Bouwtechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bouwtechnicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bouwtechnicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bouwtechnicus wordt.

 

Wat is een Bouwtechnicus?

Een Bouwtechnicus is iemand die bouwprojecten voorbereidt en bij kleine projecten soms tevens de leiding heeft over de uitvoering.

Eerst gaat de Bouwtechnicus in gesprek met de Opdrachtgever. Zijn wensen worden in kaart gebracht, er wordt een plan opgesteld en er wordt besloten of de Bouwtechnicus tevens de leiding heeft over de uitvoering van het project. Vervolgens vraagt de Bouwtechnicus de benodigde vergunningen aan, berekent hij de kosten van personeel en materieel en bepaalt hij welke materialen en vakmensen wanneer en waar nodig zijn. Dan vraagt de Bouwtechnicus verschillende Aannemers naar een offerte. De Bouwtechnicus probeert de beste deal te sluiten.

Als de Bouwtechnicus de leiding heeft over het bouwproject, dan bepaalt hij vervolgens wat wanneer af moet zijn. Bij een klein project geeft de Bouwtechnicus soms leiding aan de Bouwvakkers en andere vakmensen. De Bouwtechnicus zorgt ervoor dat alles op tijd af komt en dat het werk goed wordt uitgevoerd. Hij houdt zich altijd aan de veiligheids- en milieuregels.
 Wil je werken als Bouwtechnicus?

Werk je al als Bouwtechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bouwtechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bouwtechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bouwtechnicus in één oogopslag

Sector:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Opdrachtgevers
 • Projectleiders
 • Calculators
 • Werkuitvoerders
 • Bouwopzichters
 • Tekenaars
 • Ingenieurs

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bouwtechnicus

Wat verdient een Bouwtechnicus?

Hoeveel een Bouwtechnicus gemiddeld verdient, is niet helemaal duidelijk. Naar schatting ligt het maandelijkse bruto salaris tussen de €2000,- en €3600,-.

Een Bouwfysicus kan rekenen op zo’n €2050,- tot €3550,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd, werkgever en ervaring van de Bouwtechnicus.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het CAO en de werkgever, maar kunnen bijvoorbeeld bestaan uit doorbetaalde vakantiedagen, een onregelmatigheidstoeslag en een lease-auto.

Salarisschaal Bouwtechnicus

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bouwtechnicus

Er zijn geen vacatures Bouwtechnicus aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Bouwtechnicus in werkt.

Meer weten over de sector waar een Bouwtechnicus in werkt

Bekijk werken in Bouw

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bouwtechnicus

Wat is de toekomst van Bouwtechnicus?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Bouwtechnicus hangt voor een groot deel af van de economische situatie in het land. In economisch slechte tijden is het vaak moeilijk voor een Bouwtechnicus om een vaste baan te vinden.

Bij goed functioneren en voldoende ervaring kan de Bouwtechnicus de leiding krijgen bij het uitvoeren van kleine bouwprojecten. Gaat dit goed, dan kan de Bouwtechnicus wellicht ook wat grote projecten gaan leiden. Tevens kan een Bouwtechnicus een eigen bedrijf oprichten. 

Baankans Bouwtechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bouwtechnicus worden: Opleidingen tot Bouwtechnicus

Wil je bouwtechnicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bouwtechnicus? 

Om Bouwtechnicus te worden, moet de HBO- of WO-opleiding Bouwkunde gedaan worden. Deze opleiding duurt vier jaar op HBO-niveau en vijf jaar op WO-niveau. Eventueel kan iemand ook met een soortgelijke opleiding, zoals Civiele Techniek, Bouwtechnicus worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bouwtechnicus

Er zijn geen opleidingen Bouwtechnicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bouwtechnicus in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Bouwtechnicus

Met wie werkt een Bouwtechnicus samen? 

Een Bouwtechnicus komt met veel verschillende partijen in contact. De Bouwtechnicus overlegt bijvoorbeeld veel met de Opdrachtgevers over het bouwplan en de vorderingen. Tevens houdt hij het overzicht met de Projectleider. Verder komt de Bouwtechnicus bijvoorbeeld in aanraking met Calculators, Werkuitvoerders, Bouwopzichters, Tekenaars en Ingenieurs.
 


 • Opdrachtgevers
 • Projectleiders
 • Calculators
 • Werkuitvoerders
 • Bouwopzichters
 • Tekenaars
 • Ingenieurs
Bouwtechnicus


Organisaties waar een Bouwtechnicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bouwtechnicus meestal werkt.

Waar werkt een Bouwtechnicus?

Een Bouwtechnicus werkt vaak bij een ingenieurs- of architectenbureau of een aannemersbedrijf. Ook kan een Bouwtechnicus een eigen (advies)bureau hebben.

De Bouwtechnicus werkt bij een bedrijf dat winst wil maken, dus hij is werkzaam in de profitsector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Bouwtechnicus

Waar kun je het beste werken als Bouwtechnicus? Hieronder vind je de best door de Bouwtechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bouwtechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bouwtechnicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bouwtechnicus.

Welke competenties heeft een Bouwtechnicus nodig?

Een Bouwtechnicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bouwtechnicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bouwtechnicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bouwtechnicus nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Bouwtechnicus zijn Waarnemer en Baas.

Een Bouwtechnicus moet goed het overzicht kunnen houden, met name als hij tevens de leiding heeft over de uitvoering van het bouwproject. De Bouwtechnicus ziet wat er moet gebeuren en waar dingen beter kunnen. De Bouwtechnicus is onderzoekend, intellectueel en analytisch (Waarnemer).

Ook is het belangrijk dat een Bouwtechnicus goed leiding kan geven. Dit geldt voornamelijk als de Bouwtechnicus naast het voorbereiden van het bouwproject ook de leiding krijgt over de uitvoering van het werk. De Bouwtechnicus kan goed beslissingen nemen, staat stevig in zijn schoenen en kan goed delegeren (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Bouwtechnicus


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bouwtechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bouwtechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bouwtechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bouwtechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bouwtechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bouwtechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bouwtechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bouwtechnicus iets voor je?

Zou je graag Bouwtechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bouwtechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bouwtechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar