Docent bedrijfsadministratie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent bedrijfsadministratie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent bedrijfsadministratie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent bedrijfsadministratie wordt.

 

Wat is een Docent bedrijfsadministratie?

De docent bedrijfsadministratie geeft les in het vak bedrijfsadministratie.

De docent bedrijfsadministratie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent bedrijfsadministratie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfsadministratie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. In het vak bedrijfsadministratie wordt de leerlingen/studenten geleerd hoe de boekhouding van een handelsonderneming uitgevoerd moet worden. De leerlingen/studenten leren van de docent bedrijfsadministratie hoe diverse financiële feiten met betrekking tot inkopen en verkopen op een gestructureerde wijze verwerkt kunnen worden resulterend in de resultatenrekening en de balans. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten onder andere van alles over kolommenbalans, dagboeken, subadministratie en eigen vermogen en leert hij ze uiteindelijk hoe ze de boekhouding van een éénmanszaak goed kunnen bijhouden.

De docent bedrijfsadministratie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten inleveropdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent bedrijfsadministratie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent bedrijfsadministratie heeft verstand van het vak bedrijfsadministratie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent bedrijfsadministratie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bedrijfsadministratie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent bedrijfsadministratie?

Werk je al als Docent bedrijfsadministratie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent bedrijfsadministratie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent bedrijfsadministratie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent bedrijfsadministratie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent bedrijfsadministratie

Wat verdient een Docent bedrijfsadministratie?

Het salaris van de docent bedrijfsadministratie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent bedrijfsadministratie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent bedrijfsadministratie

Er zijn geen vacatures Docent bedrijfsadministratie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent bedrijfsadministratie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent bedrijfsadministratie in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent bedrijfsadministratie

Wat is de toekomst van Docent bedrijfsadministratie?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bedrijfsadministratie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent bedrijfsadministratie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent bedrijfsadministratie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent bedrijfsadministratie worden: Opleidingen tot Docent bedrijfsadministratie

Wil je docent bedrijfsadministratie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent bedrijfsadministratie? 

De docent bedrijfsadministratie heeft een HBO opleiding ''Bedrijfsadministratie'', een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' (of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd) of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent bedrijfsadministratie

MBA - Gratis proefles Moderne Bedrijfsadministratie
Proefles MBA De beste klassikale lessen Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) volgt u bij IPD Opleidingen!  Vrijblijvende kennismakingsles Kom op donderdagmiddag 21 maart langs voor een vrijblijvende kennismakingsles.  Maak kennis met docent, …
PDB - Bedrijfsadministratie niveau 4
Met een erkend diploma vergroot u uw meerwaarde Bent u werkzaam op een financiële administratie of wilt u zich in dat vakgebied bekwamen, dan is een erkend diploma geen overbodige …
Examentraining MBA Bedrijfsadministratie - Dag
Je wilt extra examentraining volgen in het kader van de module MBA Bedrijfsadministratie om zo je slagingskansen verder te vergroten. Tijdelijk via virtual classroom. Onze klassikale opleidingen/trainingen gaan bij voldoende …
Examentraining MBA Bedrijfsadministratie - Zaterdag
Je wilt extra examentraining volgen in het kader van de module MBA Bedrijfsadministratie om zo je slagingskansen verder te vergroten. Tijdelijk via virtual classroom. Onze klassikale opleidingen/trainingen gaan bij voldoende …
PDB - Financiering niveau 4
Met een erkend diploma vergroot u uw meerwaarde Bent u werkzaam op een financiële administratie of wilt u zich in dat vakgebied bekwamen, dan is een erkend diploma geen overbodige …
Meer opleidingen Docent bedrijfsadministratie

Weet je nog niet of je Docent bedrijfsadministratie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent bedrijfsadministratie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent bedrijfsadministratie

Met wie werkt een Docent bedrijfsadministratie samen? 

Het netwerk van de docent bedrijfsadministratie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent bedrijfsadministratie


Organisaties waar een Docent bedrijfsadministratie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent bedrijfsadministratie meestal werkt.

Waar werkt een Docent bedrijfsadministratie?

De docent bedrijfsadministratie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent bedrijfsadministratie

Waar kun je het beste werken als Docent bedrijfsadministratie? Hieronder vind je de best door de Docent bedrijfsadministratie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent bedrijfsadministratie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent bedrijfsadministratie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent bedrijfsadministratie.

Welke competenties heeft een Docent bedrijfsadministratie nodig?

Een Docent bedrijfsadministratie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent bedrijfsadministratie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent bedrijfsadministratie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent bedrijfsadministratie nodig? 

De docent bedrijfsadministratie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent bedrijfsadministratie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfsadministratie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent bedrijfsadministratie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent bedrijfsadministratie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent bedrijfsadministratie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent bedrijfsadministratie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent bedrijfsadministratie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent bedrijfsadministratie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent bedrijfsadministratie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent bedrijfsadministratie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent bedrijfsadministratie iets voor je?

Zou je graag Docent bedrijfsadministratie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent bedrijfsadministratie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent bedrijfsadministratie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar