Docent bedrijfseconomie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent bedrijfseconomie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent bedrijfseconomie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent bedrijfseconomie wordt.

 

Wat is een Docent bedrijfseconomie?

De docent bedrijfseconomie geeft les in het vak bedrijfseconomie.

De docent bedrijfseconomie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent bedrijfseconomie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfseconomie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in/over onderwerpen als het voorzien in en verwerken van informatie ten behoeve van de duurzame besturing van bedrijfsprocessen, organisatiegerichtheid, keuzeproblemen waarvoor een organisatie wordt gesteld en andere bedrijfseconomische vraagstukken.

De docent bedrijfseconomie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent bedrijfseconomie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent bedrijfseconomie heeft verstand van het vak bedrijfseconomie en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent bedrijfseconomie projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bedrijfseconomie ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent bedrijfseconomie?

Werk je al als Docent bedrijfseconomie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent bedrijfseconomie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent bedrijfseconomie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent bedrijfseconomie in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent bedrijfseconomie

Wat verdient een Docent bedrijfseconomie?

Het salaris van de docent bedrijfseconomie die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent bedrijfseconomie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent bedrijfseconomie

Er zijn geen vacatures Docent bedrijfseconomie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent bedrijfseconomie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent bedrijfseconomie in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent bedrijfseconomie

Wat is de toekomst van Docent bedrijfseconomie?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bedrijfseconomie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent bedrijfseconomie de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent bedrijfseconomie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent bedrijfseconomie worden: Opleidingen tot Docent bedrijfseconomie

Wil je Docent bedrijfseconomie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent bedrijfseconomie.

Hoe word je een Docent bedrijfseconomie? 

De docent bedrijfseconomie heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent bedrijfseconomie

Er zijn geen opleidingen Docent bedrijfseconomie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent bedrijfseconomie in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent bedrijfseconomie

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Docent bedrijfseconomie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent bedrijfseconomie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent bedrijfseconomie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent bedrijfseconomie?

Competenties en Vaardigheden Docent bedrijfseconomie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent bedrijfseconomie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent bedrijfseconomie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent bedrijfseconomie

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent bedrijfseconomie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent bedrijfseconomie. Als Docent bedrijfseconomie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent bedrijfseconomie:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent bedrijfseconomie

Vakkennis voor een Docent bedrijfseconomie

Het is voor een Docent bedrijfseconomie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent bedrijfseconomie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent bedrijfseconomie


Werkervaring Docent bedrijfseconomie

Het is voor een startend Docent bedrijfseconomie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent bedrijfseconomie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent bedrijfskunde, Docent organisatiekunde .

Iets anders leren?

Is Docent bedrijfseconomie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent bedrijfseconomie

Met wie werkt een Docent bedrijfseconomie samen? 

Het netwerk van de docent bedrijfseconomie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent bedrijfseconomie


Organisaties waar een Docent bedrijfseconomie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent bedrijfseconomie meestal werkt.

Waar werkt een Docent bedrijfseconomie?

De docent bedrijfseconomie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent bedrijfseconomie

Waar kun je het beste werken als Docent bedrijfseconomie? Hieronder vind je de best door de Docent bedrijfseconomie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent bedrijfseconomie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent bedrijfseconomie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent bedrijfseconomie.

Welke competenties heeft een Docent bedrijfseconomie nodig?

Een Docent bedrijfseconomie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent bedrijfseconomie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent bedrijfseconomie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent bedrijfseconomie nodig? 

De docent bedrijfseconomie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent bedrijfseconomie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak bedrijfseconomie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent bedrijfseconomie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent bedrijfseconomie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent bedrijfseconomie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent bedrijfseconomie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent bedrijfseconomie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent bedrijfseconomie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent bedrijfseconomie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent bedrijfseconomie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent bedrijfseconomie iets voor je?

Zou je graag Docent bedrijfseconomie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent bedrijfseconomie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent bedrijfseconomie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar