Directeur verkoop Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur verkoop? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur verkoop. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur verkoop wordt.

 

Wat is een Directeur verkoop?

 

De directeur Verkoop leidt de verkoop afdeling in een bedrijf. De directeur Verkoop is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de verkoop van het product waar het bedrijf in handelt.  De directeur Verkoop heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Verkoop de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Verkoop hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Verkoop is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de verkoop afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Verkoop goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Verkoop om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Verkoop bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Verkoop dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Verkoop om snel in te zien wanneer iemand of een team op de verkoop afdeling niet goed functioneert. De directeur Verkoop wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Verkoop verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Verkoop moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de verkoop zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Verkoop neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de verkoop. Tot slot overlegt de directeur Verkoop veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de verkoop bij hoort.

 Wil je werken als Directeur verkoop?

Werk je al als Directeur verkoop en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur verkoop worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur verkoop, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur verkoop in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

25


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur verkoop

Wat verdient een Directeur verkoop?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Verkoop onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Verkoop tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur verkoop

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur verkoop

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur verkoop? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur verkoop. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur verkoop vacatures

Hoofd Verkoop Binnendienst
Spirit Support
We're looking for a candidate to fill this position in an exciting company. Geeft leiding aan het team van Verkoop Binnendienst Telefonisch klantcontact Neemt orders / bestellingen aan die binnenkomen …
Hoofd Verkoop
Avance Werving & Selectie
We're looking for a candidate to fill this position in an exciting company. Op dit moment wordt de verkoop van de casco’s nog geregeld door de verkoop van de andere …
Teamleider Callcenter
Aps Uitzendburo BV
Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Heb je ervaring in een Callcenter en wil je dit graag overbrengen op je collega’s? Voor onze opdrachtgever in de …
Verkoopleider
Anonieme opdrachtgever
“Een ondernemende commerçant die met zijn voeten in de klei wil staan, voelt zich hier als een vis in het water!’’De opdrachtgeverIn het kortAls Verkoopleider bij de …
Teamleider Verkoop Pompen
Intro Hardinxveld
Jij zorgt voor de continuïteit van dit bedrijf. Als teamleider van de afdeling pompen en agrarische techniek geef je dagelijks leiding aan een team van van die commerciële medewerkers.Met je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur verkoop

Wat is de toekomst van Directeur verkoop?

 

De directeur Verkoop moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Verkoop dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Verkoop al de hoogste functie is binnen de verkoop. Wel zou het kunnen dat de directeur Verkoop begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Verkoop zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Baankans Directeur verkoop

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

25


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur verkoop worden: Opleidingen tot Directeur verkoop

Wil je directeur verkoop worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Directeur verkoop? 

 

De directeur Verkoop heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Verkoop dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Verkoop verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de verkoop. Het is van belang dat de directeur Verkoop een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Verkoop een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur verkoop

NIMA Sales B Verkoopleiding & Accountmanagement dagopleiding Incl. NIMA B1 & B2 examen
Doelgroep: Commerciële directie, commercieel managers, key-accountmanagers, accountmanagers,verkoopleiders Resultaat: Na het afronden van de opleiding ben je in staat om: Accountmanagement door te voeren DMU’s te traceren en optimaal te bewerken …
Nima Sales B Accountmanagement & Verkoopleiding Avondopleiding Incl. Nima B1 & B2 examen
Doelgroep: Commerciële directie, commercieel managers, key-accountmanagers, accountmanagers,verkoopleiders Resultaat: Na het afronden van de opleiding ben je in staat om: Accountmanagement door te voeren DMU’s te traceren en optimaal te bewerken …
Meer opleidingen Directeur verkoop

Weet je nog niet of je Directeur verkoop wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur verkoop of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Directeur verkoop

Met wie werkt een Directeur verkoop samen? 

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Verkoop deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Verkoop verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Verkoop de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Verkoop contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Verkoop aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Verkoop een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Verkoop regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur verkoop


Organisaties waar een Directeur verkoop werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur verkoop meestal werkt.

Waar werkt een Directeur verkoop?

 

 

De directeur Verkoop zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Directeur verkoop

Waar kun je het beste werken als Directeur verkoop? Hieronder vind je de best door de Directeur verkoop beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur verkoop.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur verkoop:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur verkoop.

Welke competenties heeft een Directeur verkoop nodig?

Een Directeur verkoop heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur verkoop

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur verkoop passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur verkoop nodig? 

 

 

De directeur Verkoop dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Verkoop veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Verkoop moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Verkoop een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Verkoop. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur verkoop


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur verkoop

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur verkoop

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur verkoop

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur verkoop

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur verkoop dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur verkoop belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur verkoop. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur verkoop iets voor je?

Zou je graag Directeur verkoop willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur verkoop bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur verkoop

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar