Directeur Productie: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Directeur Productie: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Directeur Productie. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Directeur Productie nodig heeft.Wat doet een Directeur Productie? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Directeur Productie?

 

De directeur Productie leidt de Productie afdeling in een bedrijf. De directeur Productie is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Productie van het product waar het bedrijf in handelt.  De directeur Productie heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Productie de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Productie hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Productie is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Productie afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Productie goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Productie om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Productie bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Productie dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Productie om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Productie afdeling niet goed functioneert. De directeur Productie wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Productie verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Productie moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Productie zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Productie neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Productie. Tot slot overlegt de directeur Productie veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Productie bij hoort. 

Past het beroep Directeur Productie bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Directeur Productie

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Baas Productie, Hoofd Productie, Leider Productie


Vacatures Directeur Productie

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Productie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Productie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Directeur Productie per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Directeur Productie op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Directeur Productie in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Directeur Productie per stad

Vacatures Directeur Productie Alkmaar

Vacatures Directeur Productie Almelo

Vacatures Directeur Productie Almere

Vacatures Directeur Productie Alphen aan den Rijn

Vacatures Directeur Productie Amersfoort

Vacatures Directeur Productie Amstelveen

Vacatures Directeur Productie Amsterdam

Vacatures Directeur Productie Apeldoorn

Vacatures Directeur Productie Arnhem

Vacatures Directeur Productie Assen

Vacatures Directeur Productie Bergen op Zoom

Vacatures Directeur Productie Breda

Vacatures Directeur Productie Capelle aan den IJssel

Vacatures Directeur Productie Delft

Vacatures Directeur Productie Den Bosch

Vacatures Directeur Productie Den Haag

Vacatures Directeur Productie Den Helder

Vacatures Directeur Productie Deventer

Vacatures Directeur Productie Doetinchem

Vacatures Directeur Productie Dordrecht

Vacatures Directeur Productie Ede

Vacatures Directeur Productie Eindhoven

Vacatures Directeur Productie Emmen

Vacatures Directeur Productie Enschede

Vacatures Directeur Productie Gouda

Vacatures Directeur Productie Groningen

Vacatures Directeur Productie Haarlem

Vacatures Directeur Productie Haarlemmermeer

Vacatures Directeur Productie Heerlen

Vacatures Directeur Productie Helmond

Vacatures Directeur Productie Hengelo

Vacatures Directeur Productie Hilversum

Vacatures Directeur Productie Hoogeveen

Vacatures Directeur Productie Hoorn

Vacatures Directeur Productie Katwijk

Vacatures Directeur Productie Leeuwarden

Vacatures Directeur Productie Leiden

Vacatures Directeur Productie Lelystad

Vacatures Directeur Productie Maastricht

Vacatures Directeur Productie Middelburg

Vacatures Directeur Productie Nieuwegein

Vacatures Directeur Productie Nijmegen

Vacatures Directeur Productie Oss

Vacatures Directeur Productie Purmerend

Vacatures Directeur Productie Roermond

Vacatures Directeur Productie Roosendaal

Vacatures Directeur Productie Rotterdam

Vacatures Directeur Productie Schiedam

Vacatures Directeur Productie Spijkenisse

Vacatures Directeur Productie Terneuzen

Vacatures Directeur Productie Tilburg

Vacatures Directeur Productie Utrecht

Vacatures Directeur Productie Veenendaal

Vacatures Directeur Productie Venlo

Vacatures Directeur Productie Vlaardingen

Vacatures Directeur Productie Westland

Vacatures Directeur Productie Zaanstad

Vacatures Directeur Productie Zeist

Vacatures Directeur Productie Zoetermeer

Vacatures Directeur Productie Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Productie

Wat verdient een Directeur Productie?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Productie onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Productie tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Productie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Directeur Productie

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Directeur Productie


Bekijk het salaris Directeur Productie per ervaringsniveau

Salaris junior Directeur Productie Wat verdient een startend Directeur Productie? Wat is het loon senior Directeur Productie? beginnend Directeur Productie salaris Maximaal salaris trainee Directeur Productie Hoeveel verdient een leidinggevend Directeur Productie? Wat is het salaris van een medior Directeur Productie? Salaris aankomend Directeur Productie Wat verdient een ervaren Directeur Productie? Welk salaris krijgt een leerling Directeur Productie?


Directeur Productie worden: Opleidingen tot Directeur Productie

Wil je Directeur Productie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Productie.

Hoe word je een Directeur Productie? 

 

De directeur Productie heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Productie dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Productie verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Productie. Het is van belang dat de directeur Productie een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Productie een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Directeur Productie

Er zijn geen opleidingen Directeur Productie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Directeur Productie in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Directeur Productie worden: Omscholen tot Directeur Productie

Als je je wilt omscholen tot Directeur Productie is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Directeur Productie zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Directeur Productie dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Directeur Productie

Vacature Aankomend Hoofd Productie bouw
Kracht Recruitment
Ben jij een ervaren projectleder die toe is aan zijn volgende stap en die wilt werken bij een hecht familiebedrijf? Reageer dan nu op deze uitdagende vacature! Onze klant is …
Vacature (Leerling) Teamleider Productie, 5 ploegen
Randstad Nederland
Als jij het woord betonblokken hoort waar denk jij dan aan? Persoonlijk denk ik aan van die grijze massieve blokken. Deze betonblokken zijn de fundering van een stevig huis of …
Vacature Aankomend Hoofd Productie bouw
Kracht Recruitment
Ben jij een ervaren projectleder die toe is aan zijn volgende stap en die wilt werken bij een hecht familiebedrijf? Reageer dan nu op deze uitdagende vacature! Onze klant is …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Directeur Productie

Als je Directeur Productie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Productie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Productie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Productie?


Competenties en Vaardigheden Directeur Productie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Productie.

Welke competenties heeft een Directeur Productie nodig?

Een Directeur Productie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Directeur Productie

 • Analytisch vermogen
 • Initiatief
 • Voorspellen
 • Beslissen
 • Keuzes maken
 • Zelfvertrouwen
 • Leiding geven
 • Plannen
 • Motiveren
 • Stimuleren
 • Overtuigingskracht
 • Positiviteit
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat

Persoonlijkheid en Eigenschappen Directeur Productie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Productie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Productie nodig? 

 

De directeur Productie dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Productie veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Productie moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Productie een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Productie. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Productie


Eigenschappen Directeur Productie

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerd
 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • PunctueelArbeidsmarktperspectief Directeur Productie

Wat zijn de baankansen voor een Directeur Productie?

 

De directeur Productie moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Productie dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Productie al de hoogste functie is binnen de Productie. Wel zou het kunnen dat de directeur Productie begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Productie zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

De actuele kans op werk voor een Directeur Productie

De kans op werk voor het beroep Directeur Productie is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

204

Baankans Directeur Productie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Organisaties waar een Directeur Productie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Productie meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Productie?

 

De directeur Productie zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Netwerk Directeur Productie

Met wie werkt een Directeur Productie samen? 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Productie deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Productie verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Productie de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Productie contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Productie aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Productie een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Productie regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Productie

Interview met een Directeur Productie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Directeur Productie:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Directeur Productie verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Directeur Productie?

De beroepen die verwant zijn aan Directeur Productie zijn:
Directeur verkoop
Salaris: €4500 tot €6500
Opleiding: Geen Cursus / Bijscholing HBO WO MBA
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Directeur Productie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

204Ga direct naar