutelbegrippen aan …
Pedagogiek
Pedagogiek
Pedagogiek, oftewel opvoedkunde, kom je overal tegen. Op elke plaats waar je te maken krijgt met kinderen en jong volwassenen is een deel pedagogiek van toepassing. Zo wordt kennis en …
Pedagogiek
Pedagogisch coach
Uitgebreid Waarom kiezen voor deze scholing? Praktijkgericht Branche erkende opleiding; FCB-geaccrediteerd Positieve deelnemerservaringen Voldoet aan de wet IKK Een inhoudelijke goede cursus door de samenwerking tussen de Hanzehogeschool, Tinten Training …
Pedagogisch coach
Pedagogiek (Inleiding)
Wil jij ouders ondersteunen in de opvoeding? Coach worden van kinderdagverblijven? Kinderen helpen hun sociale, creatieve en motorische vaardigheden te ontwikkelen? In deze inleidende Wil jij ouders ondersteunen in de …
Pedagogiek (Inleiding)
Pedagogisch Educatief Professional
Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Inhoud opleiding In de Ad PEP-opleiding staat de ontwikkeling van het …
Pedagogisch Educatief Professional

Omscholen of doorgroeien tot Directeur Brede Scholengemeenschap

Als je Directeur Brede Scholengemeenschap wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Brede Scholengemeenschap zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Brede Scholengemeenschap

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Brede Scholengemeenschap?

Competenties en Vaardigheden Directeur Brede Scholengemeenschap

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur Brede Scholengemeenschap nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur Brede Scholengemeenschap nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Brede Scholengemeenschap

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Directeur Brede Scholengemeenschap

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap. Als Directeur Brede Scholengemeenschap wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Brede Scholengemeenschap:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Brede Scholengemeenschap

Vakkennis voor een Directeur Brede Scholengemeenschap

Het is voor een Directeur Brede Scholengemeenschap ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur Brede Scholengemeenschap zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur Brede Scholengemeenschap

Pedagogiek / Opvoedkunde E-Learning
Leer meer over de omgang met jonge kinderen in de cursus Pedagogiek / OpvoedkundeBen je net vader of moeder geworden of heb je in je werk te maken met jonge …
Pedagogiek / Opvoedkunde E-Learning
MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4)
Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker houdt je je bezig met het verzorgen, opvoeden, begeleiden en helpen van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Hierin krijg je te maken met ontwikkelingsachterstanden …
MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4)
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Een Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werkt binnen een (integraal) kindercentrum, waar diensten zoals kinderopvang, buitenschoolse opvang en/of peuterspeelzaalwerk worden aangeboden. Je creëert een veilige, vertrouwde omgeving voor de opvoeding en ontwikkeling …
MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3)
Onbeperkt leren: Voortgezet onderwijs abonnement
🗂 100 online cursussen | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: per jaar | 🎯Vakgebieden: Didactiek, Digitale veiligheid, Communicatie, Management, Pedagogiek, Leervormen Cursuspakket Voortgezet Onderwijs Als docent jezelf efficiënt bijscholen …
Onbeperkt leren: Voortgezet onderwijs abonnement
Onbeperkt leren: basisonderwijs abonnement
🗂 100 online cursussen | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: per jaar | 🎯Vakgebieden: 21st Century Skills, Didactiek, Digitale vaardigheden, Pedagogiek, Leervormen Cursuspakket Primair Onderwijs Op een laagdrempelige manier …
Onbeperkt leren: basisonderwijs abonnement

Werkervaring Directeur Brede Scholengemeenschap

Het is voor een startend Directeur Brede Scholengemeenschap die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Brede Scholengemeenschap is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Locatiedirecteur, Sectordirecteur/locatiedirecteur, Directeur Categoraal Onderwijs .

Iets anders leren?

Is Directeur Brede Scholengemeenschap het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur Brede Scholengemeenschap

Met wie werkt een Directeur Brede Scholengemeenschap samen? 

De Directeur voert overleg met het bestuur over beleidskwesties, met externen (politici, medewerkers andere onderwijsinstellingen) over financiën of onderwijsontwikkelingen en geeft leiding aan sector- of locatiedirecteuren, docenten en onderwijsondersteunend personeel.


  • Leraar
  • Afdelingsdirecteur
  • Sectordirecteur/locatiedirecteur
Directeur Brede Scholengemeenschap


Organisaties waar een Directeur Brede Scholengemeenschap werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Brede Scholengemeenschap meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Brede Scholengemeenschap?

De Directeur Brede Scholengemeenschap werkt op een instelling voor voortgezet onderwijs.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Brede Scholengemeenschap

Waar kun je het beste werken als Directeur Brede Scholengemeenschap? Hieronder vind je de best door de Directeur Brede Scholengemeenschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Brede Scholengemeenschap:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Brede Scholengemeenschap.

Welke competenties heeft een Directeur Brede Scholengemeenschap nodig?

Een Directeur Brede Scholengemeenschap heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Brede Scholengemeenschap

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Brede Scholengemeenschap passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Brede Scholengemeenschap nodig? 

De Directeur Brede Scholengemeenschap is leider in hart en nieren. Hij heeft een natuurlijk overwicht en hij streeft ernaar alle touwtjes in handen te hebben en te houden (Baas). Hij is idealistisch, streeft naar vooruitgang, is kritisch en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij werkt gestructureerd en georganiseerd en stelt hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Brede Scholengemeenschap


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Brede Scholengemeenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Brede Scholengemeenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Brede Scholengemeenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Brede Scholengemeenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Brede Scholengemeenschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap iets voor je?

Zou je graag Directeur Brede Scholengemeenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Brede Scholengemeenschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Brede Scholengemeenschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar