Docent architectuurbeschouwing Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent architectuurbeschouwing? Lees de functieomschrijving.

De docent architectuurbeschouwing geeft les in het vak architectuurbeschouwing.

De docent architectuurbeschouwing geeft les op een HBO opleiding in de richting interieurarchitectuur, architectuur, interieurvormgever of een andere soortgelijke opleiding. De docent architectuurbeschouwing geeft les in de verschillende facetten van het vak architectuurbeschouwing. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak architectuurbeschouwing overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep.Tijdens zijn klassikale lessen maakt hij over het algemeen gebruik van een Powerpointpresentatie. Het vak architectuurbeschouwing is gericht op het onderzoeken van de gebouwde omgeving. Zo geeft hij zijn studenten onder andere les in onderwerpen als structuur en sculptuur, constructie en deconstructie, machine en mens en het verschil tussen nieuwe en oude architectuur.

De docent architectuurbeschouwing ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het gemaakte werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent architectuurbeschouwing de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij kan helpen.

De docent architectuurbeschouwing heeft verstand van het vak architectuurbeschouwing en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of geen goede inzet toont om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en de studenten te motiveren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent architectuurbeschouwing ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Wil je werken als Docent architectuurbeschouwing?

Werk je al als Docent architectuurbeschouwing en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent architectuurbeschouwing worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent architectuurbeschouwing, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent architectuurbeschouwing in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent architectuurbeschouwing

Wat verdient een Docent architectuurbeschouwing?

De docent architectuurbeschouwing verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent architectuurbeschouwing

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent architectuurbeschouwing

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent architectuurbeschouwing

Hoe goed is de toekomst voor de Docent architectuurbeschouwing? 

De arbeidsmarktperspectief voor de docent architectuurbeschouwing is laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke opleidingen. Wel kan de docent architectuurbeschouwing de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door zich ook in andere (architectuur of interieurvormgeving) vakken te specialiseren en deze vakken te gaan geven.

Baankans Docent architectuurbeschouwing

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent architectuurbeschouwing worden: Opleidingen tot Docent architectuurbeschouwing

Hoe word je een Docent architectuurbeschouwing? 

De docent architectuurbeschouwing heeft een opleiding ''Interieurdesign'', ''Architectuur'' of ''interieurarchitectuur'' gevolgd (HBO, vierjarig) en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring) les gaan geven in het vak architectuurbeschouwing.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent architectuurbeschouwing

Meer opleidingen Docent architectuurbeschouwing

Weet je nog niet of je Docent architectuurbeschouwing wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent architectuurbeschouwing of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent architectuurbeschouwing

Met wie werkt een Docent architectuurbeschouwing samen? 

Het netwerk van de docent architectuurbeschouwing bestaat uit zijn collega's, zijn studenten, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Collega's
 • Studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent architectuurbeschouwing


Organisaties waar een Docent architectuurbeschouwing werkzaam is

Waar werkt een Docent architectuurbeschouwing meestal? 

De docent architectuurbeschouwing is werkzaam op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent architectuurbeschouwing

Waar kun je het beste werken als Docent architectuurbeschouwing? Hieronder vindt je de best door de Docent architectuurbeschouwing beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent architectuurbeschouwing.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent architectuurbeschouwing:

Welke competenties heeft een een Docent architectuurbeschouwing nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent architectuurbeschouwing

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent architectuurbeschouwing nodig? 

De docent architectuurbeschouwing is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak architectuurbeschouwing over op zijn studenten en biedt waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Ook is de docent architectuurbeschouwing een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten en let daarnaast op actuele ontwikkelingen binnen de architectuur om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal.

Bekijk de persoonstypen voor Docent architectuurbeschouwing


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent architectuurbeschouwing

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent architectuurbeschouwing

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent architectuurbeschouwing

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent architectuurbeschouwing

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent architectuurbeschouwing dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent architectuurbeschouwing belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent architectuurbeschouwing. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent architectuurbeschouwing iets voor je?

Zou je graag Docent architectuurbeschouwing willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent architectuurbeschouwing bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent architectuurbeschouwing

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar