Docent architectuur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent architectuur? Lees de functieomschrijving.

De docent architectuur geeft les in het vak architectuur.

De docent architectuur geeft les op een HBO opleiding in de richting architectuur, interieurdesign, interieurarchitectuur, bouwkunde of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent architectuur is zijn kennis en visie op het gebied van het vak architectuur overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis kunnen meenemen binnen hun toekomstige beroep. De docent architectuur geeft les in alle facetten van het vak architectuur en richt zich tijdens zijn lessen op de vaardigheden die benodigd zijn om ontwerpen te maken (maquettebouw, tekenen, architectonische ontwerpen), vormstudie, de techniek en het bouwproces, veiligheid, regels en milieuaspecten. Het vak architectuur in het algemeen is gericht op de gebouwde omgeving van woningen, gebouwen, winkels, regio's en interieurs en de docent architectuur geeft in zijn algemeen les over al deze onderwerpen.

De docent architectuur ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, projectopdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het gemaakte werk en de inzet tijdens de les kan de docent architectuur de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding bieden wanneer een student hierom vraagt of wanneer hij ziet dat dit nodig is.

De docent architectuur heeft verstand van het vak architectuur en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of zich niet goed inzet om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en de studenten te motiveren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent architectuur ook aanwezig bij vergaderingen waar over de leerlingen/studenten wordt gesproken en wordt gekeken naar verbeterpunten binnen de school en de opleidingen.

Wil je werken als Docent architectuur?

Werk je al als Docent architectuur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent architectuur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent architectuur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent architectuur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent architectuur

Wat verdient een Docent architectuur?

De docent architectuur verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent architectuur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent architectuur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent architectuur

Hoe goed is de toekomst voor de Docent architectuur? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent architectuur is gemiddeld. Er is relatief veel werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent architectuur de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere, soortgelijke, vakken les te gaan geven (nadat hij zich hier eventueel in gespecialiseerd heeft).

Daarnaast kan de docent architectuur ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent architectuur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent architectuur worden: Opleidingen tot Docent architectuur

Hoe word je een Docent architectuur? 

De docent architectuur heeft een opleiding ''Architectuur'' (HBO, vierjarig), ''Architecture, Building and Planning'' of Architecture, Urbanism and Building Sciences'' (WO, vierjarig) gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid en/of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak architectuur.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent architectuur

Oracle Database 12c/18c/19c: Administration Workshop
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : In deze Oracle Database 12c: Administration Workshop leer je meer over de Oracle Database architectuur. Daarnaast leren we je hoe je zo effectief mogelijk een …
Training TOGAF 9.1 examen
Leer de basisprincipes van TOGAF 9.1 en bereid je via deze training slim en effectief voor op het TOGAF 9.1-examen (Foundation en Certified).   Gedegen voorbereid op het TOGAF 9.1
Upgrading Skills to Exchange 2013
U studeert in uw eigen tempo in ons Open Leercentrum onder begeleiding van een gecertificeerde docent. Deze training is bedoeld voor ervaren Exchange beheerders die hun huidige skills willen upgraden …
Oracle Primavera P6 Professional - Expert
Je werkt al enige tijd met Oracle Primavera P6 Professional en een eenvoudige netwerkplanning met activiteiten en relaties vormen geen probleem meer voor je. Maar hoe zat het ook al …
Communiceren en Visualiseren architectuur
Architectuur is al lang geen zaak meer van techneuten onder elkaar. Je moet een groot palet aan belanghebbenden beïnvloeden om je doel te bereiken, van directeur tot beheerder, van ontwikkelaars …
Meer opleidingen Docent architectuur

Weet je nog niet of je Docent architectuur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent architectuur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent architectuur

Met wie werkt een Docent architectuur samen? 

Het netwerk van de docent architectuur bestaat uit zijn studenten, collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken en de directeur van de school.


 • Studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school
Docent architectuur


Organisaties waar een Docent architectuur werkzaam is

Waar werkt een Docent architectuur meestal? 

De docent architectuur werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent architectuur

Waar kun je het beste werken als Docent architectuur? Hieronder vindt je de best door de Docent architectuur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent architectuur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent architectuur:

Welke competenties heeft een een Docent architectuur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent architectuur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent architectuur nodig? 

De docent architectuur is een waarnemer. Hij let op actuele ontwikkelingen binnen de architectuur en neemt deze mee in zijn lesmateriaal. Ook let hij goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten om ze zo optimaal te kunnen begeleiden. Dit maakt de docent architectuur ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak architectuur over op zijn studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen wanneer hij denkt dat het nodig is of wanneer een student hierom vraagt.

Bekijk de persoonstypen voor Docent architectuur


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent architectuur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent architectuur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent architectuur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent architectuur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent architectuur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent architectuur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent architectuur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent architectuur iets voor je?

Zou je graag Docent architectuur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent architectuur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent architectuur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar