Directeur Sales: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Directeur Sales: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Directeur Sales. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Directeur Sales nodig heeft.Wat doet een Directeur Sales? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Directeur Sales?

De directeur Sales leidt de sales afdeling in een bedrijf. De directeur Sales is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. De directeur Sales heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Sales de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Sales hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Sales is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de salesafdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Sales goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Sales om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Sales bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Sales dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Sales om snel in te zien wanneer iemand of een team op de sales afdeling niet goed functioneert. De directeur Sales wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Sales verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Sales moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de sales zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Sales neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de sales. Tot slot overlegt de directeur Sales veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de sales bij hoort. 

Past het beroep Directeur Sales bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Directeur Sales

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Baas sales, Hoofd sales, Leider Sales


Vacatures Directeur Sales

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Sales? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Sales. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Directeur Sales per ervaringsniveau

junior Directeur Sales vacatures startend Directeur Sales vacatures senior Directeur Sales vacatures beginnend Directeur Sales vacatures trainee Directeur Sales vacatures leidinggevend Directeur Sales vacatures medior Directeur Sales vacatures aankomend Directeur Sales vacatures ervaren Directeur Sales vacatures leerling Directeur Sales vacatures vacatures omscholen tot Directeur Sales vacatures opleiding tot Directeur Sales

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Sales

Wat verdient een Directeur Sales?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Sales onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Sales tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Sales

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Directeur Sales

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Directeur Sales


Bekijk het salaris Directeur Sales per ervaringsniveau

Salaris junior Directeur Sales Wat verdient een startend Directeur Sales? Wat is het loon senior Directeur Sales? beginnend Directeur Sales salaris Maximaal salaris trainee Directeur Sales Hoeveel verdient een leidinggevend Directeur Sales? Wat is het salaris van een medior Directeur Sales? Salaris aankomend Directeur Sales Wat verdient een ervaren Directeur Sales? Welk salaris krijgt een leerling Directeur Sales?


Directeur Sales worden: Opleidingen tot Directeur Sales

Wil je Directeur Sales worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Sales.

Hoe word je een Directeur Sales? 

 

De directeur Sales heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Sales dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Sales verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de sales. Het is van belang dat de directeur Sales een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Sales een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen Directeur Sales

Nima Sales B Accountmanagement & Verkoopleiding Avondopleiding Incl. Nima B1 & B2 examen (Tevens virtueel te volgen)
Doelgroep: Commerciële directie, commercieel managers, key-accountmanagers, accountmanagers,verkoopleiders Resultaat: Na het afronden van de opleiding ben je in staat om: Accountmanagement door te voeren DMU’s te traceren en optimaal te bewerken …
Nima Sales B Accountmanagement & Verkoopleiding Avondopleiding Incl. Nima B1 & B2 examen (Tevens virtueel te volgen)
NIMA Sales B Verkoopleiding & Accountmanagement dagopleiding Incl. NIMA B1 & B2 examen (Tevens virtueel te volgen) (WINNAAR 2020)
Doelgroep: Commerciële directie, commercieel managers, key-accountmanagers, accountmanagers,verkoopleiders Resultaat: Na het afronden van de opleiding ben je in staat om: Accountmanagement door te voeren DMU’s te traceren en optimaal te bewerken …
NIMA Sales B Verkoopleiding & Accountmanagement dagopleiding Incl. NIMA B1 & B2 examen (Tevens virtueel te volgen) (WINNAAR 2020)
Acquisitie training
Leuk, spannend en het maakt jou commercieel ijzersterk Hoe kom je aan nieuwe klanten? Netwerken? Mailen? Via via? Cold of warm call? In alle gevallen dient het initiatief van jou
Acquisitie training
Strategisch verkoopplan
Resultaat Je hebt een verkoopplan opgesteld met actiegerichte, ambitieuze doelen Je weet welke aspecten bepalend zijn voor het succes van je verkoop Je hebt een aantal elementaire analyses uitgevoerd Je …
Strategisch verkoopplan
Van inzicht naar uitzicht
Persoonlijke coaching en begeleiding gebruik makend van de tool Personality drives (drijfveren en Big Five persoonlijkheid kenmerken). hoe gaat jouw persoonlijke ontwikkeling een volgende stap maken richting het door jou …
Van inzicht naar uitzichtDirecteur Sales worden: Omscholen tot Directeur Sales

Als je je wilt omscholen tot Directeur Sales is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Directeur Sales zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Directeur Sales dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Directeur Sales

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Directeur Sales

Als je Directeur Sales wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Sales zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Sales

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Sales?


Competenties en Vaardigheden Directeur Sales:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Sales.

Welke competenties heeft een Directeur Sales nodig?

Een Directeur Sales heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Conflicten beheersen
Conflicten beheersen

Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren

Omschrijving

Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.

Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Vaardigheden Directeur Sales

 • Beslissen
 • Keuzes maken
 • Zelfvertrouwen
 • Integriteit
 • Emotionele intelligentie
 • Bemiddelen
 • Luisteren
 • Analytisch vermogen
 • Verbanden leggen
 • Leiding geven
 • Plannen
 • Motiveren
 • Stimuleren
 • Overtuigingskracht
 • Positiviteit

Persoonlijkheid en Eigenschappen Directeur Sales

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Sales passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Sales nodig? 

 

De directeur Sales dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Sales veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Sales moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Sales een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Sales. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Sales


Eigenschappen Directeur Sales

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerd
 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • PunctueelArbeidsmarktperspectief Directeur Sales

Wat zijn de baankansen voor een Directeur Sales?

 

De directeur Sales moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Sales dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Sales al de hoogste functie is binnen de sales. Wel zou het kunnen dat de directeur Sales begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Sales zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

De actuele kans op werk voor een Directeur Sales

Het beroep Directeur Sales is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

19

Baankans Directeur Sales

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Directeur Sales

Je kunt als Directeur Sales een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Directeur Sales is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Directeur Sales


Organisaties waar een Directeur Sales werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Sales meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Sales?

 

De directeur Sales zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Netwerk Directeur Sales

Met wie werkt een Directeur Sales samen? 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Sales deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Sales verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Sales de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Sales contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Sales aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Sales een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Sales regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Sales

Interview met een Directeur Sales

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Directeur Sales:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Directeur Sales verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Directeur Sales?

De beroepen die verwant zijn aan Directeur Sales zijn:
Directeur personeelszaken
Salaris: €4500 tot €6500
Opleiding: Geen Cursus / Bijscholing HBO MBA
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Directeur Sales in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

19Ga direct naar