Docent clownerie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent clownerie? Lees de functieomschrijving.

De docent clownerie geeft les in het vak clownerie.

De docent clownerie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting clownerie, mime, drama of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent clownerie ook werkzaam zijn binnen een centrum voor de kunsten, kan hij freelance cursussen/workshops/lessen geven of kan hij werkzaam zijn als gastdocent op opleidingen om bijvoorbeeld clownerie als assertiviteitstraining te geven.

De docent clownerie geeft zowel theorie als praktijklessen in onder andere; beweging, de geschiedenis van de clownerie, dans, spelles, podiumgebruik, stem, timing, focus samenspel en improvisatie. De voornaamste taak van de docent clownerie is zijn leerlingen/studenten opleidingen naar een beroep binnen de clownerie.

De docent clownerie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en repetities mee die hij vervolgens bekijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Ook is hij aanwezig bij uitvoeringen van zijn leerlingen/studenten die hij eveneens bekijkt en becijfert. Naar aanleiding van al deze resultaten kan de docent clownerie de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en als het niet goed gaat met ze gaan praten om te kijken wat er moet gebeuren en wat hij voor die leerling/student kan betekenen.

De docent clownerie heeft verstand van het vak clownerie en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij let goed op hun ontwikkelingen en veiligheid wanneer zij praktijkopdrachten uitvoeren om blessures voor te zijn en te voorkomen.

Naast zijn werk in de klas is de docent clownerie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de school en/of opleiding. Daarnaast zal de docent clownerie ook aanwezig zijn bij uitvoeringen en zijn leerlingen/studenten mee naar voorstellingen nemen om ze die te laten zien.

Wil je werken als Docent clownerie?

Werk je al als Docent clownerie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent clownerie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent clownerie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent clownerie in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Ouders
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1200 tot €1810

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent clownerie

Wat verdient een Docent clownerie?

De docent clownerie die werkzaam is op een school verdient tussen de €1200,- en €1810,- bruto per maand (afhankelijk van jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is). De docent clownerie die freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen uurtarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent clownerie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent clownerie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent clownerie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent clownerie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent clownerie is vrij laag. Er zijn vrij weinig opleidingen waar hij les kan gaan geven en moet het daarom vooral van zijn freelance cursussen/workshops/lessen hebben om van het vak zijn brood te verdienen. Daarom is het belangrijk dat de docent clownerie ook goede promotie voor zichzelf weet te maken en zichzelf goed op de markt kan zetten om zo leerlingen aan te trekken die zijn cursussen/workshops/lessen willen/komen volgen.

Baankans Docent clownerie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent clownerie worden: Opleidingen tot Docent clownerie

Hoe word je een Docent clownerie? 

De docent clownerie heeft een opleiding ''Mime'', ''Docent Drama'' of een andere soortgelijke opleiding gevolgd (HBO, vierjarig), heeft cursussen/workshops Clownerie gevolgd en/of is na jaren praktijk en werkervaring gaan lesgeven in het vak om zijn kennis op leerlingen/studenten over te brengen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent clownerie

Meer opleidingen Docent clownerie

Weet je nog niet of je Docent clownerie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent clownerie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent clownerie

Met wie werkt een Docent clownerie samen? 

Het netwerk van de docent clownerie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, hun ouders (die bij uitvoeringen komen kijken en aanwezig zijn bij ouderavonden), zijn collega's, mensen uit het vak en als hij op een school werkt ook de directeur van de school.


 • Ouders
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school
Docent clownerie


Organisaties waar een Docent clownerie werkzaam is

Waar werkt een Docent clownerie meestal? 

De docent clownerie werkt op een school, centrum voor de kunsten of geeft freelance workshops/cursussen/lessen op locatie.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent clownerie

Waar kun je het beste werken als Docent clownerie? Hieronder vindt je de best door de Docent clownerie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent clownerie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent clownerie:

Welke competenties heeft een een Docent clownerie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent clownerie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent clownerie nodig? 

De docent clownerie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak clownerie over aan zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Ook is de docent clownerie een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen van zijn leerlingen/studenten en op hun veiligheid tijdens praktijkopdrachten om blessures te voorkomen.

Daarnaast is de docent clownerie een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby (clownerie) zijn beroep gemaakt en is blij dat hij in dat vak les kan geven.

Bekijk de persoonstypen voor Docent clownerieInterview met een Docent clownerie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent clownerie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent clownerie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent clownerie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent clownerie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent clownerie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent clownerie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent clownerie iets voor je?

Zou je graag Docent clownerie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent clownerie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent clownerie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar