Directeur Sales Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Sales? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur sales. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur sales wordt.

 

Wat is een Directeur Sales?

De directeur Sales leidt de sales afdeling in een bedrijf. De directeur Sales is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. De directeur Sales heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Sales de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Sales hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Sales is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de salesafdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Sales goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Sales om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Sales bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Sales dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Sales om snel in te zien wanneer iemand of een team op de sales afdeling niet goed functioneert. De directeur Sales wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Sales verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Sales moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de sales zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Sales neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de sales. Tot slot overlegt de directeur Sales veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de sales bij hoort. Wil je werken als Directeur Sales?

Werk je al als Directeur Sales en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Sales worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Sales, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Sales in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Sales

Wat verdient een Directeur Sales?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Sales onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Sales tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Sales

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur Sales

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Sales? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Sales. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur Sales vacatures

Vacature Teamleider sales
Rentex BV
Heb jij minimaal 3 jaar ervaring als commercieel teamleider? Wil jij graag te werk gaan in een positie waar je zowel analytisch als creatief aan de slag mag gaan? En …
Vacature Teamleider Sales
JUSTIN Recruitment
Als Teamleider Sales binnen dit bedrijf zijn wij op zoek naar een Peoplemanager, een mensenmens. Jij weet het beste uit je team te halen, hebt een oog voor kansen bij …
Vacature Teamleider Sales
Antenna
Als Teamleider Sales binnen dit bedrijf zijn wij op zoek naar een Peoplemanager, een mensenmens. Jij weet het beste uit je team te halen, hebt een oog voor kansen bij …
Vacature Teamleider Sales Engineering
Talect
Als Teamleider Sales Engineering bij deze serviceprovider en producent van industriële electronica ben je verantwoordelijk voor de resultaten van de afdeling Sales Engineering. Dat doe je met een team van …
Vacature Teamleider Sales Support
Bakker & Bosch HR Diensten
Korte omschrijving: Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière en wil je jezelf verder ontwikkelen als teamleider? Dan hebben wij een mooi uitdaging voor je openstaan bij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Sales

Wat zijn de baankansen voor een Directeur Sales?

 

De directeur Sales moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Sales dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Sales al de hoogste functie is binnen de sales. Wel zou het kunnen dat de directeur Sales begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Sales zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

De actuele kans op werk voor een Directeur Sales

Het beroep Directeur Sales is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

11

Baankans Directeur Sales

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur Sales worden: Opleidingen tot Directeur Sales

Wil je Directeur Sales worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Sales.

Hoe word je een Directeur Sales? 

 

De directeur Sales heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Sales dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Sales verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de sales. Het is van belang dat de directeur Sales een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Sales een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Directeur Sales

Nima Sales B Accountmanagement & Verkoopleiding Avondopleiding Incl. Nima B1 & B2 examen (Tevens virtueel te volgen)
Doelgroep: Commerciële directie, commercieel managers, key-accountmanagers, accountmanagers,verkoopleiders Resultaat: Na het afronden van de opleiding ben je in staat om: Accountmanagement door te voeren DMU’s te traceren en optimaal te bewerken …
Nima Sales B Accountmanagement & Verkoopleiding Avondopleiding Incl. Nima B1 & B2 examen (Tevens virtueel te volgen)
NIMA Sales B Verkoopleiding & Accountmanagement dagopleiding Incl. NIMA B1 & B2 examen (Tevens virtueel te volgen) (WINNAAR 2020)
Doelgroep: Commerciële directie, commercieel managers, key-accountmanagers, accountmanagers,verkoopleiders Resultaat: Na het afronden van de opleiding ben je in staat om: Accountmanagement door te voeren DMU’s te traceren en optimaal te bewerken …
NIMA Sales B Verkoopleiding & Accountmanagement dagopleiding Incl. NIMA B1 & B2 examen (Tevens virtueel te volgen) (WINNAAR 2020)
Acquisitie training
Leuk, spannend en het maakt jou commercieel ijzersterk Hoe kom je aan nieuwe klanten? Netwerken? Mailen? Via via? Cold of warm call? In alle gevallen dient het initiatief van jou
Acquisitie training

Omscholen of doorgroeien tot Directeur Sales

Als je Directeur Sales wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Sales zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Sales

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Sales?

Competenties en Vaardigheden Directeur Sales

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur Sales nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur Sales nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Sales

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren

Persoonlijkheid van een Directeur Sales

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Sales. Als Directeur Sales wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Sales:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Sales

Vakkennis voor een Directeur Sales

Het is voor een Directeur Sales ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur Sales zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur Sales


Werkervaring Directeur Sales

Het is voor een startend Directeur Sales die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Sales is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur personeelszaken .

Iets anders leren?

Is Directeur Sales het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur Sales

Met wie werkt een Directeur Sales samen? 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Sales deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Sales verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Sales de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Sales contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Sales aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Sales een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Sales regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Sales


Organisaties waar een Directeur Sales werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Sales meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Sales?

 

De directeur Sales zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Directeur Sales

Waar kun je het beste werken als Directeur Sales? Hieronder vind je de best door de Directeur Sales beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Sales.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Sales:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Sales.

Welke competenties heeft een Directeur Sales nodig?

Een Directeur Sales heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Sales

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Sales passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Sales nodig? 

 

De directeur Sales dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Sales veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Sales moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Sales een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Sales. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Sales


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Sales

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Sales

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Sales

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Sales

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Sales dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Sales belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Sales. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Sales iets voor je?

Zou je graag Directeur Sales willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Sales bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Sales?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Directeur Sales

Vacature TEAMLEIDER SALES SUPPORT (REGIO NOORD OOST)
Verwater
Heb jij het in je om de optimale balans te creëren tussen een commerciële en coördinerende rol en ben en jij dé poortwachter voor nieuwe opdrachten? Dan zijn wij op …
Vacature Teamleider sales
Rentex BV
Heb jij minimaal 3 jaar ervaring als commercieel teamleider? Wil jij graag te werk gaan in een positie waar je zowel analytisch als creatief aan de slag mag gaan? En …
Vacature Teamleider Sales Support
Imbema sector Transport & Logistiek
Imbema sector Transport & Logistiek zoekt een Teamleider Sales Support te HBO geplaatst op 01-04-2021 Commercieel – Affiniteit met techniek – stressbestendig Ben je een motiverende en coachende leider die …
Vacature Teamleider sales
Rentex BV
Heb jij minimaal 3 jaar ervaring als commercieel teamleider? Wil jij graag te werk gaan in een positie waar je zowel analytisch als creatief aan de slag mag gaan? En …
Vacature Teamleider sales
Rentex BV
Heb jij minimaal 3 jaar ervaring als commercieel teamleider? Wil jij graag te werk gaan in een positie waar je zowel analytisch als creatief aan de slag mag gaan? En …

Actuele blogposts


reacties op Directeur Sales

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar