Directeur Productie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Productie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur productie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur productie wordt.

 

Wat is een Directeur Productie?

 

De directeur Productie leidt de Productie afdeling in een bedrijf. De directeur Productie is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Productie van het product waar het bedrijf in handelt.  De directeur Productie heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Productie de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Productie hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Productie is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Productie afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Productie goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Productie om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Productie bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Productie dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Productie om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Productie afdeling niet goed functioneert. De directeur Productie wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Productie verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Productie moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Productie zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Productie neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Productie. Tot slot overlegt de directeur Productie veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Productie bij hoort. Wil je werken als Directeur Productie?

Werk je al als Directeur Productie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Productie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Productie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Productie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

110


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Productie

Wat verdient een Directeur Productie?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Productie onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Productie tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Productie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur Productie

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Productie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Productie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur Productie vacatures

Vacature Teamleider Productie
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Bij deze producent van ventilatiesystemen in omgeving Uden werk je bij de spuitgieterij. De spuitgieterij zit nu in Tiel maar gaat aan het eind van het jaar verhuizen naar …
Vacature Hoofd productie
Balans
Functieomschrijving De functie van hoofd productie is een veelzijdige functie. Je gaat aan de slag met het verbinden van verschillende teams. Je geeft direct leiding aan de productieleider en de …
Vacature Teamleider productie
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Bij dit bedrijf worden op verschillende locaties in het Westland, trostomaten geteeld. Ze behoren tot één van de grotere kwekerijen. Mede door de smaak, kwaliteit en flexibiliteit wordt er …
Vacature Hoofd productie
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Al tientallen jaren is dit bedrijf actief in de voedingsmiddelenindustrie. Een familiebedrijf waar de derde generatie inmiddels de dagelijkse leiding heeft. In eten zitten verschillende kleur-, geur- en/of smaakstoffen …
Vacature Teamleider productie
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een toonaangevend begrip in de groene wereld. Vanuit Lisse, waar jij ook komt te werken, zijn zij een belangrijke speler voor het dagelijks leveren van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Productie

Wat is de toekomst van Directeur Productie?

 

De directeur Productie moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Productie dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Productie al de hoogste functie is binnen de Productie. Wel zou het kunnen dat de directeur Productie begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Productie zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Baankans Directeur Productie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

110


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur Productie worden: Opleidingen tot Directeur Productie

Wil je Directeur Productie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Productie.

Hoe word je een Directeur Productie? 

 

De directeur Productie heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Productie dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Productie verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Productie. Het is van belang dat de directeur Productie een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Productie een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Directeur Productie

Er zijn geen opleidingen Directeur Productie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Directeur Productie in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot Directeur Productie

Als je Directeur Productie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Productie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Productie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Productie?

Competenties en Vaardigheden Directeur Productie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur Productie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur Productie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Productie

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur Productie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Productie. Als Directeur Productie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Productie:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Productie

Vakkennis voor een Directeur Productie

Het is voor een Directeur Productie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur Productie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur Productie


Werkervaring Directeur Productie

Het is voor een startend Directeur Productie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Productie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur verkoop .

Iets anders leren?

Is Directeur Productie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur Productie

Met wie werkt een Directeur Productie samen? 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Productie deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Productie verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Productie de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Productie contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Productie aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Productie een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Productie regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Productie


Organisaties waar een Directeur Productie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Productie meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Productie?

 

De directeur Productie zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Productie

Waar kun je het beste werken als Directeur Productie? Hieronder vind je de best door de Directeur Productie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Productie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Productie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Productie.

Welke competenties heeft een Directeur Productie nodig?

Een Directeur Productie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Productie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Productie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Productie nodig? 

 

De directeur Productie dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Productie veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Productie moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Productie een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Productie. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Productie


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Productie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Productie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Productie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Productie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Productie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Productie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Productie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Productie iets voor je?

Zou je graag Directeur Productie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Productie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Productie?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Directeur Productie

Vacature Teamleider Productie
Bresc B.V.
Wij zoeken een collega! Krijg jij energie om de productieplanning te realiseren? Ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken en voel jij je als een …
Vacature Teamleider productie, Hoogeveen
Processionals
Ben jij de geboren leider die het beste uit zijn team én uit het productieproces haalt? Een team van zo’n 25 enthousiaste vakmensen produceert de mooiste metalen verpakkingen voor een …
Vacature Assistent Teamleider Productie | Spuitgieten | 3-ploegendienst - Ede
Profield, Ede
Teamleider Productie - Introductie Werken bij een Nederlands familiebedrijf Een uitdagende, informele en veelzijdige leidinggevende functie Deze organisatie is altijd op zoek naar nieuwe kansen Organisatie Een Nederlands familiebedrijf dat …
Vacature Teamleider Productie - Breda
Konings Drinks B.V., Breda
Teamleider Productie - Konings Drinks in Breda gaat in 2021 flink groeien door de komst van een nieuwe hightech productielijn. Hierdoor gaan we vanaf maart de bezetting van onze afdelingen …
Vacature Teamleider Productie - Oosterhout (NB)
Raaak personeel, Oosterhout
Productiemedewerker - Wat ga je doen Sta je sterk in je schoenen en heb je ervaring met leidinggeven? Werk jij graag in 5 ploegen? Salaris tot €3300 30% toeslag. Solliciteer …

Actuele blogposts


reacties op Directeur Productie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar