Directeur Business Development Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Business Development? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur business development. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur business development wordt.

 

Wat is een Directeur Business Development?

 

De directeur Business development leidt de Business development afdeling in een bedrijf. De directeur Business development is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. De directeur Business development heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Business development de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Business development hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Business development is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Business developmentafdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Business development goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Business development om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Business development bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Business development dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Business development om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Business development afdeling niet goed functioneert. De directeur Business development wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Business development verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Business development moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Business development zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Business development neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Business development. Tot slot overlegt de directeur Business development veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Business development bij hoort.

 

Past het beroep Directeur Business Development bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Directeur Business Development

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Baas Business development, Hoofd Business development, Leider Business development

Wil je werken als Directeur Business Development?

Werk je al als Directeur Business Development en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Business Development worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Business Development, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Business Development in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Business Development

Wat verdient een Directeur Business Development?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Business development onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Business development tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Business Development

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Directeur Business Development

Er zijn geen vacatures Directeur Business Development aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Directeur Business Development in werkt.

Meer weten over de sector waar een Directeur Business Development in werkt

Bekijk werken in Marketing & Communicatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Business Development

Wat zijn de baankansen voor een Directeur Business Development?

 

De directeur Business development moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Business development dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Business development al de hoogste functie is binnen de Business development. Wel zou het kunnen dat de directeur Business development begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Business development zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

De actuele kans op werk voor een Directeur Business Development

Het beroep Directeur Business Development is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Directeur Business Development

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Directeur Business Development worden: Opleidingen tot Directeur Business Development

Wil je Directeur Business Development worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Business Development.

Hoe word je een Directeur Business Development? 

 

De directeur Business development heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Business development dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Business development verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Business development. Het is van belang dat de directeur Business development een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Business development een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Directeur Business Development

Er zijn geen opleidingen Directeur Business Development aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Directeur Business Development in werkt

Bekijk alle opleidingen Marketing & Communicatie

Omscholen tot Directeur Business Development

Als je je wilt omscholen tot Directeur Business Development is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Directeur Business Development zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Directeur Business Development dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Directeur Business Development

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Directeur Business Development

Als je Directeur Business Development wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Business Development zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Business Development

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Business Development?

Competenties en Vaardigheden Directeur Business Development

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur Business Development nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur Business Development nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Business Development

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur Business Development

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Business Development. Als Directeur Business Development wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Business Development:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Business Development

Vakkennis voor een Directeur Business Development

Het is voor een Directeur Business Development ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur Business Development zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur Business Development


Werkervaring Directeur Business Development

Het is voor een startend Directeur Business Development die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Business Development is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur personeelszaken .

Iets anders leren?

Is Directeur Business Development het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Directeur Business Development

Je kunt als Directeur Business Development een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Directeur Business Development is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Directeur Business Development


Hoofd beroepsgroep Directeur Business Development

Het beroep Directeur Business Development valt binnen de hoofdberoepsgroep Managers

Managers leiden ondernemingen, organisaties en overheden. Managers bepalen de doelstellingen, de strategie en het beleid van de organisatie of de afdeling. Daaropvolgend zorgen Managers ervoor dat de juiste activiteiten worden uitgevoerd en zorgen ze ervoor dat de benodigde middelen hiervoor beschikbaar zijn. Ze evalueren de resultaten en bepalen of de strategie, het beleid en de activiteiten de doelstellingen behalen. Op basis daarvan wordt het beleid, de activiteiten en de budgetten doorgezet, herzien of aangepast. Een manager is vaak de eindverantwoordelijke voor het resultaat en de werkwijze van de organisatie.

Veelvoorkomende taken en verantwoordelijkheden van de hoofdgroep Managers

 • het formuleren en/of adviseren van beleid, budgetten, wet- en regelgeving
 • het bepalen van de doelstellingen, de normen en prestatie indicatoren
 • zorgen voor beleid, procedures en systemen om de resultaten te evalueren
 • het autoriseren van materiële, personele en financiële middelen om de activiteiten te kunnen uitvoeren
 • het monitoren en evalueren van de prestaties van de organisatie, de afdeling en de medewerkers 
 • het selecteren of goedkeuren van de selectie van personeel
 • zorgen voor naleving van gezondheids- en veiligheidseisen 
 • plannen en aansturen van de dagelijkse werkzaamheden
 • vertegenwoordigen van de organisatie of afdeling tijdens vergaderingen of bijeenkomsten

 

Beroepen binnen de hoofdgroep Managers worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 11 Topbestuurders, leden wetgevende instanties, beleidvoerende functies
 • 12 Managers op administratief en commercieel gebied
 • 13 Managers productie en gespecialiseerde dienstverlening
 • 14 Managers horeca, detailhandel en overige diensten

 
Netwerk Directeur Business Development

Met wie werkt een Directeur Business Development samen? 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Business development deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Business development verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Business development de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Business development contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Business development aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Business development een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Business development regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Business Development


Organisaties waar een Directeur Business Development werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Business Development meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Business Development?

 

De directeur Business development zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf vaak is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Business Development

Waar kun je het beste werken als Directeur Business Development? Hieronder vind je de best door de Directeur Business Development beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Business Development.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Business Development:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Business Development.

Welke competenties heeft een Directeur Business Development nodig?

Een Directeur Business Development heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Business Development

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Business Development passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Business Development nodig? 

 

De directeur Business development dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Business development veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Business development moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Business development een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Business development. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Business Development


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Directeur Business Development

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Business Development

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Business Development

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Business Development

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Business Development dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Business Development belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Business Development. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Business Development iets voor je?

Zou je graag Directeur Business Development willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Business Development bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Business Development

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar