Docent beeldende kunst en vormgeving Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent beeldende kunst en vormgeving? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent beeldende kunst en vormgeving. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent beeldende kunst en vormgeving wordt.

 

Wat is een Docent beeldende kunst en vormgeving?

De docent beeldende kunst en vormgeving geeft les in beeldende kunstvakken.

De docent beeldende kunst en vormgeving geeft les op een middelbare school of MBO of HBO opleiding. De docent beeldende kunst en vormgeving geeft les in beeldende kunstvakken als tekenen, schilderen, kleien en beeldhouwen. Daarnaast kan de docent beeldende kunst en vormgeving ook les geven in het gebruik van photoshop of andere animatieprogramma's op de computer.

De docent beeldende kunst en vormgeving geeft les in de beeldende vakken en probeert zijn kennis aan zijn leerlingen over te brengen. Hij leert ze de verschillende aspecten binnen de teken en schilderkunst, (waaronder bijvoorbeeld perspectief tekenen, portretten tekenen, figuren of vrij schilderen) leert de leerlingen omgaan met verschillende materialen (zoals verf, pennen, potloden en klei maar ook hamers en beitels voor het beeldhouwen) en leert de leerlingen zich ontwikkelen binnen de beeldende kunsten. Daarnaast kan de docent beeldende kunst en vormgeving ook les geven in vakken rondom de beeldende vakstudie (waaronder bijvoorbeeld kunstgeschiedenis) om zo de leerlingen ook theoretische kennis op te laten doen en ze meer over de kunst en de geschiedenis van de kunst te leren. Daarnaast ontwikkelt hij lesmateriaal en controleert en becijfert hij de opdrachten en werken van zijn leerlingen.

Voor het beroep van docent beeldende kunst en vormgeving is het belangrijk dat de docent zelf creatief en origineel is, kan werken met verschillende materialen en deze kennis op leerlingen over kan brengen. Hij moet zowel op een leuke en interessante manier les kunnen geven als de leiding blijven houden en waar nodig streng optreden.

Voor het beroep van docent beeldende kunst en vormgeving zijn sociale en representatieve vaardigheden dan ook erg belangrijk.Wil je werken als Docent beeldende kunst en vormgeving?

Werk je al als Docent beeldende kunst en vormgeving en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent beeldende kunst en vormgeving worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent beeldende kunst en vormgeving, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent beeldende kunst en vormgeving in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen
 • Ouders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent beeldende kunst en vormgeving

Wat verdient een Docent beeldende kunst en vormgeving?

De docent beeldende kunst en vormgeving verdient bruto tussen de €1600,- en €2000,- per maand.

Salarisschaal Docent beeldende kunst en vormgeving

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent beeldende kunst en vormgeving

Er zijn geen vacatures Docent beeldende kunst en vormgeving aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent beeldende kunst en vormgeving in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent beeldende kunst en vormgeving in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent beeldende kunst en vormgeving

Wat is de toekomst van Docent beeldende kunst en vormgeving?

Het arbeidsmarktperspectief voor een docent beeldende kunst en vormgeving is vrij groot. Omdat er steeds meer docenten met pensioen gaan komt er steeds meer werkgelegenheid voor jongere docenten.

Daarnaast kan de docent beeldende kunst en vormgeving binnen de school ook doorgroeien door bijvoorbeeld ook de rol van klassenmentor op zich te nemen.

Baankans Docent beeldende kunst en vormgeving

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent beeldende kunst en vormgeving worden: Opleidingen tot Docent beeldende kunst en vormgeving

Wil je Docent beeldende kunst en vormgeving worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent beeldende kunst en vormgeving.

Hoe word je een Docent beeldende kunst en vormgeving? 

Voor het beroep van docent beeldende kunst en vormgeving is een HBO studie ''docent beeldende kunst en vormgeving'' te volgen op een school met HBO opleidingen. Deze opleiding duurt over het algemeen vier jaar maar is met een relevant diploma of relevante ervaring binnen de beeldende kunstbranche ook in twee en een half jaar te volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent beeldende kunst en vormgeving

Er zijn geen opleidingen Docent beeldende kunst en vormgeving aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent beeldende kunst en vormgeving in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Docent beeldende kunst en vormgeving

Als je Docent beeldende kunst en vormgeving wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent beeldende kunst en vormgeving zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent beeldende kunst en vormgeving

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent beeldende kunst en vormgeving?

Competenties en Vaardigheden Docent beeldende kunst en vormgeving

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent beeldende kunst en vormgeving nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent beeldende kunst en vormgeving nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent beeldende kunst en vormgeving

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Docent beeldende kunst en vormgeving

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent beeldende kunst en vormgeving. Als Docent beeldende kunst en vormgeving wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent beeldende kunst en vormgeving:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent beeldende kunst en vormgeving

Vakkennis voor een Docent beeldende kunst en vormgeving

Het is voor een Docent beeldende kunst en vormgeving ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent beeldende kunst en vormgeving zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent beeldende kunst en vormgeving


Werkervaring Docent beeldende kunst en vormgeving

Het is voor een startend Docent beeldende kunst en vormgeving die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent beeldende kunst en vormgeving is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent drama .

Iets anders leren?

Is Docent beeldende kunst en vormgeving het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent beeldende kunst en vormgeving

Met wie werkt een Docent beeldende kunst en vormgeving samen? 

Het netwerk van de docent beeldende kunst en vormgeving bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, de leerlingen en (tijdens oudergesprekken) de ouders van de leerlingen.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen
 • Ouders
Docent beeldende kunst en vormgeving


Organisaties waar een Docent beeldende kunst en vormgeving werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent beeldende kunst en vormgeving meestal werkt.

Waar werkt een Docent beeldende kunst en vormgeving?

De docent beeldende kunst en vormgeving werkt op een middelbare school of op een MBO of HBO opleiding.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent beeldende kunst en vormgeving

Waar kun je het beste werken als Docent beeldende kunst en vormgeving? Hieronder vind je de best door de Docent beeldende kunst en vormgeving beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent beeldende kunst en vormgeving.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent beeldende kunst en vormgeving:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent beeldende kunst en vormgeving.

Welke competenties heeft een Docent beeldende kunst en vormgeving nodig?

Een Docent beeldende kunst en vormgeving heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent beeldende kunst en vormgeving

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent beeldende kunst en vormgeving passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent beeldende kunst en vormgeving nodig? 

De docent beeldende kunst en vormgeving is een gever. Hij geeft zijn kennis en ervaring door middel van praktijk en theorielessen over op de leerlingen en helpt ze ontwikkelen.

Daarnaast is de docent beeldende kunst en vormgeving een waarnemer. Hij luistert naar zijn leerlingen, geeft ze advies, let goed op de ontwikkeling binnen hun werk en opdrachten, kijkt wie er meer hulp nodig heeft en geeft diegene meer advies en hulp en let daarnaast op de orde in de klas en treedt waar nodig streng op om zo de orde in de klas te bewaken.

Bekijk de persoonstypen voor Docent beeldende kunst en vormgeving


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent beeldende kunst en vormgeving

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent beeldende kunst en vormgeving

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent beeldende kunst en vormgeving

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent beeldende kunst en vormgeving

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent beeldende kunst en vormgeving dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent beeldende kunst en vormgeving belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent beeldende kunst en vormgeving. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent beeldende kunst en vormgeving iets voor je?

Zou je graag Docent beeldende kunst en vormgeving willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent beeldende kunst en vormgeving bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent beeldende kunst en vormgeving

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar