Docent argumentatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent argumentatie? Lees de functieomschrijving.

De docent argumentatie geeft les in het vak argumentatie.

De docent argumentatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, communicatiemanagement, rechten, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent argumentatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak argumentatie. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten lessen over onderwerpen als onder andere het toepassen van argumentatiestructuren en redeneren en leert zijn leerlingen/studenten alles over argumenteren en argumentatie zodat zij deze kennis mee kunnen nemen naar hun toekomstige beroep.

De docent argumentatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent argumentatie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent argumentatie heeft verstand van het vak argumentatie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent argumentatie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent argumentatie?

Werk je al als Docent argumentatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent argumentatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent argumentatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent argumentatie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent argumentatie

Wat verdient een Docent argumentatie?

De docent argumentatie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent argumentatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent argumentatie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent argumentatie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent argumentatie? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent argumentatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent argumentatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Baankans Docent argumentatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent argumentatie worden: Opleidingen tot Docent argumentatie

Hoe word je een Docent argumentatie? 

De docent argumentatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'', heeft een opleiding rechten gevolgd of is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent argumentatie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent argumentatie

Meer opleidingen Docent argumentatie

Weet je nog niet of je Docent argumentatie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent argumentatie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent argumentatie

Met wie werkt een Docent argumentatie samen? 

Het netwerk van de docent argumentatie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven, mensen uit het vak en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent argumentatie


Organisaties waar een Docent argumentatie werkzaam is

Waar werkt een Docent argumentatie meestal? 

De docent argumentatie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent argumentatie

Waar kun je het beste werken als Docent argumentatie? Hieronder vindt je de best door de Docent argumentatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent argumentatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent argumentatie:

Welke competenties heeft een een Docent argumentatie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent argumentatie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent argumentatie nodig? 

De docent argumentatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent argumentatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak argumentatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips. Ook is de docent argumentatie een bemiddelaar wanneer hij bijvoorbeeld een debat tijdens de les leidt om dit in goede banen te houden en gestructureerd te laten verlopen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent argumentatie


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent argumentatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent argumentatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent argumentatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent argumentatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent argumentatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent argumentatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent argumentatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent argumentatie iets voor je?

Zou je graag Docent argumentatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent argumentatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar