Docent bedrijfskunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent bedrijfskunde? Lees de functieomschrijving.

De docent bedrijfskunde geeft les in het vak bedrijfskunde.

De docent bedrijfskunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting bedrijfskunde, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent bedrijfskunde is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een vak binnen de bedrijfskunde (waaronder bijvoorbeeld beleidsmedewerker). De docent bedrijfskunde geeft les in alle facetten van het vak bedrijfskunde. Zo geeft hij les in onder andere beleid en politiek, sociale wetenschappen, beleidsanalyse, bestuursrecht, beleidsprocesmethoden, onderzoekstechnieken en Europakunde.

De docent bedrijfskunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijklessen, toetsen, tentamens, opdrachten, werkstukopdrachten en huiswerk die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent bedrijfskunde naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en kijkt als het slecht gaat naar wat er aan de hand is en hoe de desbetreffende leerling/student zijn studievoortgang kan verbeteren. Daarnaast biedt hij eventueel individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent bedrijfskunde heeft verstand van het vak bedrijfskunde en weet zijn kennis en visie op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren en/of te herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bedrijfskunde ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de opleiding, de school en de leerling/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de school en opleiding), bij ouderavonden (om met de ouders van de leerlingen/studenten de studievoortgang van hun kind te bespreken) en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage moeten lopen.

Wil je werken als Docent bedrijfskunde?

Werk je al als Docent bedrijfskunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent bedrijfskunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent bedrijfskunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent bedrijfskunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent bedrijfskunde

Wat verdient een Docent bedrijfskunde?

De docent bedrijfskunde verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent bedrijfskunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent bedrijfskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent bedrijfskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent bedrijfskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent bedrijfskunde vacatures

Docent bedrijfskunde
Hogeschool Utrecht
In het kort Wij zoeken een collega die helpt de opleiding Bedrijfskunde verder te ontwikkelen en die kan acteren als inhoudelijke expert en sparringpartner voor collega en beroepenveld. Daarnaast heb …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent bedrijfskunde

Hoe goed is de toekomst voor de Docent bedrijfskunde? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent bedrijfskunde is goed. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent bedrijfskunde met relevante diploma en werkervaring ook aan de slag als docent bedrijfseconomie.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent bedrijfskunde ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent bedrijfskunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent bedrijfskunde worden: Opleidingen tot Docent bedrijfskunde

Hoe word je een Docent bedrijfskunde? 

De docent bedrijfskunde heeft een WO opleiding ''Bedrijfskunde'', ''Business Administration (WO)'', ''Business Studies (WO)'', ''International Management (WO)'', ''Leraar bedrijfseconomie (HBO)'', ''Leraar 1e graad economie en bedrijfswetenschappen (WO)'' of een andere soortgelijke HBO of WO opleiding gevolgd. Deze opleidingen zijn over het algemeen allemaal vierjarig.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent bedrijfskunde

Basisopleiding Bedrijfskunde
Bedrijfskunde is een breed vakgebied. Veel medewerkers hebben binnen een organisatie direct of indirect te maken met bedrijfskunde. Deze boeiende opleiding biedt u de juiste theorie en praktijk om uw …
Masterclass IT Architectures, certified Business Analyst & Information Manager
De opleiding Certified Business Consultant & Information Manager focust op het verkrijgen van competenties als Business Consultant op het gebied van bedrijfskunde, informatiemanagement en ICT alignment met de business. Je …
Meer opleidingen Docent bedrijfskunde

Weet je nog niet of je Docent bedrijfskunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent bedrijfskunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent bedrijfskunde

Met wie werkt een Docent bedrijfskunde samen? 

Het netwerk van de docent bedrijfskunde bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, stagebegeleiders en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent bedrijfskunde


Organisaties waar een Docent bedrijfskunde werkzaam is

Waar werkt een Docent bedrijfskunde meestal? 

De docent bedrijfskunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent bedrijfskunde

Waar kun je het beste werken als Docent bedrijfskunde? Hieronder vindt je de best door de Docent bedrijfskunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent bedrijfskunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent bedrijfskunde:

Welke competenties heeft een een Docent bedrijfskunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent bedrijfskunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent bedrijfskunde nodig? 

De docent bedrijfskunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van bedrijfskunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent bedrijfskunde een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze ten alle tijde te kunnen volgen en ze te helpen bij hun ontwikkeling zodat ze een diploma kunnen halen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent bedrijfskunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent bedrijfskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent bedrijfskunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent bedrijfskunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent bedrijfskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent bedrijfskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent bedrijfskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent bedrijfskunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent bedrijfskunde iets voor je?

Zou je graag Docent bedrijfskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent bedrijfskunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent bedrijfskunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar