Directeur Brede Scholengemeenschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Brede Scholengemeenschap? Lees de functieomschrijving.

De Directeur/éénhoofdige centrale directie staat aan het hoofd van een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs, waarop meerdere onderwijssoorten worden aangeboden. Zijn taken en bevoegdheden zijn door het schoolbestuur vastgelegd in een directiestatuut of bestuursregelement  De Directeur is de hoogste leidinggevende van zijn instelling en een all-round manager. Hij ontwikkelt strategische doelen in onderwijsbeleid en adviseert het bestuur over het vastleggen van strategische doelstellingen, waarvan de uitvoering weer bij de Directeur ligt. Hij gaat over besluitname in beleidskwesties.

Het bestuur heeft slechts richtinggevende en controlerende functies. De Directeur geeft leiding aan onderwijs(ondersteunende)processen, gaat over de bedrijfsvoering van de instelling, coördineert de dagelijkse gang van zaken, profileert en vertegenwoordigt de school en geeft leiding aan middenmanagement - sectordirecteuren, locatiedirecteuren -  en ander  personeel. In de praktijk betekent dit dat onder andere het vertalen van beleid naar onderwijsprogrammering, het opstellen van (meer)jarenplannen en het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk tot zijn taken behoren, evenals personeelsbeleid en financiën. In overleg met externen als politici vertegenwoordigt hij de school en verdedigt het schoolbelang.

 

(FUWA-VO)

Wil je werken als Directeur Brede Scholengemeenschap?

Werk je al als Directeur Brede Scholengemeenschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Brede Scholengemeenschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Brede Scholengemeenschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Afdelingsdirecteur
  • Sectordirecteur/locatiedirecteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4505 tot €6306

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Brede Scholengemeenschap

Wat verdient een Directeur Brede Scholengemeenschap?

De Directeur Brede Scholengemeenschap zit in schaal 15, wat een bruto maandsalaris van tussen de €4505 en €6306 betekent. Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden. Naast een bruto maandloon worden ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Salarisschaal Directeur Brede Scholengemeenschap

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur Brede Scholengemeenschap

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Brede Scholengemeenschap

Hoe goed is de toekomst voor de Directeur Brede Scholengemeenschap? 

Voordat de Directeur die functie bekleedde was hij docent. Voor docenten is de arbeidsmarkt gunstig, dus iemand met leidinggevende ambities komt in ieder geval makkelijk binnen. In 2009 was sprake van een overschot aan directiefuncties. Een Directeur Brede Scholengemeenschap kan zijn bevoegdheden rond het maken van beleid uitbreiden en zo doorgroeien naar een hogere schaal. Hij zou eventueel verder door kunnen de managementladder op, of overstappen naar bredere scholen, waarmee zijn takenpakket gevarieeerder en zijn invloed op beleid groter wordt.

Baankans Directeur Brede Scholengemeenschap

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Brede Scholengemeenschap worden: Opleidingen tot Directeur Brede Scholengemeenschap

Hoe word je een Directeur Brede Scholengemeenschap? 

Zoals voor de meeste directiefuncties in het voortgezet onderwijs geldt, is academisch niveau vrijwel altijd vereist. De Directeur Brede Scholengemeenschap heeft dus een WO opleiding gedaan en daarna(ast) een eerstegraads lesbevoegdheid gehaald. (Management)ervaring in het onderwijs is meestal ook een vereiste.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Brede Scholengemeenschap

Meer opleidingen Directeur Brede Scholengemeenschap

Weet je nog niet of je Directeur Brede Scholengemeenschap wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Brede Scholengemeenschap of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur Brede Scholengemeenschap

Met wie werkt een Directeur Brede Scholengemeenschap samen? 

De Directeur voert overleg met het bestuur over beleidskwesties, met externen (politici, medewerkers andere onderwijsinstellingen) over financiën of onderwijsontwikkelingen en geeft leiding aan sector- of locatiedirecteuren, docenten en onderwijsondersteunend personeel.


  • Leraar
  • Afdelingsdirecteur
  • Sectordirecteur/locatiedirecteur
Directeur Brede Scholengemeenschap


Organisaties waar een Directeur Brede Scholengemeenschap werkzaam is

Waar werkt een Directeur Brede Scholengemeenschap meestal? 

De Directeur Brede Scholengemeenschap werkt op een instelling voor voortgezet onderwijs.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Brede Scholengemeenschap

Waar kun je het beste werken als Directeur Brede Scholengemeenschap? Hieronder vindt je de best door de Directeur Brede Scholengemeenschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Brede Scholengemeenschap:

Welke competenties heeft een een Directeur Brede Scholengemeenschap nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Directeur Brede Scholengemeenschap

Wat voor persoonlijkheid heb je als Directeur Brede Scholengemeenschap nodig? 

De Directeur Brede Scholengemeenschap is leider in hart en nieren. Hij heeft een natuurlijk overwicht en hij streeft ernaar alle touwtjes in handen te hebben en te houden (Baas). Hij is idealistisch, streeft naar vooruitgang, is kritisch en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij werkt gestructureerd en georganiseerd en stelt hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Brede Scholengemeenschap


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Brede Scholengemeenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Brede Scholengemeenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Brede Scholengemeenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Brede Scholengemeenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Brede Scholengemeenschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap iets voor je?

Zou je graag Directeur Brede Scholengemeenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Brede Scholengemeenschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Brede Scholengemeenschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar