Directeur Productie Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Directeur Productie Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Directeur Productie worden: Opleidingen tot Directeur Productie

Wil je Directeur Productie worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Directeur Productie, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Directeur Productie.

Hoe word je een Directeur Productie? 

 

De directeur Productie heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Productie dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Productie verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Productie. Het is van belang dat de directeur Productie een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Productie een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Directeur Productie

Er zijn geen opleidingen Directeur Productie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Directeur Productie in werkt

Bekijk meer opleidingen Industrie & Productie

Is het verstandig om Directeur Productie te worden?

Voordat je aan een opleiding Directeur Productie begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Directeur Productie worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Directeur Productie?

 

De directeur Productie moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Productie dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Productie al de hoogste functie is binnen de Productie. Wel zou het kunnen dat de directeur Productie begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Productie zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

De actuele kans op werk voor een Directeur Productie

De kans op werk voor het beroep Directeur Productie is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

204

Baankans Directeur Productie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Directeur Productie

Als je je wilt omscholen tot Directeur Productie is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Directeur Productie door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Directeur Productie zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Directeur Productie

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Directeur Productie dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Aankomend Hoofd Productie bouw
Kracht Recruitment
Ben jij een ervaren projectleder die toe is aan zijn volgende stap en die wilt werken bij een hecht familiebedrijf? Reageer dan nu op deze uitdagende vacature! Onze klant is …
Vacature (Leerling) Teamleider Productie, 5 ploegen
Randstad Nederland
Als jij het woord betonblokken hoort waar denk jij dan aan? Persoonlijk denk ik aan van die grijze massieve blokken. Deze betonblokken zijn de fundering van een stevig huis of …
Vacature Aankomend Hoofd Productie bouw
Kracht Recruitment
Ben jij een ervaren projectleder die toe is aan zijn volgende stap en die wilt werken bij een hecht familiebedrijf? Reageer dan nu op deze uitdagende vacature! Onze klant is …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Directeur Productie

Als je Directeur Productie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Productie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Productie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Productie?

Competenties en Vaardigheden Directeur Productie

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Directeur Productie nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Directeur Productie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Productie

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur Productie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Productie. Als Directeur Productie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Productie:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Productie

Vakkennis voor een Directeur Productie

Het is voor een Directeur Productie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Directeur Productie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Directeur Productie


Werkervaring Directeur Productie

Het is voor een startend Directeur Productie die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Productie is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Directeur Productie, maar iets anders?

Is een opleiding Directeur Productie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Directeur Productie

Als je Directeur Productie wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Directeur Productie


Weten hoe het is om als Directeur Productie te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Directeur Productie te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Directeur Productie te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Directeur Productie te worden?

Zou je graag Directeur Productie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Directeur Productie voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar