Docent administratieve organisatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent administratieve organisatie? Lees de functieomschrijving.

De docent administratieve organisatie geeft les in het vak administratieve organisatie.

De docent administratieve organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent administratieve organisatie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak administratieve organisatie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Dit vak richt zich op de coördinatie en afstemming van het organisatiefunctioneren.

De docent administratieve organisatie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent administratieve organisatie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent administratieve organisatie heeft verstand van het vak administratieve organisatie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent administratieve organisatie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent administratieve organisatie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent administratieve organisatie?

Werk je al als Docent administratieve organisatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent administratieve organisatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent administratieve organisatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent administratieve organisatie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent administratieve organisatie

Wat verdient een Docent administratieve organisatie?

Het salaris van de docent administratieve organisatie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent administratieve organisatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent administratieve organisatie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent administratieve organisatie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent administratieve organisatie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent administratieve organisatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent administratieve organisatie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent administratieve organisatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent administratieve organisatie worden: Opleidingen tot Docent administratieve organisatie

Hoe word je een Docent administratieve organisatie? 

De docent administratieve organisatie heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent administratieve organisatie

MPZ - Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 3
Medewerker personeelszaken is spin in het web op de afdeling Als medewerker personeelszaken houdt u zich bezig met de werving en selectie van nieuwe medewerkers, houdt u toezicht op procedures …
Meer opleidingen Docent administratieve organisatie

Weet je nog niet of je Docent administratieve organisatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent administratieve organisatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent administratieve organisatie

Met wie werkt een Docent administratieve organisatie samen? 

Het netwerk van de docent administratieve organisatie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent administratieve organisatie


Organisaties waar een Docent administratieve organisatie werkzaam is

Waar werkt een Docent administratieve organisatie meestal? 

De docent administratieve organisatie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent administratieve organisatie

Waar kun je het beste werken als Docent administratieve organisatie? Hieronder vindt je de best door de Docent administratieve organisatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent administratieve organisatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent administratieve organisatie:

Welke competenties heeft een een Docent administratieve organisatie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent administratieve organisatie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent administratieve organisatie nodig? 

De docent administratieve organisatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent administratieve organisatie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak administratieve organisatie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent administratieve organisatie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent administratieve organisatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent administratieve organisatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent administratieve organisatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent administratieve organisatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent administratieve organisatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent administratieve organisatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent administratieve organisatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent administratieve organisatie iets voor je?

Zou je graag Docent administratieve organisatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent administratieve organisatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar