Docent bouwkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent bouwkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent bouwkunde geeft les in het vak bouwkunde.

De docent bouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting bouwkunde of een andere soortgelijke technische opleiding. De docent bouwkunde geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak bouwkunde. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten bijvoorbeeld hoe ze bouwkundige problemen op kunnen lossen, leert hij ze alles over de verschillende materialen, opdrachten en gereedschappen, leert ze alles over funderingen, muren, vloeren en daken, over staalconstructies en woningbouw. Kortom; de docent bouwkunde leert zijn leerlingen/studenten alles over het vak bouwkunde (van het maken en analyseren van een bouwtekening tot de daadwerkelijke bouw) om ze zo op te leiden en te laten ontwikkelen binnen het vak bouwkunde.

De docent bouwkunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projecten, toetsen, huiswerk en tentamens die hij vervolgens zelf nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van al het werk dat hij de leerlingen/studenten geeft en wat zij weer inleveren kan hij kijken naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en ze eventueel extra individuele begeleiding bieden.

De docent bouwkunde heeft verstand van het vak bouwkunde en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast let hij op de veiligheid van zijn leerlingen/studenten wanneer ze werken met gevaarlijke materialen of gereedschappen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent bouwkunde ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten voor de opleiding en gaat hij op stagebezoek om te kijken of het goed gaat met zijn leerlingen/studenten binnen het stagebedrijf.

Wil je werken als Docent bouwkunde?

Werk je al als Docent bouwkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent bouwkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent bouwkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent bouwkunde in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van het stagebedrijf
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent bouwkunde

Wat verdient een Docent bouwkunde?

De docent bouwkunde verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent bouwkunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent bouwkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent bouwkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent bouwkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent bouwkunde vacatures

Docent Bouwkunde
Maandag Leeuwarden
Als docent bouwkunde weet je de link tussen het vakgebied en de beroepsopleiding te leggen. Jij leidt de leerlingen op tot de vakmensen van de toekomst. Dit doe je door …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent bouwkunde

Hoe goed is de toekomst voor de Docent bouwkunde? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent bouwkunde is gemiddeld. Er is relatief veel werkgelegenheid voor de docent bouwkunde. Mocht hij in een periode toch niet aan de slag kunnen als docent kan hij altijd gaan werken in de sector bouwkunde. Ook kan hij nog een tweejarige opleiding volgen en dan les gaan geven in het vak bouwtechniek.

Naast zijn werk als docent bouwkunde kan de docent bouwkunde ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen. Zo kan hij ook een mentorrol op zich nemen.

Baankans Docent bouwkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent bouwkunde worden: Opleidingen tot Docent bouwkunde

Hoe word je een Docent bouwkunde? 

De docent bouwkunde heeft een opleiding ''Leraar Bouwkunde I en II vo tweedegraads'' gevolgd. Deze is HBO en twee of vierjarig.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent bouwkunde

Basiscursus Bouwkunde
Praat je dagelijks met klanten, collega’s of bouwbedrijven over bouwkundige zaken en wil je een goede gesprekspartner zijn zonder zelf een bouwkundige te zijn? Dan is deze korte kennismakingscursus iets …
Meer opleidingen Docent bouwkunde

Weet je nog niet of je Docent bouwkunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent bouwkunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent bouwkunde

Met wie werkt een Docent bouwkunde samen? 

Het netwerk van de docent bouwkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de mensen van het stagebedrijf en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen van het stagebedrijf
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent bouwkunde


Organisaties waar een Docent bouwkunde werkzaam is

Waar werkt een Docent bouwkunde meestal? 

De docent bouwkunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent bouwkunde

Waar kun je het beste werken als Docent bouwkunde? Hieronder vindt je de best door de Docent bouwkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent bouwkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent bouwkunde:

Welke competenties heeft een een Docent bouwkunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent bouwkunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent bouwkunde nodig? 

De docent bouwkunde is een waarnemer. Hij let goed op zijn studenten/leerlingen, let op hun studievoortgang en ontwikkeling en let op hun veiligheid wanneer zij werken met gevaarlijke materialen/gereedschappen. Daarnaast is de docent bouwkunde ook een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak bouwkunde over aan zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent bouwkunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent bouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent bouwkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent bouwkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent bouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent bouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent bouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent bouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent bouwkunde iets voor je?

Zou je graag Docent bouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent bouwkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent bouwkunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar